Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Anketa

Kakvu ste dosad imali sreću sa kupovinom polovnog skutera

Odličnu
6 (30%)
Vrlo dobru
8 (40%)
Dobru
4 (20%)
Lošu
1 (5%)
Katastrofalnu
1 (5%)

Ukupno Glasova: 20

Autor Tema: Novo ili polovno  (Posjeta: 2682 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gix 200 ccm

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • Ozna sve dozna
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Biciklu (beverly kad nije na servisu), Trekker
  • MojSpuh: Serdarevi?
Novo ili polovno
« : 01 Studeni, 2009, 16:44:46 »
Večina nas rijetko kad dođe u situaciju da ima veliku količinu gotovine za kupnju novog skutera, pa tada svi razmisljamo o kreditima. Imamo par opcija a dvije najvaznije su: veliki kredit-nov skuter i mali kredit-polovni skuter. Ja sam osobno uzeo mali kredit i kupio skuter koji je bio solidan za novce koje sam davao, ali nakon godinu dana kostao me jos toliko. Kakva su vasa iskustva i savjeti? Koji su najbolji nacini za kupnju skutera i ostalo? Dolazim u iskusenje da dignem kredit za novi, ali strah me da ce prebrzo izgubiti na cijeni pošto sve češće izlaze novi modeli!
Nikad više talijana

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
Odg: Novo ili polovno
« Odgovori #1 : 01 Studeni, 2009, 16:50:47 »
a gle.. jel se isplati kupit nov skuter? ne.. pogotovo ak mislis uzet neki piaggio tipa nrg, runner itd ili aprilia.. svi ti skuteri preko 16.000kn suneisplativi, mislim skuter jedva prodas kasnije za 10.000kn tak da si tu vec izgubio 6hilja a gdje jos i osiguranje i tehnicki?

ovisi za koju namjeru kupujes skuter, ja da idem u kupovinu kupio bih polovni nrg power ili neki skuter novij godista maksimalno do 10.000kn s tim da za 10.000kn mora bit novije godiste i dosta ocuvan. a ako kupujesmskuter s namjerom da ga mislis sredit bolje gledaj neki novij ali sto jeftinij, jer svakako ces kasnije promjenit sve na masini pa to onda nema veze kod kupnje ali treba pazit najvise da vilice kostur itd nije krivo, jer ak je mos ga hitit u smece.

ovo govorim za 50ccm, sad za jace ne znam kakvi su polovni i to..
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #2 : 01 Studeni, 2009, 16:56:47 »
Ovo je primjer jako dobrog skutera, pogotovo za one koji ciljaju na tuning, ustediti ce mnogo novaca i truda: http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,25554.0.html

kilometraza govori koliko je pouzdan

btw smije li se znati koji je to skuter sa kojim si imao negativno iskustvo?

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #3 : 01 Studeni, 2009, 16:57:34 »
svoj skuter sam kupio s namjerom da mi sluzi samo za stunt...ali nikako na zelenu granu s njim...uvijek neki problemi simo tamo, daj pare ovdje, daj ondje...

najveci je problem bio taj da sam htio bas yamahu slider, i taman je naletila ta i jbg...skut je proveo 80% (ako ne i vise) u garazi doma nego sta je vozio u dve godine...

sad se prodaje, zelim ga se rjesit sto prije da mogu dalje nastavit s necim drugim...nadam se da netko drugi sa vise znanja moze ga sredit kako bog zapovijeda jer ja nemam volje s njim vise...ako nista sad bar sa spuhom i kitom novim je dobra baza...

opet planiram uc u kupnju polovnog skutera sa base setupom na novo slozenom, ali se moram rijesit ovog svog...treba mi nesto bez ulaganja, sjedi pali vozi, ponekad do faxa i tako (to je ipak 60km min u oba smjera od kuce), upalo mi je nesto sto gledam duze vrijeme i malo sam se raspitao kakav je i cuo sam od par ljudi same pohvale...jos namjeravam i povest nekog ko se malo bolje kuzi...

nadam se da nisam bas takve srece da ce opet stajat u garazi cijelo vrijeme...

zasto 50/70 ccm...jer nemam vozacku za vise, a sad nemam vremena polagat bas...a i svi jaci koji nesto vrijede su skuplji od onog sto ja mogu izdvojit...
« Zadnja izmjena: 01 Studeni, 2009, 17:03:08 sfreak »

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #4 : 01 Studeni, 2009, 16:58:16 »
Ovo je primjer jako dobrog skutera, pogotovo za one koji ciljaju na tuning, ustediti ce mnogo novaca i truda: http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,25554.0.html

kilometraza govori koliko je pouzdan
da, naš alfa mazi i pazi svoj skuter ko da mu je žena :laughing7:

Offline juric_16

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Žabjak
  • Moj Skuter: Zippetollini 4t
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: top secret
  • MojSpuh: top secret
« Odgovori #5 : 01 Studeni, 2009, 17:01:48 »
ako imaš love svakako novi i to će ti svaki iskusniji bajker reć

ako ne onda polovni
Kad Zip naraste bit će Tuono ;)

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #6 : 01 Studeni, 2009, 17:03:51 »
Trebao sam i dodat da sam ja imao probleme oko beverlya 200 i samim tim svaki popravak je bio puno skuplji nego sto bi bio na pedesetici. A sto se tice ovog energya nemam rijeci, poznato je da su alfisti perfekcionisti. Btw vidio sam i par aeroxa sa cetrdesetak tkm bez frke.
Nikad više talijana

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #7 : 01 Studeni, 2009, 17:44:15 »
Trebao sam i dodat da sam ja imao probleme oko beverlya 200 i samim tim svaki popravak je bio puno skuplji nego sto bi bio na pedesetici. A sto se tice ovog energya nemam rijeci, poznato je da su alfisti perfekcionisti. Btw vidio sam i par aeroxa sa cetrdesetak tkm bez frke.

Taj NRG od 3alfe3 izgleda ko da ima 2000 km a ne preko 40 tisuća  :happy8:

A moj rox sa 77 tkm izgleda upravo tako kako bi trebao izgledati sa 77 tisuća gaženja  :binkybaby:

Nemožeš znati kad kupuješ rabljeni motor osim ako se kužiš malo u neke stvari. Može ti netko uglancati motor i stavit serijalu gore a prije toga se neki TPR na 12500 okretaja vrtio na serijskoj radilici   :dontknow:

Isto tako je @wonderkind kupio za jeftine pare Aeroxa koji za te novce izgleda podosta uščuvano i automatski bi trebalo biti sumnjivo. Kad sam ga prvi puta upalio odmah sam čuo da su ležajevi radilice odnosno igličasti ležaj na klipnjači gotov. I nakon toga ti slijedi rastavljanje mašine u proste faktore. I još uz to ako nemaš nekog mehaničara, platit ćeš popravak još toliko koliko si platio motor  :sad3:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 01 Studeni, 2009, 18:02:18 »
Jednostavno moras biti na TI sa skuterima i nece biti problema. Ili ce te driblati serviseri i njihova garancija, ili neznanje sa polovnim.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #9 : 01 Studeni, 2009, 21:31:59 »
a moze li napisat ako ti nije problem koji su tocno problemi bili sa beverlyem? mislim to su kvalitetne masine, nebi trebali bit kvarovi koji se pojave sami od sebe vec necijim nemarom (citaj ne redovni servisi, ako nisi do it yourself majstor) ili tvornickom greskom.  :dontknow:
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #10 : 01 Studeni, 2009, 22:05:25 »
ja sam sad kupio sp-a, treci sam vlasnik i platio sam ga 8500, bio je original sve, cak i boja! 2000. godiste, uredni papiri i regan, pali na zub  :), dobro sam proso, rama je odlicna, jedino sam s vremenom mislio promjenit vilice jer sam citao da ove od sp-a vole popustit ulje i onda se blokiraju...
btw. radjena mu je generalka pred malo (lezajevi, remen, rolice...), mislim da sam dosta ok proso...

Offline sven_vx

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: vx250
« Odgovori #11 : 01 Studeni, 2009, 22:11:22 »
ja sam sad kupio sp-a, treci sam vlasnik i platio sam ga 8500, bio je original sve, cak i boja! 2000. godiste, uredni papiri i regan, pali na zub  :), dobro sam proso, rama je odlicna, jedino sam s vremenom mislio promjenit vilice jer sam citao da ove od sp-a vole popustit ulje i onda se blokiraju...
btw. radjena mu je generalka pred malo (lezajevi, remen, rolice...), mislim da sam dosta ok proso...
godiste ga jebe zato i je takva cijena...da je novije godiste cijena bi bila mnogo veca...

Offline FRED PERRY

• forumski skejter
  • **
    • My Deviant
  • Mjesto: Zagreb - Dubrava
  • Moj Skuter: Speedfight 100cc
  • MojSpuh: LeoVince Touring
« Odgovori #12 : 01 Studeni, 2009, 22:15:37 »
Ja sam cisto zadovoljan polovnim skuterom, nisam mogo bolje proci..
Stvarno za te pare se isplatilo, uz to nema nikakvih kvarova ni ulaganja..

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #13 : 01 Studeni, 2009, 22:35:04 »
ja sam kupio jeftino aeroxa koji je malkice bio u kur*u ali ne zalim sto sam ga kupio jer do kraja ovog tjedna ce biti u voznom stanju i kad pogledam koliko me to izade onda pomislim da nisam fulao s polovnim skuterom(sva sreca da imam majstora dhorvata  ;D)

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #14 : 01 Studeni, 2009, 23:04:05 »
njuferica ili ne...
stvar je u biti potpuno ista, i u biti ako mislis da nije, nemas iskustva  :redface:

njuferica / novi skuter :
skupo
trazi razradu i nakon razrade skidanje blokade , voznja na manjim okretajima i sl.
i taman kad razradis, prodas drugome , jer tebi treba nesto "jace, vece, brze, bolje" :toothy3:

obrnuto :
jeftinije
ne trebas razradjivati
trebas itekako paziti da nema puno kilometara i da je u dobrom stanju  :toothy3:
trebas paziti da te ne ostavi recimo na cesti i sl.
ali mozete jednako ili cak i bolje sluziti nego njuferica / novi skuter  :laughing7:

:happy8:

Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline R@d0

• Tržnica : (+19)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: sp50 ; sp180
  • Moja Kaciga: nitro
  • MojSetup: malossi
  • MojSpuh: malossi
« Odgovori #15 : 01 Studeni, 2009, 23:40:04 »
a sta ako ima "sidu" XD....zjb se...
bolje novo nego da te neko izlevati tj da kupis macka u vreci na prvi pogled sve dobro sve super a ustvari trulez.....
kad novo uzmes polako ga upoznajes kad ga skuzis vec dodje vrijeme da je spreman za prerade itd.
je da je tad cjena drukcija al usporedis sa cjenom zivaca koji ti odu kad skuzis da te neko brutalno spalio!
skuter dijelovi Zagreb 092-3185-156

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #16 : 01 Studeni, 2009, 23:46:58 »
a sta ako ima "sidu" XD....zjb se...
bolje novo nego da te neko izlevati tj da kupis macka u vreci na prvi pogled sve dobro sve super a ustvari trulez.....
kad novo uzmes polako ga upoznajes kad ga skuzis vec dodje vrijeme da je spreman za prerade itd.
je da je tad cjena drukcija al usporedis sa cjenom zivaca koji ti odu kad skuzis da te neko brutalno spalio!
dodje vrijeme da ga prodas i uzmes nesto jace.  :laughing7:

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #17 : 03 Studeni, 2009, 14:49:21 »
Što se beverlya tice ,problema je bilo masu. Vec su mi rekli da je mana dvjestotki da mijesaju ulje i benzin u karteru pa se diže razina ulja, u to sam se i sam uvjerio iako mi nije jasno zasto se to dogada, pa mi je izgorila sklopka od kratkog i dugog svjetla i osigurači u desnoj lajsni, pa je riknuo variomat, pa radilica i sad sam apsolutno sve novo uvalio u njega samo sto me sada kostao ko novi, a nisam ga mogao prodat sjebanog tako da je bilo ili popravi ili baci. Da naglasim, volim brzu voznju, ali pritom pazim da ne sj**** bike, i pazio sam ga koliko sam mogao. Ovu temu sam postavio da vidim koliko je poštenje kod ljudi kad prodavaju polovne motore. U mom slucaju motor je imao same pohvale od servisera koji ga je odrzavao i od vlasnika i imao je 13tkm, znaci tisucu nakon servisa je kupljen. koštao me 16tisuca kuna, plus nekih 9 za popravke, dodajte tome regu i gume, pa racunajte. to je sve u godinu dana otkad je kupljen.Sad mi je malo kasno za se žalit, ali cu iskoristit ovu temu kao najvece moguce upozorenje svima koji kao i ja brzopleto kupuju motore zato jer pod hitno žele brži i jači motor.
Nikad više talijana