Evo danas smo cjeli dan radili od 10 ujutro sve do sada.
Napravili smo dosta posla s obzirom da smo .... tezi fuseri..
Uglavnom slike su tu i mozete vidjet sve sto je napravljeno.
http://picasaweb.google.com/dolores.biber/ZDTEAM#5389078267967403634No evo jedan kratki opis dana.
Ujutro smo mjenjali elektricne instalacije, i tu je bilo nekih komplikacija zbog razlike u instalacijama, pa je trebalo rezati zice i spajati ih. To smo uspjesno napravili, prvo je zasvjetlio kontakt, pa je zapuckao relay paljenja koji ne valja no to je dokaz da valja paljenje, zatim truba i na kraju svjetlo.
Onda sam otiso kod tokara po kajlu paljenja, i blokove , a stigli su u meduvremenu namotaji od nonamera koji savrseno pasu na novu struju, trebali smo samo zalemiti pickup za namotaje.
Tada sam za vrijeme pauze ocistio svu masnocu s kostura, ocistio amortizer sto sam bolje mogao i cjeli rezervar ocistio od masnoce. Odlucili smo skinuti skroz rezervar ulja s motora jer nam nece trebati.
I onda smo sad navecer krenuli montirati klip i cilindar. Zbog jedne kobne pogreske se skoro desila katastrofa, frednu je osigurac od klipa upao u blokove, pola sata smo to vadili pincetom i magnetima, hvala bogu da smo uopce uspjeli izvaditi.
Lijepo smo to nauljili prsten, klip i cilindar, sve to namjestili i sve je sjelo na svoje mjesto, no ostala nam je jedna brtva viska koja stvarno stvarno nema gdje ici sve smo gledali moguce opcije i ta crvena nema nigdje ici i montirali smo bez nje.
Sutra imamo jos puno posla, ujutro moram semering manji nabavit, joj zajebavaju me u pezoa vec tjedan dana stalno govore da ce im stici a nikako da stigne. Za podmazivanje klipa smo koristili motul ulje crveno pakiranje u pezoa kupljeno ali je polu sintetika no ja smatram da je dovoljno ko se dobro naulji i za mjesavinu od 3 posto sto cu u pocetku radilti, jer ce razrada biti lagano i bit ce dobra mjesavina od 3 posto.
Od svog posla nam je jos samo ostalo sljedece:1. nabaviti i montirati manji semering radilice
2. nadoliti 1.2dl gearbox ulja
3. promjeniti kvacilo kod nekog tko ima alat potreban
4. nabaviti centralnu oprugu tvrdu
5. nabaviti nove rolice
6. promjeniti zadnje kocione plocice
7. promjeniti disk
8. montirati mašinu natrag na kostur
9. nekako iako neznam kako promjeniti kabel svjecice, pls help kako se to mjenja!9. popuniti rupu od uljne pumpe kod tokara ili samo montirati mehanicku uljnu pumpu
10. paliti i razraditi te montirati plastike
Struju je trebalo rezati i spajati zice posebno.
Nonamerovi namotaji stigli danas
Uspjesno spojene zice struje
Ociscen rezervar goriva i amortizer
Uspješno montirat stage6 silincar na mašinu
Testiranje struje
Kajla paljenja
Brtve viška osim ove metalne, sta s njima?
Klip
Cilindar
Jako vidljive razlike u blokovima
Cilindar
MUST SE PHOTO!
OSTATAK NOVIH SLIKA OVDJE:
http://picasaweb.google.hr/dolores.biber/ZDTEAM#5389254914238256898