Bok svima, pratim vec dosta dugo ovaj forum i tako da sam otprilike neke informacije vec saznao ali mi treba ipak jos koji savjet. Stvarno nisam neki lumen u ovom tako da ak bude glupih pitanja sorry
Evo ovako, kod skutera (SF 2 wrc) su poceli problemi,a to su da
na pocetku vise ne prima gas kao prije. Kada se da gas do kraja on
ne krene odma vec ima sada neka mala vremenska odgoda i onda krene pa do 10 km/h koda ide u nizim okretajima a malo prije 10 km/h opet krene ubrzavati i tako do 50 km/h.
Znaci od 0-50 Km/h treba cca 11 sek. Od 50-60 km/h treba mu cca 5 sek i tako
što dalje idemo brzina opada sa vremenom ali sve vise od 60km/h pa nadalje stvarno sporo vuce.
Treba mu stvarno jako puno do krajnje brzine praktički 1,5km a
prije je u cca 300-400m postigao max brzinu koja je po satu bila 85 Km/h. Sada ima dosta propada u brzini i nekak se tromije vlada. Ponekad se dogodi da samo u voznji brzina pocne propadati prema dole kao da nema goriva
(to se dogada kad je vani toplije) ali skuter i dalje ide samo kao da su okretaji pali na minimalne moguce da se pokrece.
E sad,imate li vi kakvih savjeta, sto mislite da treba uraditi? Ja ne znam kada je i dali su pravljeni servisi,znam samo da je zadnji bio prije dvije god,a ja sam u god.dana prešao svega cca 2500 km
U prilogu video ubrzanja do cca 60km/h
http://www.youtube.com/v/FUlYVMNSjKA&hl=en&fs=1------------------------------------------------------------------------------
Par slika od remena i kvačila. Nisam skroz rastavio nego samo da provjerim u kakvom je stanju remen i koje su boje opruge kvačila i centralna.
REMEN Sl.1
Sl.2
Sl.3
1.a) Remen:
Bando Vs Belt Peugeot MTC - Koji je to tip remena? (Sl.1) Dali je to serijski ili?
(Sl.2) Tip remena: 11 729 171 00 755 18 30 SP
1.b) Dali je remen za promjeniti?
Onoliko koliko ja vidim mislim da je,ne kuzim se bas tako da jos jednom sorry na glupim pitanjima. Unutar dekla je bio sve crni talog pretpostavljam od trosenja remena. A vidi se u gore navednoj slici da mu je širina svega oko 1,7 cm.(Sl.3)
------------------------------------------------------------------------------
OPRUGE KVACILA, Centralna opruga
Sl.4- opruge kvacila
Sl.5- centralna opruga
Sl.4- koliko se vidi opruge kvacila su žute boje (ne znam koji tip)
Sl.5- centralna opruga je isto žute boje
KVACILO
Sl.6
Sl.7
Sl.6- koliko vidim to je serijski tip kvacila ili bar mislim,uglavnom ima oznaku Peugeot
Sl.7- variomat nisam otvaro pa ne znam sto se krije unutar njega,koji tip valjcica (mislim da je isto serijski)
SVJECICA
Sl.8
Sl.8- tip svjecice BR7HS
Na kraju ovog pomalo dugog posta malo pitanja
Napomena: Skuter treba ostati sto vise serijski, znaci na njemu ostaje njegovo orginalni spuh i ostalo(Korekcija na spuh,moguce u buducnosti stavljanje Leovnice RR). Kao sto ste ako ste citali post otpocetka skutom se otprilike prelazi 2500km godisnje (relativno malo) tako da bi da mi predlozite sto kvalitetnije i dobre proizvode (ali opet ne preskupe) koji ce dugo izdrzati. Skuter se ne "naganja" previse jer koristim vise auto.
1.Zanima me konkretno što se može poduzeti da skuter dobije ravnomjernije ubrzanje i da bolje krene a ne da kad se da gas do kraja da on prakticki nakon cca 1,5 sekunda povuce.
2.Koji remen preporucate?
3.Koje opruge kvacila i koji centralni? (Na forumu sam bar mislim procitao da je kod Peugeot-a bijeli centralni, kod mene žut..to me malo buni)
4.Koje rolice staviti? (Vidio sam na forumu da su moje 16x13 i da preporucate za serijski 8,5 ili 9g)
5.Dali navedena svjecica odgovara?
I na kraju dali je potrebno to sve promjeniti ili samo pojedine djelove? Ili Npr. samo remen koji je koliko vidim istrošen.
Pošto ne znam i "znam" kad je napravljen zadnji servis obnovio bi potrošne djelove zato tolika pitanja SVI PRIJEDLOZI DOBRODOSLI
Hvala, sry na dugom postu