Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Buka mopeda/motocikla!!  (Posjeta: 21258 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
Odg: Buka mopeda/motocikla!!
« Odgovori #100 : 27 Rujan, 2009, 22:10:53 »
nemam centralnu nogaru a bočnu moram nekako sakrit te obrtaljku stavit na šalter i ko ih PRC PRC!
pa kad me pitaju kako parkiraš skuter ja ću im odgovorit: bacim ga u ćošak toj kinez :laughing7: :laughing7: :laughing7: :laughing7: :laughing7: :laughing7:

Offline DvdAerox

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #101 : 27 Rujan, 2009, 22:20:40 »
ja imam prijedlog za slowa, evo vec kada se bavis blokadama, napravi jednu duplu blokadu na daljinski, znaci, jedno dugme je da se postela brzina na 50km/h, drugo je dugme za ne dopustit motoru da zavrti iznad 5-6 soma rpm-a, u toj granici ni jedna reza ne radi tolko buke....

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #102 : 27 Rujan, 2009, 22:42:59 »
ja imam prijedlog za slowa, evo vec kada se bavis blokadama, napravi jednu duplu blokadu na daljinski, znaci, jedno dugme je da se postela brzina na 50km/h, drugo je dugme za ne dopustit motoru da zavrti iznad 5-6 soma rpm-a, u toj granici ni jedna reza ne radi tolko buke....
ako je netko u stanju to napraviti onda je to naš slow rider. svaka čast, jako doobra ideja.

Offline Nikon

• ~k®®ty! CA!!~ ..... mig! mig!
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
  • Mjesto: Spalato
  • Moj Skuter: Beverly 500
« Odgovori #103 : 27 Rujan, 2009, 22:43:55 »
slow moze jedna do 3000 okretaja za vxr  :icon_biggrin:
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #104 : 27 Rujan, 2009, 22:55:25 »
Bez obzira na ovdje opisani postupak mjerenja, u relativno velikom broju slucajeva buku ipak nece biti moguce mjeriti (uglavnom na mopedima s automatiziranim mjenjacima koji nemaju središnje nogare ili nemaju brojac okretaja motora). Nadzornik se u takvim situacijama mora osloniti samo na svoje subjektivno zapažanje buke i ocijeniti je li vozilo preglasno. U takvim slucajevima greška kojom se bilježi prevelika buka motorkotaca se ne može automatski generirati vec se samostalno bira s liste grešaka u racunalu.

Ovo sve pada na sudu, samo ko ce nadoknadit izgubljeno vrijeme i zivce

Pa obrtomjer nije bazdaren od nadlezne ustanove pa da bude prihvacen kao relevantan mjeritelj broja okretaja.
I dregeri za mjerenje alkohola moraju svako malo na atest kao i radari za mjerenje brzine, pa zasto bi onda obrtaljka bila drugacije tretirana?

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #105 : 27 Rujan, 2009, 23:06:53 »
slow moze jedna do 3000 okretaja za vxr  :icon_biggrin:

prodano....  :laughing7:

Offline ..::IVKULJA::..

• forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #106 : 28 Rujan, 2009, 00:20:30 »
jel ima neko podatak za SP kolka je tvornicka razina buke..

btw pocelo je

http://www.24sata.hr/news/zbog-prebucnog-motora-dijele-se-kazne-od-700-kn/137555/
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline Lazo

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bošnjaci
  • Moj Skuter: Yamaha X-Max 250
« Odgovori #107 : 28 Rujan, 2009, 00:56:24 »
da... baš gledam na dnevniku buka nesmije prelazit 100 db... aj nek neko od iskusnih kaže koliko naši tunirani skuteri imaju db??? nadam se da moj ima manje :toothy11:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš

Offline ..::IVKULJA::..

• forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #109 : 28 Rujan, 2009, 01:11:05 »
ma vraga ako serijski motori imaju oko 80+db di jos tjunirani sa nekim spuhom... ako je istina da je normalni ljudski razgovor 30dB onda si sracunaj otprilike kolko je to:D ja cu garant pasti na tome haha
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
« Odgovori #110 : 28 Rujan, 2009, 01:12:00 »
ja sam citao medu roostovim postovima na scooternosu da je izradjivao neki spuh za neko prvenstvo u nekoj svjeverno-europskoj drzavi.... uglavnom, stavio je dupli prigusivac jer tamo razina buke na natjecanjima nije smjela prelazit 114db ili tako nesto (db vise manje)... e sad vi vidite kolko se jedan roost bez ikakvih pregrada u komori dere..

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #111 : 28 Rujan, 2009, 07:43:18 »
ja sam citao medu roostovim postovima na scooternosu da je izradjivao neki spuh za neko prvenstvo u nekoj svjeverno-europskoj drzavi.... uglavnom, stavio je dupli prigusivac jer tamo razina buke na natjecanjima nije smjela prelazit 114db ili tako nesto (db vise manje)... e sad vi vidite kolko se jedan roost bez ikakvih pregrada u komori dere..

ZX je 96 ako se ne varam. Ali ne garantiram nakon kaj vuna izgori  :laughing9: :laughing9:

BTW alfa, taman se na onom videu ne vidi koji "setup" je imao onaj crveni NRG  :laughing7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #112 : 28 Rujan, 2009, 10:49:43 »

najmanji problem je napraviti uredjaj za smanjivanje buke, samo se ogranice okretaji i to je to, dok me policajci budu vodili do mjesta gdje je buka okoline manje prisutna, ja stignem podesiti buku skutera na 99.9dB ako treba  :laughing9:

na taj nacin sam prosao izvanredni tehnicki, kada su bili dani tehnicke ispravnosti vozila, dok sam pratio policajca igrao sam se sa prekidacem od blokade, iako je sada sklop na daljinski jer se isplati u svakom slucaju s obzirom na cijenu samo jedne kazne...

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/policija-pocela-iskljucivati-iz-motora-sve-prebucne-motore.html

sudeci po ovoj snimci, na ovom motoru su mjerili buku na odredjenim okretajima, sto bi moglo znaciti da se prvo pogleda ona plocica gdje pise koliko dB treba biti na odredjenim okretajima.

Offline benelli

• maxi forumaš
  • Mjesto: Novigrad
  • Moj Skuter: benelli 491 i gilera runner vx125
  • Moja Kaciga: na laktu
  • MojSetup: malo(s)si spor(t)
  • MojSpuh: serjalović sa db kilerom
« Odgovori #113 : 28 Rujan, 2009, 11:46:12 »
neznam cemu to kad vecina ljudi koja se vozi sa tim sportivama navece i koji imaju neki spuh gore nemaju mogu se kaldit 90% njih tablicu tako da nevjerujem da ce oni to bas tako lako sprijecit

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #114 : 28 Rujan, 2009, 11:56:06 »
neznam cemu to kad vecina ljudi koja se vozi sa tim sportivama navece i koji imaju neki spuh gore nemaju mogu se kaldit 90% njih tablicu tako da nevjerujem da ce oni to bas tako lako sprijecit

Njih možda neće ali nas skuteraše će zahebavati kao i obično :angry7:

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #115 : 28 Rujan, 2009, 12:11:23 »
Njih možda neće ali nas skuteraše će zahebavati kao i obično :angry7:
pa zato i kazem uvjek skuteraši nahebu,jer sumnjam da ce im oni sta se ganjaju sa r-ovima stati

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #116 : 28 Rujan, 2009, 12:43:05 »
pa zato i kazem uvjek skuteraši nahebu,jer sumnjam da ce im oni sta se ganjaju sa r-ovima stati

Koliko sam vidio, 2 policajca na motorima prate vozaca na mjerenje. Jedan ispred, a jedan iza njega. Onaj ko ce pokusat bjezat stvarno ima pileci mozak

Offline benelli

• maxi forumaš
« Odgovori #117 : 28 Rujan, 2009, 13:03:20 »
Koliko sam vidio, 2 policajca na motorima prate vozaca na mjerenje. Jedan ispred, a jedan iza njega. Onaj ko ce pokusat bjezat stvarno ima pileci mozak
pa valjda te pije zaustave i kzu ti da ih pratis a ako jedan sa cbr-kom 1000 bez tablice prođe nevjerujem da ce im stat,ima tu jedan kod nas malo lud sa hayabusom oni kad ga vide upale rotirku i krenu za njim al kad on nabi gas i pocene po zdanjem ga vozit gotovo ugase se rotirke i ko da nis nije bilo

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
« Odgovori #118 : 28 Rujan, 2009, 13:18:16 »
moras bit lud da ides hvatat r-a, mislim ono...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #119 : 28 Rujan, 2009, 16:46:09 »
Policijski BMW ima toliko momenta da je po gradu brzi i od R1. Pitanje je samo da li se moze onakav sa koferima provlacit medju autima kao R1, ali brzi je svakako.

Nemojte mislit da je lezaljka svemoguc motor. Je brzi na stazi gdje radi na visokim okretajima, al po gradu...

Uvijek ce biti onih koji ce bjezat, ali to je mali broj ljudi, a i od njih ce veliki dio biti uhvacen, a onda ce im biti zao.