Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pitanje?!  (Posjeta: 1027 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
Pitanje?!
« : 22 Srpanj, 2009, 23:50:20 »
Ovako gledam i dosta jeftinije bi mogo uzet Vxr200 2006. god pa cak i novijeg nego ovdje kod nas ...neki 2000-3000 kn jeftinije ....eh imam pitanje ako ga kupim u hr ...jel ja mogu sjest na njega i prec granicu..dodjem ovdje i reg ga ?? trebalo bi valjda platit carinu i porez ?? kod nas je carina valjda ukinuta sad u BIH ....neznam tacno nisam siguran moram provjerit..koliko me porez onda ispadne otprilike ??a koliko carina i porez ako nije ukinutra carina ?? uglavnom kako to ide i bil se isplatilo....ajde ko je uvozio sta iz druge zemlje nek objasni.....i jos nesto druga opcija...uzmem vxra ...i svake god idem da ga reg u zupanju ili novu gradisku...to mi je nekako najblize....jel mi moze ko sta srat sto vozim ovdje po BIH na hr tablama i kako ide sa osiguranjem posto ga moram i tamo u hr onda osigurat..oce bit problema ako napravim ovdje npr saobracajnu sa osiguranjem i to???
« Zadnja izmjena: 23 Srpanj, 2009, 00:03:19 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Pitanje?!
« Odgovori #1 : 23 Srpanj, 2009, 10:56:45 »
to niko nezna jbt ? niko nikad nistar nije uvozio iz druge drzave u hr ?? ajde ako to niko nece da odgovori....hocel bit problema npr ako vozam u BIH na hr tablama ...regan skuter npr u Zupanji....kako ide za osiguranje ako vozim u BIH ?? jel moze normalno ili moram uzet i ono za druge drzave ...ajde neko pzl neka odgovori...
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline boss_

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla,Banovici
  • Moj Skuter: aerox
  • MojSetup: TP Trophy
  • MojSpuh: Technigas
« Odgovori #2 : 23 Srpanj, 2009, 11:06:14 »
ako ostane na hr tablicama, morat ces izvadit punomoc za upravljanje tudjim vozilom koje prelazi granicu hr, ili ako napravite racun neki, to ce ti biti potvrda da je tvoj motor!
a to sto je jeftinije 2000-3000 kn dat ces za carinu i porez, cak i vise, tako da si na istom :dontknow:

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 23 Srpanj, 2009, 11:14:04 »
ma najgore je sto ovdje ima  2 vxra u cijelo BIH da se prodaju samo....i to 2006 godiste i kostaju 18.5k-19k kuna ....a tamo gledam za 17k kn dobijem 2007 cak i 2008 za te novce....j**** ti drzavu ovaku....moram se raspitat jel ukinuta carina u BIH ..neki kazu jest ,neki nije ....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #4 : 23 Srpanj, 2009, 11:30:45 »
neznam kako je kod vas..kod nas plačaš porez, carine nema, a bila je 2 %, i neke trošarine, i državljanin RH nemože voziti auto/motor stranog državljana izvan države( pr. BiH table samo po BiH, u RH nemože), mislim da je tako i kod vas..

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 23 Srpanj, 2009, 11:49:37 »
neznam kako je kod vas..kod nas plačaš porez, carine nema, a bila je 2 %, i neke trošarine, i državljanin RH nemože voziti auto/motor stranog državljana izvan države( pr. BiH table samo po BiH, u RH nemože), mislim da je tako i kod vas..
imas li ideju koga bi trebo nazvat da pitam za carinu i porez kako to ide ?? kao bi mi to tacno u drzavi mogo rec...koga kod vas zoves za to da pitas kad uvozis sta kolika je carina porez i to....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline boss_

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla,Banovici
  • Moj Skuter: aerox
  • MojSetup: TP Trophy
  • MojSpuh: Technigas
« Odgovori #6 : 23 Srpanj, 2009, 12:57:49 »
evo ovako: 
17.000kn = 4473.68 X 9% = 402  KM =
4473 + 402 = 4875 KM
4875 X 17 % = 828.75
4875+ 828.75 = 5703 KM

Carina 9%  Porez 17% i carina nije ukinuta, ne znam otkud ti to?
Znaci , cijena puta carina , pa to zajedno puta PDV i dobijes cifru.
Samo sto se osnovna cijena racuna po kataloskoj vrijednosti motora, znaci kolko je star, na svaku godinu se oduzima po x%
I ako ces cariniti, idi u Gradisku, pocastis par njih i bice jaftinije!

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 23 Srpanj, 2009, 15:16:04 »
evo ovako:  
17.000kn = 4473.68 X 9% = 402  KM =
4473 + 402 = 4875 KM
4875 X 17 % = 828.75
4875+ 828.75 = 5703 KM

Carina 9%  Porez 17% i carina nije ukinuta, ne znam otkud ti to?
Znaci , cijena puta carina , pa to zajedno puta PDV i dobijes cifru.
Samo sto se osnovna cijena racuna po kataloskoj vrijednosti motora, znaci kolko je star, na svaku godinu se oduzima po x%
I ako ces cariniti, idi u Gradisku, pocastis par njih i bice jaftinije!

a sad sam tek vidio da su ukinuli carine privremeno na 12000 proizvoda iz EU.....tako da ne vazi za nasa podrucija :)
« Zadnja izmjena: 23 Srpanj, 2009, 15:17:46 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!