Nevozim samo kad puše jaka bura
Vraćao sam se iz Splita u Rijeku (po noći, 04./05. 11.2007.) po "jakoj do olujnoj" buri (takva je bila prognoza, sa "tri strelice" vjetra na TV-u)...
Mjesto (za one koji prepoznaju lokaciju): Maslenica, poslije Rovanjske veliki zavoj kojim se prolazi uvala, i dolazak kod sela Modrići)
Svoj motor ionako ne vozim preko 80-90, tad sam išal oko 60 (bio je desni zavoj ispred mene i vjetar s desne strane), i lagano "odjedrio" na udar bure, na metar od lijevog ruba ceste
... želim reći, bio sam više od metra na suprotnoj strani ceste...
Takva stvar se, u današnje vrijeme, može "jeftino" (bez dolaska kamiona iz suprotnog smjera
) izvesti, samo zbog zatvorene ceste zbog vjetra, i to, oko 2 h u noći)
NE POKUŠAVAJTE TO KOD KUĆE... NIKAD (pa ni onda) !!!Dalje sam vozio 30-40 Km/h, i tako do par Km poslije Starigrada-Paklenice... bočno... kao da jedrim
Poslije je bila slična situacija "samo" par Km, prije, do poslije Senja...
Sve sam ja to već napisal, ali nek' se nađe...za naše mlađe članove (po godinama i/ili po boravku na Forumu)... kojima se ne da kopat po starim temama...
BTW. pri trajanju udara vjetra, pri vožnji u prvoj, 20-ak Km/h, imao sam osjećaj, da mi se odiže prednji kotač sa ceste, kao da vozim po pijesku, pa, ono, počne bježati iz zavoja, kao da će mi svaki čas "netko" šutnuti nogom u bok prednjeg kotača, i da ću zavoziti (pasti s motora) u suprotnom smjeru (u smjeru vjetra
) ...
Osjećaj nevladanja motorom !!!