znam Stažiću video sam kada si to radio , milsim na BiH forumu, pa nema mi druge najverovatnije ću morati i ja izraditi preko zime neko postolje jer mi svakako ide na živce ovako po zemlji raditi, i tada ću videti da iskombinujem i dve paralelne vinkle za centriranje, .. iskren da budem još uvek nisam 100% zadovoljan neki dan sam gledao, vozio se iza sr-ke na drugom skutu, i mislim da ide još malo u dva traga....
Idemo dalje.. naredni dan je usledila montaža Koso RX1N sata, imao sam već jedan ovakav na Kymco motoru i vrlo sam zadovoljan informacijama koje mogu da se dobiju iz Racing moda... da ne pišem ponovo ovaj primerak je na polici spreman za SR-ku već dve godine i čeka na trenutak montaže
sledi postavljanje magneta.. obavezno je severni pol okrenuti prema senzoru, u fabričkim šrafovima baš nema mesta za montažu te sam morao malo sa 6mm burgijom da proširim rupe u glavama... Sam Koso sam montirao tako što sam prekrojio fabrički Koso nosač koji ide u pakovanju i njega fiksirao šelnom za samu kandžu volana, nije neko ekstra rešenje, ali nije ružno a usput nisam ništa bušio u samoj kandži volana, pisao sam gore da se ježim koliko mi to slabašno deluje, tačno me iritira bilo kakvo slabljenje tog alu komada..
evo slike
sledi povezivanje.. meni ovde treba kontinualni plus, njega imam na kontakt bravi, i treba mi plus sa kontakt ključa, njega i masu isto imam na samoj bravi, odnosno konektoru koji povezuje kontakt bravu...
ostalo je povezati impuls sa cdi-ja koji ide prema bobini, za to sam sproveo jednu posebnu žicu, i signal sa reostata koji meri nivo goriva, to imam u instalaciji koja ide prema fabričkoj tabli... kabel za merenje temperature mi je već sproveden, njega sam koristio i ranije dok sam merio sa malim stage6 obrtomerom, konektori su identični.. i to je sve od meni potrebnih informacija sa ovog sata, brzina, obrtaji, temperatura i gorivo.. ostalo za svetla i migavce me ne zanima....
evo sklopljen, prednja maska zatvorena