Po mojim dosadašnjim iskustvima sa svojim, a i drugim računalima koje sam sređivao došao sam do sljedećih zaključaka:
1. AVG je solidan antivirus ali i dalje propušta dosta gluposti - neke stvari ne može pobrisati nego moraš ručno što nije nikako pogodno za osobu koja se ne razumije toliko i oslanja se na automatiku
2. Avast je teško sr*nje jer pusti virus i onda prijavi da je virus upao - isto tako ne briše i čak ne pronalazi neke stvari
3. PcCilin sam imao davno i maknuo sam ga odmah jer mu je zaštita bila gotovo na razini nule, možda se nešto popravilo do sad
4. BitDefender je odličan antivirus ali traži dosta, možda i previše odgovora od strane korisnika
5. Norton - donekle radi svoj posao ali ga
nikome ne preporučujem jer koristi previše resursa, tj sistemske memorije i samim time se poprilično osjeti na brzini i odzivu računala, a da ne govorim koliko treba čekati pri paljenju - podizanju Windowsa
6. Nod32 - do sada po meni najbolji antivirus. Malen za instalaciju, ima tonu zaštite, te ne propušta niti jedan novi virus 'in the wild' , ima dosta novijih stvarčica koje 99% antivirusa nemaju. Koristi samo mrvu sistemskih resursa i svakome ga preporučujem
Ima i link - već je negdje bio napisan ali ću ga staviti još jednom pošto je ovo prava tema za to;
>>
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 <<
Nadam se da sam vam malo suzio dileme oko odabira
P.S. Ja imam samo Nod32 i ništa od antispyware-a. Baš bih mogao staviti Nod da poskenira malo komp (iako to radi konstantno kako idete kroz mape) pa vam javim, inače mi je Win i svakojake gluposti stavljeno prije nekih 4-5mj.