Po onim silnim kucama i skretanjima sa ceste ,na snimci je rijec o cesti koja ima ogranicenje od max 50km/h . Da je bila prilagodjena brzina udesa ne bi bilo. Traktor je poceo skretati prije nego su motori naisli i to ce biti njegova obrana koja na sudu prolazi....
Zanimalo me što če prometnjak reči pa sam zvao frenda koji radi u prometnoj na kavu i pustio mu filmić.
Komentar je bio:
"Nema tu slučaja, krivi >>>reklamiranje<<
Traktor je propisno krenuo skretati dok u traci nikoga nije bilo i nije mogao predvidjeti da če ova dvojica tako doletiti."
To što su oni doletili tako brzo je samo njihov problem i na sudu bi ih to pokopalo. Daklem, em što su prebrzi, em nisu prilagodili brzinu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovaj je počeo skretati odmah kad je auto prošao, jel mu se žurilo ili nije neznam ali da je kriv kriv je.
Kakav auto ti tu vidiš?
Pa dok gledaš filmić, auta ispred likova NEMA. Prije ulaska u zavoj prođe auto u suprotnoj traci i točno 5s kasnije oni naliječu na traktor.
Ajmo fizikom malo.
Pri 100km/h predmet prelazi 36m/s. 5s između auta i traktora i ispada da 200m oko traktora NEMA prometa!
ovaj manevar kad je to prometna cesta mora biti u skladu sa prometom siguran, a ne polako stičičemo ima vremena, čekaj nismo digli penziju.
A traktor je poznat po manevarskim sposobnostima i ubrzanju? Kako bi to on točno mogao skrenuti sa prikolicom drugačije od sporoga?
po zakonu kad dođe do ovoga traktor je kriv to su fakti jer se on isprečio i blokirao promet.
svako skretanje i poduzimanje radnje nesmiju biti takvi da smetaju prometu pa to ti je prvo pravilo kod polaganja.
Koji promet kad ga na cesti NIJE bilo?!
ali u vidnom polju mu je bio zavoj. ako je blizu zavoj onda su tu i vozila te je stoga opreznost mora biti punooooooooo veča ali on to nije ispunio.
To negdje u zakonu piše ili si na plotu pročitao? Jer ono, iss... Čitamo i smijemo se.
a sud če reči nije mogao predvidjet ali je morao predvidjet.
dakle ako nešto nemožeš predvidjeti a ti zamisli i primoraj sam sebe zamisliti.
Ja zamišljam kako sam na lottu upravo dobio.... no ne ide mi najbolje.
ovo je oduzimanje prednosti ovog u traktoru. pošto je on jako spor mora dobro paziti da se ovo ne desi.
da su dečki pogodili zadnji kotač ili čak prikolicu drukčije bi bilo ali ovo je sudar u prednji kotač a to znači da ovaj nije provjerio dali može skrenuti,osim toga zavoj nije kratak več blag i dugačak te se može reči pregledan, ovo bi se desilo i sa autom . vozač traktora kriv.
Likovi JESU pogodili prvo zadnji kotač pa onda u prostor između zadnjeg kotača i prikolice. Dali je sad to taj "drugačiji" slučaj?
Ček, ček. Blag, dugačak, može reči pregledan? Jel itko osim mene vidi tu ironiju?Dalje komentara nemam. Napisao si stvarno i previše.
.