kao prvo da malo opisem ovaj projekt od pocetka...
skuter je Aprila SR 50 (LC Minarelli masina 1998 god.)
za projekt sam se odlucio prije mjesec dana... u prvoj fazi projekta na skuter sam postavio :
Termo grupa : TP Trophy 70cc
Auspuh : Yasuni City R (Carbon-Kevlar)
Karburator : Dellorto 19 PHBG
Reed Valve : TP Reed Valve (Sa karbonskim lamelicama)
Variomat : Malossi Multivar 2000
Remen : Polini Kevlar
Rolice : 4,9 g
Filter : Malossi Red Sponge
Styling : Prednje Svijetlo - BGM Style Headlight with angel eyes
<samostalna prerada> - ugradjeni otvori ispod volana za bolje hladjenje kilera (poklopci otvora zatvoreni ventilacijskim poklopcima...vjerovali ili ne skinutih sa starog jugica 45
i ugradjen mali kompjuterski ventilator dim. 60x60 mm koji dodatno pospjesuje izbacivanje toplog zraka kroz ove otvore)
sve ostalo je serijala...
skuter je po njegovom satu isao max 120 km/h
sad za desetak dana slijedi druga faza... imam jos nekih podpitanja uz pojedine komponente, pa su komentari dobro dosli
Kvacilo : Dr. Pulley Seriepro Hit Clutch (frend koji je serviser za skutere je rekao da ovo kvacilo izgleda jako dobro, i da bi moglo trajat dosta...sta vi mislite?)
Zvono : Dr. Pulley Clutch Bell Serie Pro
Getriba : Malossi Rieju Primay Gearing 13/44 (dali ce ovaj navedeni setup moc bez problema podnes ovaj primar, a i da na uzbrdicama ne gubim jako na snazi)
Torque Drive : Malossi Torque Drive
Ventilator Variomata : Front Half Pulley Malossi Ventilvar
Remen : Malossi Kevlar Overrange Belt (stavio bi ovaj remen jer je duzi, pa da dobijem jos na krajnjoj, a posto je kevlar mislim da i na uzbrdici nebi smio proklizavat)
Rolice : ?? sad su gore 4,9 g (sta da stavim sad sa ovim finalnim setupom?)
Poklopac Prijenosa : Top Performances Crank Case Cover (mislim da je ovo dobro rjesenje da se prijenos malo hladi)
Federi kvacila : Clutch Springs Malossi Delta (za ustimavanje Dr pulley kvacila, citao sam na netu da ih koriste i za njega...)
Centralni feder : Contact Spring Malossi Racing (sad je gore neki bijeli koji sam dobio sa multivarom, dali je potrebno stavljat racing zuti ili crveni?)
Cijev dovoda zraka u karb. : Air Filter Flexi-Tube Arreche (ovo me malo muci, jer serijski ne sjeda bas bobro, valjda cu uspjet ugurat taj flexitube...mozda je netko probao?)
Karburator : Ler Diza 50, Klipic 40, Igla W7, Glavna Diza 80 (da malo optimiziram potrosnju)
Straznji amortizer : Shock Absorber BGM Pro (neka srednja kvaliteta, sta mislite ce bit ok?)
Rucica gasa : BGM Quick Action Throttle CNC (metalna) (moja na skuteru je neka plasticna serijska i ima malo lufta, pa bi stavio ovu metalnu)
Hand grips : Grips Malossi Harris
Brzinomjer : Koso Speedo Gp Style (interesira me kod ovog brzinomjera dali on sjeda bez problema na apriliu ili treba radit neke preinake)
Rev Limiter : Speed Terminator Pinasco Remote (mislim da je ovaj ok, dali ga netko ima i je li zadovoljan?)
...i jos hrpa sitnih serijskih djelova koji mislim da su relativno dotrajali...narucujem iz
www.ultimateparts.netpri zavrsetku budem ubacio slike i koji video
i mislim da nakon ovoga vise nista ne diram