Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Koji jeftinjak 50ccm skuter za rutu od 20km po 2-3 tjedno?  (Posjeta: 4516 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koki007

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ?akovec
  • Moj Skuter: Ponek
  • MojSetup: nakital sam ga i prefrabal
  • MojSpuh: ima problema s grahom
Pozdrav! Procito sam one linkove sa topica "Dilema oko kupnje skutera?" , ali se bas nisam nasao u odgovorima.

Uglavnom zelim kupiti neki skuter da se mogu povremeno odfurati do cure i nazad koja je udaljena 20kn. Pa prvo da napisem one najvaznije kriterije:

Prvi i najvazniji kriter je cijena! Imam bijednih 4000kn na raspolaganju za tu pustolovinu. Da, tesko ista pametno s tim al hebiga takva su vremena...

Prolaze i novi i rabljeni, razmisljam da si rabljenog kupim, nije mi vazno ako je negdje ogreban ili je bilo slomljeno nesto tipa retrovizor, a mogo bi biti jeftin zbog toga, pretpostavljam. Samo mi je onda problem sto model bas i ne mogu birati nego moram uzet ono sto nadem...

E sad muci me brzina, kao sto sam napiso, vozio bi se vecinom po ruti od 20km u komadu izmedu dva naselja, znaci vecinom na otvorenoj cesti gdje drugi voze po 80-90 tako da bi bilo dobro da ide barem preko 60-70Kmh. Znaci maksimalna brzina mi je vaznija od ubrzanja. Blokadu cu si definitivno skinuti.

Malo sam trazio po netu i vidim da ima cak za kupiti novih skutera vec i po 3.500 Kn, npr. na ovoj stranici http://mar.hr/skuteri/ - ITALSCOOTER BT49QT - 9, vjerojatno je tesko sranje, kolko para tolko muzike jel, al mozda bi bio dovoljno dobar za moje potrebe, tu mi treba vasa pomoc.

Nasao sam topic o skuteru slicna imena Baotian BT50QT9 (ne znam dal su slicni i uopce isti proizvodaci, malo me zbunjuje sto jednome pise ITALSCOOTER a drugome Baotian :/ ) -> http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=15668.15
Uglavnom u njemu pise sve i svasta, jednima se sve zivo pokvarilo dok drugima radi par godina bez problema nakon svakodnevne upotrebe. Tako da valjda kod tih jeftinjaka vise ovisi o sreci na kakvi cu naletjeti....

Pa da sumariziram:

Budzet: oko 4000Kn
Kubikaza: 50ccm - mada se to podrazumjeva s ovim budzetom :D
Moze i rabljeni i novi
V-max: barem preko 60kmh
Rutina voznje: 20km u komadu tamo i nazad po 2-3 tjedno

Sta preporucujete? Jel mi uopce imate sta za preporuciti za te pare i kriterije??
« Zadnja izmjena: 14 Lipanj, 2009, 23:44:07 koki007 »

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
Odg: Koji jeftinjak 50ccm skuter za rutu od 20km po 2-3 tjedno?
« Odgovori #1 : 14 Lipanj, 2009, 23:50:40 »
premalo love čak i za polovnjaka čini mi se iako bi njuškanjem mogao nešto iskopat, zna naletit dobrih skutera sa lakšim kvarom pa da ih se opravi...sve u svemu Baotian/Italscooter/Tinmatteo sve je to same shit, znači čajniz...sve šta si pročitao o njima je da su smeće.

Nadalje, mislim da jedino s tom lovom možeš uzet 8-9-10 godina star skuter u koji će vjerovatno trebat ulaganja tako da moj savjet ti je da si prištediš još 2000kn (znam da je teško pogotovo ako si srednja/fax) al ćeš preskočit veliku barijeru godišta i moć ćeš uzet skuter star 3-4 godine sa možda 9000-10000km najviše ;)

Nemoj žurit, ljeto je najzajebanije za kupnju, cijene su najviše a u ponudi ima svega i svačega....
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #2 : 14 Lipanj, 2009, 23:57:59 »
vidi recimo ovu ponudu: aprilia sr 50, 2003 godina, 9500km, servisna knjizica, nikad nikakav kvar, prvi lak bez ijedne crtice...cijena 6500kn...mislim da ti je pametnije jos malo ustedit i uzet takvo nesto..

Offline VXR_deda

• forumski skejter
  • **
  • VXR u srcu
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: SP180 / Suzuki Swift
  • MojSetup: o.O
  • MojSpuh: serijalović
« Odgovori #3 : 15 Lipanj, 2009, 11:33:44 »
rađe nek' uzme dottoreovg stalkera ...  :happy8:

Offline DaBo

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Donji Miholjac- Velika Gorica
  • Moj Skuter: Kymco S9RR 70
  • MojSetup: Airsal T6 70
« Odgovori #4 : 15 Lipanj, 2009, 12:20:55 »
potpis  :icon_thumright:
Al čuj..njuškaj po oglasnicima, po netu ,maybe iskopaš nešto.  :dontknow:. U svakom slučaju sretno :headbang:
.....:::::2fast4you:::::.....

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #5 : 15 Lipanj, 2009, 12:29:38 »
da se nac za 4 tkn dobar skut...evo recimo ima jedan nrg mc2 u losijem stanju za 2000kn i nek spusti parsto kuna i onda ti ostaje jos dovoljno novaca da ga fino slozis i vozis se bez brige...je stariji ali znas da je sve ok jer si ti slagao...

Offline tomica89

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: varaždin
  • Moj Skuter: gilera runner 50
  • MojSetup: u moru
  • MojSpuh: malossi mhr replica

Twenty eight days, six hours, forty two minutes, twelve seconds

Offline koki007

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: ?akovec
  • Moj Skuter: Ponek
  • MojSetup: nakital sam ga i prefrabal
  • MojSpuh: ima problema s grahom
« Odgovori #7 : 15 Lipanj, 2009, 19:34:48 »

Pozdrav, hvala na odgovorima!

vidi recimo ovu ponudu: aprilia sr 50, 2003 godina, 9500km, servisna knjizica, nikad nikakav kvar, prvi lak bez ijedne crtice...cijena 6500kn...mislim da ti je pametnije jos malo ustedit i uzet takvo nesto..

Bas gledam opis motora s ovog portala i jednom komentaru pise da mu ide 110Kmh O_o, jel stvarno moze tolko ici? To je pretpostavljam nafrizirani, kolko tvornicka verzija moze ici?

Da ja bi rado malo pocekao i zasparao za nesto bolje al meni treba bas sada , ovih mjeseca preko ljeta... a dalje cu sparat za auto ili mozda cak na kredit uzet, pa zato bas nebi i htio puno novca na skuter ostaviti... al opet necu bas najveci srot, jer ga i nakon auta kanim koristiti, za kratke relacije i sl... heh muke muke...

Jel to mislis na ovaj: http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=19160.0

Zanimljivo, malo citao o njemu i svugdje ga hvale, hvala na preporuci. Ali mi je i dalje malo preskup, tesko da cu uspjet skupit tu lovu, plus jos mi treba ostat i za registraciju...

BTW od kuda je vlasnik?

potpis  :icon_thumright:
Al čuj..njuškaj po oglasnicima, po netu ,maybe iskopaš nešto.  :dontknow:. U svakom slučaju sretno :headbang:

Kopam ja i njuskam samo mi je problem sto kad gledam nemam pojma dal vozilo sta valja ili ne, dal je koja cijena fal ili je nategnuta.. opce se ne stalazim jer nika nisam bio u tome...

Al polako ucim, vec znam da su talijani good i kinezi bed...   :icon_biggrin:

da se nac za 4 tkn dobar skut...evo recimo ima jedan nrg mc2 u losijem stanju za 2000kn i nek spusti parsto kuna i onda ti ostaje jos dovoljno novaca da ga fino slozis i vozis se bez brige...je stariji ali znas da je sve ok jer si ti slagao...

To na ovaj mislis jel?  http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=19197.0

Izgleda da ce otic  :icon_biggrin: , al zanimljiva ideja, to mi ni nije palo na pamet...

BTW ja si ne znam sam slozit jer u zivotu nisam prcko po nicem kompleksnijem od bicikla :redface:, kolko bi me otprilike kostao taj posao u nekom servisu, u ovom konkretnom slucaju za taj NRG mc2?

traži svaki dan po oglasnicima i budeš nekaj našel

http://www.njuskalo.hr/oglas492647

http://www.njuskalo.hr/oglas457314

http://www.njuskalo.hr/oglas478317

Da, ovi su super, samo svi predaleko, iz Medimurja sam i jedva da se po njemu uspem kretati tako da mi van njega sve otpada osim mozda Vz, a u medimurju bas i nema neke ponude, bar ne na net-u kolko sam do sada pronjusko, mada moram jos obavezno provjeriti lokalne novine i sl, ipak su medimurci rade na polje nego na internetu.. haha  :icon_biggrin:

BTW jos me zanima za papirologiju i sl...
Sta sve od papirologije i setanja moram obaviti prilikom kupnje i nakon kupnje da bi mogo (legalno) voziti skuter?
nemam pojma jer eto nikad nisam kupovao vozilo...

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 15 Lipanj, 2009, 20:28:10 »
Kupi novi baotian. Ako i krepa, moze se popravit, a ako poludis od popravljanja, uvijek ga mozes bacit jer i nije skup  ;D

Offline noky007

• forumski biciklist
  • Piaggio Beverly 250ie, x10 500 EXECUTIVE
« Odgovori #9 : 15 Lipanj, 2009, 21:13:43 »
Kupi si rade tomosa neg baotiana!
Kaj je je ide bolje i sam bus znal cackat nekaj po njemu za razliku od kineza koji ima milijon zica i ak te bu kaj jebalo nebus znal od ceg da krenes,a o tome da nis nije na dohvat ruke da ne govorim!
Ak te ne zanima tomos nek modovi pobrisu ovo!

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #10 : 16 Lipanj, 2009, 03:03:41 »
Citat:
To na ovaj mislis jel?  http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=19197.0

Izgleda da ce otic   , al zanimljiva ideja, to mi ni nije palo na pamet...

BTW ja si ne znam sam slozit jer u zivotu nisam prcko po nicem kompleksnijem od bicikla , kolko bi me otprilike kostao taj posao u nekom servisu, u ovom konkretnom slucaju za taj NRG mc2?

ne taj, ima jedan drugi u oglasniku za 2000kn...po meni je to najbolja ideja ako mislis uzet polovan skuter za te novce...recimo da za skuter das 1700kn...kupis novi klip, lezajevi i semerinzi, rolice, remen, svijecica, filter zraka, i ostale sitnice i to ti ispada oko 1000kn 100kn +-...ruke u serivisu ako racunamo da je sat preko 150kn...oni ce ti to radit 2 sata sigurno znaci oko 400kn ruke...tu sa majstorom mozes proc jeftinije ako ides na soluciju da ti to radi neko doma... ugla po meni je to best buy ako se kupuje polovni skuter sa tolikim budžetom...

Offline filip190

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Krasic
« Odgovori #11 : 16 Lipanj, 2009, 10:12:54 »
Uzmi typhoona, nije ljep al je nepoderiv.... Može se nać za od 2000-4000kn do 2002 godišta, a možda nađeš i neki mlađi za te pare...
Na naftu se ore, a na benzin se vozi!

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #12 : 16 Lipanj, 2009, 10:17:07 »
kakve veze ima jel tajfun ili je stalker ili je bilo koja druga gilera ili piaggio??? sve su to identicne masine osim naravno sta su neke AC a neke LC..

Offline filip190

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Krasic
Na naftu se ore, a na benzin se vozi!

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
« Odgovori #14 : 18 Lipanj, 2009, 20:40:30 »
ma moze se naci nrg mc2 za ispod 3t kn samo treba naletit na nj

Offline Biker(ss)

• maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #15 : 18 Lipanj, 2009, 22:48:39 »
ma svi su ti skuteri predviđeni za brzine od 50km/h..samo što s skuterom od 50ccm ne smiješ ići brže od 55km/h
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
« Odgovori #16 : 19 Lipanj, 2009, 16:07:55 »
svaka šasija od sr50, runnera 50 itd je sposobna izdržat brzine puno veće od 50km/h, a i kočnice nisu neki problem, brije da bi prije stao sa ditechom neko netko sa sr125/150....jedino mislim da SP180 ima jače kočnice od runnera 50, tako da to dal su skuteri rađeni za brzine veće od 50km/h jesu, samo nekad i treba znat vozit ;)

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #17 : 19 Lipanj, 2009, 16:13:48 »
svaka šasija od sr50, runnera 50 itd je sposobna izdržat brzine puno veće od 50km/h, a i kočnice nisu neki problem, brije da bi prije stao sa ditechom neko netko sa sr125/150....jedino mislim da SP180 ima jače kočnice od runnera 50, tako da to dal su skuteri rađeni za brzine veće od 50km/h jesu, samo nekad i treba znat vozit ;)

kocnice na runerima su dobre jedino na sp-u vxr-u i vecoj kompaniji..a na 50ccm su dobre na samo jednom modelu i to je sp, on je imao brembo kljesta i motor odlicno koci s njima, moj je derao sp-a i s tom njegovim kocnicama sam bio prezadovoljan..ovi noviji sta imaju kljuesta na kojima nista ne pise su lata teska, usporedivao sam, koce bar 40% slabije.. ;)

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #18 : 19 Lipanj, 2009, 16:17:52 »
vjeruj mi i na apriliama je sličam problem sa grimeca klještima, aerox jedostavno brže stane sa brembom nego ja s grimecom, mislim dobro one koče i sve al nije to to iako isto izgledaju i to, čak nekad nije toliko ni do pakni nego jedostavno čeljusti i cijeli sistem je bolji od bremba

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #19 : 19 Lipanj, 2009, 16:28:45 »
vidis na runneru i nrg-u  ovim starijim modelima koji su imali brembo kljesta cijeli ostali sistem je grimeca