Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: B kat  (Posjeta: 3851 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Lazo

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bošnjaci
  • Moj Skuter: Yamaha X-Max 250
B kat
« : 12 Listopad, 2009, 02:14:39 »
koilko godina po trenutnom zakonu treba proći da bi se mogao voziti auto iznad 75 kw?

Offline n0n4m3

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • 097 733 2211
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Sp180 , Ice180
Odg: B kat
« Odgovori #1 : 12 Listopad, 2009, 02:31:01 »
dok si mlad vozac .. a mlad vozac si do 24g :icon_biggrin:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #2 : 12 Listopad, 2009, 08:56:18 »
kolko sam cuo mozes voziti jaci auto od 75kW

Offline ivan007

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #3 : 12 Listopad, 2009, 09:01:01 »
mozes al platis kaznu soma kuna  :toothy3:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 12 Listopad, 2009, 09:06:57 »
mozes al platis kaznu soma kuna  :toothy3:
ma pricali smo ja i aleksandar na facebooku i sam mi je rekao da to vise se ne provodi,sad neznam,ja nisamimao problema ako sam vozio jaci auto od 75 kW

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #5 : 12 Listopad, 2009, 09:24:40 »
ne ograničenje i dalje stoji ali ako voziš takav auto oprosti se od vozačke jer ti kao mladi vozač nesmiješ imati niti kaznu za pogrešno parkiranje.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 12 Listopad, 2009, 09:29:33 »
ma pricali smo ja i aleksandar na facebooku i sam mi je rekao da to vise se ne provodi,sad neznam,ja nisamimao problema ako sam vozio jaci auto od 75 kW
ja sam dvaput dobio po soma kuna :'( aj mozda se vise nesprovodi dao bog jel moj auto i dalje ima x2 kilovata :toothy3:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 12 Listopad, 2009, 09:31:37 »
ne ograničenje i dalje stoji ali ako voziš takav auto oprosti se od vozačke jer ti kao mladi vozač nesmiješ imati niti kaznu za pogrešno parkiranje.

to je po meni totalno glupi zakon,sta ako ja moram hitno npr u bolnicu i stanem s autom di se ne smije,a zivot je u pitanju,i meni naplate kaznu,i ja se oprostim od vozacke,to nema nigdje osim kod nas

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #8 : 12 Listopad, 2009, 09:32:20 »
ivča kai jos nisi rjesio peticu.....il si kupio 850csi pa sutis ko pi*ka..... ;D

btw i mene su jedamput nedavno zaustavili al sva sreca pa sam vozio auto sa samo 95KW i nisam bio u prekrsaju i pustili su me.... :toothy3:

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 12 Listopad, 2009, 09:35:12 »
hehe ma jos sam u petici 8) sad ce jos malo rega isusati :redface: a 850csi to je samo za vikend jbt zedan je :laughing7:

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #10 : 12 Listopad, 2009, 09:38:15 »
a kai kukas.....jebes regu.....kai malo djete zna kai je 5000kn.....uzme i plati.....  :laughing7:

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 12 Listopad, 2009, 09:39:39 »
bude ivana rjesila osiguranje ja cu tehnicki jbg kad vec radi u allianzu nek plati :toothy3:

Offline ..::IVKULJA::..

• forumski skuteraš
  • zdravka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #12 : 12 Listopad, 2009, 10:57:48 »
frendov stari je nacelnik policije i reko mi je da se smije vozit auto jaci od 75kw ako ti je isteklo 2 godine po onom starom zakonu,ALI do 24 god nesmijes imat ni kap alkohola.. idiotski zakon,idiotska drzava kao i organi vlasti,a mi budale sve to placamo!!!
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #13 : 12 Listopad, 2009, 22:56:08 »
ja još nisam ni položio b kat, krećem oko uskrsa.... znači nesmijem vozit svog mercedesa clk 230 kompressor 190 ks  :'( :'( :'(  morat ću ga prodat  :sad147: :sad120: :sad149: :sick26: :crybaby2:
« Zadnja izmjena: 12 Listopad, 2009, 23:48:45 Lazo »

Offline n0n4m3

• maxi forumaš
  • 097 733 2211
« Odgovori #14 : 12 Listopad, 2009, 23:19:52 »
prodaj ga .. valjda znas sta ces s parama  :toothy12:

neznam kako je gore kod vas .. ali ni ode dole nije valjda drugacije ..

vozim svaki dan auto od 140konja .. svaki dan u prekrsaju .. ali sta je tu je .. necu sad ovo prodavat i uzimat slabije kad se zakon minja svako malo .. a ovo prodat pa jos uzet drugo .. neisplativo ..

4 puta me zaustavilo u autu + jos jedanput na granici gledalo papire ..

niti jedna kazna .. na granici pitalo zasto vozim jace .. ja reka idem po starog tu blizu .. nema ko po njega .. mora sam ja .. i nista ..
2 puta kad me zaustavilo gledalo konje .. provjerilo mi jeli imam prije kazni .. i pustilo me ..
a 2 puta samo jel registriran i vozacku ...
auto nije neko sportsko .. pravo obiteljsko  :toothy12:

a dok kod prijatelja mi .. 110 115 konja .. neznam tocno .. auto cigo tjuning .. kad god ga zaustavi napise mu  :toothy12:

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #15 : 12 Listopad, 2009, 23:35:20 »

zasto?
znam masu njih, a pogotovo frenda koji od kad je dobio vozacku, znaci ima je 3 godine, od kad je jos bio zakon od 23-05, skupio je kazni ko seljak krumpira i uvjek je vozio neki auto sa vise kw (ne pretjerano vise), ali nikad nije popusio vozacku, molim te da mi objasnis, jer mi malo glupo zvuci..

Offline Lazo

• forumski skuteraš
« Odgovori #16 : 12 Listopad, 2009, 23:46:40 »
prodaj ga .. valjda znas sta ces s parama  :toothy12:

neznam kako je gore kod vas .. ali ni ode dole nije valjda drugacije ..

vozim svaki dan auto od 140konja .. svaki dan u prekrsaju .. ali sta je tu je .. necu sad ovo prodavat i uzimat slabije kad se zakon minja svako malo .. a ovo prodat pa jos uzet drugo .. neisplativo ..

4 puta me zaustavilo u autu + jos jedanput na granici gledalo papire ..

niti jedna kazna .. na granici pitalo zasto vozim jace .. ja reka idem po starog tu blizu .. nema ko po njega .. mora sam ja .. i nista ..
2 puta kad me zaustavilo gledalo konje .. provjerilo mi jeli imam prije kazni .. i pustilo me ..
a 2 puta samo jel registriran i vozacku ...
auto nije neko sportsko .. pravo obiteljsko  :toothy12:

a dok kod prijatelja mi .. 110 115 konja .. neznam tocno .. auto cigo tjuning .. kad god ga zaustavi napise mu  :toothy12:

prvo tebi vratit tvoje  :laughing7: :notworthy:

a aj reci to mojoj staroj i stricu koji mi svaki dan govore da ga nesmijem vozit jer će me policija zajebavat i pisat kazne zbog šugavog zakona

Offline n0n4m3

• maxi forumaš
  • 097 733 2211
« Odgovori #17 : 12 Listopad, 2009, 23:53:24 »
sve ti zavisi od pandura do pandura  :icon_biggrin:

ja uvik stanem .. dobar dan dobar dan .. sve lipo .. znam da sam kriv i jbg .. na motoru isto tako .. i umisto 2000 za vozacku napise mi 500kn da pjesaka nisam propustio .. opet na ovu zalbu .. pa cemo vidit ... bar da je smanje nesto .. a u autu mi mogu jedino 1000kn za konje .. al rec cu mu ja da to nema ni upola konja koliko pise.. da je s godinama sve izumrlo  :headbang:

Offline pecho_vz

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Radio Ivanec
  • Mjesto: Ivanec
  • Moj Skuter: Aprilia SR 150
« Odgovori #18 : 13 Listopad, 2009, 12:15:26 »
Vidim tu puno napisanih nebuloza pa da vam velim kak stvari stoje.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaže:

Čl.2
67) »mladi vozač« je vozač u dobi od 16 do 24 godine

Čl.221

(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat.
(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj mladi vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.

Ukoliko znate zbrojiti 2 i 2, sve je jasno. Nigdje ne piše da oni koji su imali probnu vozačku 2 godine (i ja sam jedan od njih) pa ih je opet dočekalo ovo sa mladim vozačima do 24 godine, smiju voziti auto jači od 75 kW. Sad ovisi od policajca do policajca da li će vam progledati kroz prste ili vam svejedno naplatiti kaznu.

Ovo "rekla - kazala" su nebuloze, kao sto vec rekoh.

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #19 : 13 Listopad, 2009, 12:17:45 »

(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat.

Oni bi jos blokirali...
Kolika je kazna ako ides recimo 2x toliko?