Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Dvaput hura za SlowRidera...  (Posjeta: 5031 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Dvaput hura za SlowRidera...
« : 29 Lipanj, 2009, 22:48:59 »
Danas me nazvao Slow i reko da me čeka kad mi završi radno vrijeme, nađemo se i idemo kod mene. Ja prvo nisam dobro čuo o čemu se radi, a kad smo stigli kod mene izvadio je iz kutije el. blokadu. Moram priznat da sam se u početku malko ugodno iznenadio jer sam mu prije par dana reko da mi to treba do kraja sedmog mjeseca, kad ono...  :o :o :o

I tako mi slažemo, skužimo da taj Aerox i nije u baš tako lošem stanju kako izgleda ( :toothy3:) i nakon 15 minuta mi upalimo motor, kad ono motor nejde s mjesta. Samo jednim pritiskom na gumbić OFF gasi se stacionarni mod i pali se blokada.  :toothy11:

Nakon par testnih vožnji, Slow je dotjerao blokadu da motor ide bolje a da istovremeno ne može preko 50 km/h i tijekom vožnje se bez problema pali-gasi blokada. A sada najbolja stvar: blokada se može i upaliti gašenjem kontakta. Drugim rječima, u vožnji na trenutak okrenem ključ i vratim nazad i blokada je upaljena. Mojoj sreći nema kraja  :drunken_smilie:

Evo je:  :party0048:

Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Piaggio Carnaby 125
Odg: Dvaput hura za SlowRidera...
« Odgovori #1 : 29 Lipanj, 2009, 22:51:18 »
uuuuu Hi-Tech :notworthy:

svaka cast :toothy3:
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
« Odgovori #2 : 29 Lipanj, 2009, 22:53:05 »
aaaaa..kaje to ond anas stisko kad ste stali kod mene..stalo nes biiippp..hahah kralju slow eeeeeeee nadite mi kupca za felgu hahahah

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 29 Lipanj, 2009, 22:55:24 »
J#benoooooooooo.. Svaka vam dala, tj. Slow a ne Horvatu :P  :headbang:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 29 Lipanj, 2009, 22:56:45 »
Svaka vam dala, tj. Slow a ne Horvatu :P  :headbang:

Dabogda ti cura više ne dala  :thefinger:

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #5 : 29 Lipanj, 2009, 22:59:56 »
skills, nema sta  :icon_thumright:

Offline andy

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 29 Lipanj, 2009, 23:06:01 »
Dabogda ti cura više ne dala  :thefinger:

Daj aj ne spammaj tu bezveze :P
Ovo neću komentirat da nebi ona vidjela  :icon_tongue:

Svaka čast još jednom.. :icon_thumright:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 29 Lipanj, 2009, 23:09:22 »
aaaaa..kaje to ond anas stisko kad ste stali kod mene..stalo nes biiippp..hahah kralju slow eeeeeeee nadite mi kupca za felgu hahahah

Ma ne. To je njegov alarm  :icon_scratch:

Ovo je drugo. Puno bolje  :icon_tongue:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #8 : 29 Lipanj, 2009, 23:41:17 »
sad tri puta za slowa koji je spasio malossi sporta od sigurne smrti  :icon_biggrin:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 30 Lipanj, 2009, 08:39:47 »
sad tri puta za slowa koji je spasio malossi sporta od sigurne smrti  :icon_biggrin:

I da! Jučer se vraća od mene i na Slavonskoj aveniji (malo manje od 10 km od kuće) mu prokuha motor. Plastični zupčanik vodene pumpe mu provrtio i zahvaljujući LED-icama koje si je složio za prikaz temperature uspio je na vrijeme ugasiti motor. S tim da je od temperature već počelo bacati vodu na čep ekspanzione posude  :toothy3:

Šteta bi bilo da tako savršeno uštelan motor dobije manu pri ubrzavanju  :'( ::)

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 30 Lipanj, 2009, 08:41:40 »
ja trebam takvu blokadu...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 30 Lipanj, 2009, 08:51:54 »

Znači znaš kome se trebaš javiti.  :toothy3:

Ja sam se toliko ugodno iznenadio da sam eto otvorio ovu temu  :icon_thumright: :drunken_smilie:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 30 Lipanj, 2009, 13:17:45 »
Nakon nesto vise od 14 000km vodena pumpa je odjednom otkazala, iako je skuter imao malo vecu radnu temp. nego sto treba (skuzio tek kada sam stavio drugu pumpu), semering je bio ispravan, dakle nije propisala i lezaji su ispravni, ali je propeler dodirivao poklopac i radio otpor plasticnom zupcaniku koji je "provrtio" dosjed i ostao sam bez cirkulacije vode kroz rashladni sistem.

Taman sam se priblizavao kraju podvoznjaka kod Vijesnika i vidim temp. od 100°C, a slijedila mi je uzbrdica koju sam nekako savladao bez gasa i uspio ugasiti skuter. Kiler nije bio pretjerano vruc, samo cilindar, ali sreca da se ne vide i ne osjete posljedice svega toga. Cep je malo izbacio rashladne tekucine...

Prvo sam mislio da je kiler propisao jer je bilo mokro, vidio sam da nije izgubio tekucinu i sve mi je bilo jasno...

10km sam presao bez cirkulacije vode, pricekam 10-ak min i temp padne ispod 50 i onda vozim dok ne dodje do 80 i gasim... i tako nekoliko puta...

Seger se utopio u plasticni zupcanik:

Razvaljeni zupcanici:

Ovaj je nastradao isto...

ovo je "kocnica":

Stavljanjem nove pumpe skuter ima 100-150rpm vise, bolji odaziv na gas i temperatura je niza u prosjeku za 12°C.

Ovim putem se zahvaljem GOZZ-u i njegovoj shemi termometra koji je zasluzan za spas termo grupe jer sam u tom trenutku imao malo vise od 10 000rpm... duznik sam ti  :notworthy:
« Zadnja izmjena: 30 Lipanj, 2009, 13:27:48 SlowRider »

Offline babb0

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Luna Vision 2, Aerox
  • MojSetup: ubojica
  • MojSpuh: prdechi
« Odgovori #13 : 30 Lipanj, 2009, 13:27:38 »
jab se samo nadovezo sa tri put hura za slowridera: hura hura huraaaa

slow zna znanje, nema sta.

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #14 : 30 Lipanj, 2009, 13:43:00 »
Izgleda da ti nije baš odjednom otkazala kada ti je toliko pojelo plastike i kućišta. Zbog čega ti se pomakao rotor prema kučištu?    :dontknow:

Ineče, koliko para su dijelovi za reparaciju?  :icon_scratch:

Inače, ova blokada s daljinskim je super, a vjerujem da nije skupa kao kupovne sa daljinskim! Ja svoju moram ugradit, a možda se dogovorimo i za nadogradnju!  :notworthy:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 30 Lipanj, 2009, 13:51:41 »
Izgleda da ti nije baš odjednom otkazala kada ti je toliko pojelo plastike i kućišta. Zbog čega ti se pomakao rotor prema kučištu?    :dontknow:

Ineče, koliko para su dijelovi za reparaciju?  :icon_scratch:

Inače, ova blokada s daljinskim je super, a vjerujem da nije skupa kao kupovne sa daljinskim! Ja svoju moram ugradit, a možda se dogovorimo i za nadogradnju!  :notworthy:

Neznam zasto se pomaknuo, jucer sam ubacio drugi ispravan zupcanik i provrtio mi je u roku od 5 minuta, nakon toga sam skuzio da zapinje propeler...

neznam koliko kosta set za reparaciju, jer imam 3 kompletne pumpe u rezervi koje su doduse rabljene, ali za odlzak do ducana po dijelove nove pumpe su dobre.

E sad sto se tice reparacije, otprilike cijena RMS kita, kompletne vodene (propeler sa osovinom, 2 lezaja, piksna izmedju lezaja, semering, seger i gumica za brtvljenje vanjskog poklopca) to dodje oko 100kn, a zupcanik ovaj bijeli je oko 50kn RMS.

Moram se raspitati koliko je orginalni set, jer zupcanik je oko 50kn isto kao rms, tako da cu prije kupiti orginalni.

Semering sam uzeo posebno u Lagerosu za nesto manje od 10kn Corteco, postoji sa duplom usnom takav ali je neki tajvanac ili kinez, a ja sam jako zadovoljan sa Corteco semringom jer mi je izdrzao preko 14 000km...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 30 Lipanj, 2009, 14:10:25 »
Ja uvijek uzmem onaj corteco plavi. Dobar je  :dontknow: :icon_thumright:

Offline kimcovit

• forumski skejter
  • **
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: gilera runner vxr
  • Moja Kaciga: Nolan N85S
  • MojSpuh: serijski
« Odgovori #17 : 09 Srpanj, 2009, 22:29:13 »
Pošto je već otvorena tema da neotvaram ja novu -  uglavnom bio danas kod SlowRidera i stavio mi čovijek blokadu i riješio još neke dileme koje imam u vezi skutera i to sve za manje od pola sat s tim da sam ja imao poseban zahtjev kud da mi stavi prekidač.
HURA, HURA, H U R A

Offline dino gp1

• MS elite
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Gdje god te život nosi, uvijek moraš znati tko si
  • Mjesto: Rijeka
« Odgovori #18 : 09 Srpanj, 2009, 22:36:11 »

I meni bi takva blokada dobro došla :icon_biggrin:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #19 : 09 Srpanj, 2009, 22:39:52 »
Trenutno traje akcija za odrzavanje skutera kod mene, rijetka prilika koja se ne propusta  :toothy12: