najčešće se stavljaju prema bloku, iako s obzirom na totalni metež unutra na 10 000+ okr smjer smjese je teško odrediti..
mislim da ipak klip vuče smjesu iz kartera kroz te kanale prema gore u cilindar..
ma bas sam danas sa alfom malo pricao o tome...kanali uljni su tu, otvoreni dio kaveza je tu i ako nekako moze smjesa doc do lezaja i kuglica to je jedino da otvoreni dio kaveza okrenes prema uljnim kanalima tj. bloku..kad bis okrenuo otvoreni dio prema radilici pri tim okretajima krot toliko malo prostora koliko imedu lezaja i polutke radilice nebi nista uspjelo doc do kuglica a opet bis s druge strane na uljne kanale stavio zatvoreni dio kaveza i nisi nista napravio s tim...
to uopće nije kompliciranje, komplikacije je kad ležaj zapne pa nemože ni van ni unutra, onda moram čekićem nabijat. neskliznu baš uvijek u dosjed glatko...
dogodilo se i meni ali samo onda kad ili nisam dovoljno zagrija blok ili kad b+nisam dovoljno ohladio lezajeve..inace kad jedno i drugo dobro napravim sve sjeda na svoje mjesto uz nikakve ili skroz minimalne sile..