Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: pomoc, kaj je kaj  (Posjeta: 3469 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luka 0101

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
Odg: pomoc, kaj je kaj
« Odgovori #20 : 05 Travanj, 2009, 20:44:37 »
ja cu malo jednim malu drugim i mirna bosna...  :icon_biggrin:
taj sam

Offline b_l_a_c_k

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Nexus 500
« Odgovori #21 : 05 Travanj, 2009, 23:01:57 »
sranje ti je farbati sprejem, sada po ljeti ce ti otpadati boja, tj. omeksati i prenositi na sve sto dotakne ofarbanu plastiku... npr... po ljeti se vozis i parkiras ga na jarunu, netko ti dotakne skuter rukom i ima ofarbanu ruku...

upravo zbog toga a izbog sjaja se prelazi sa prozirnim lakom...a to za sprej mislim da nije tacno...neka pakovanja sprejeva cak bolje raspršuju boju od prosjecnih šprica (mislim na cijenu)...licno nisam ZA. za farbanje cijelog skuta sa sprejem al je odlicno za sitne popravke... :icon_thumright:

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #22 : 05 Travanj, 2009, 23:38:51 »
upravo zbog toga a izbog sjaja se prelazi sa prozirnim lakom...a to za sprej mislim da nije tacno...neka pakovanja sprejeva cak bolje raspršuju boju od prosjecnih šprica (mislim na cijenu)...licno nisam ZA. za farbanje cijelog skuta sa sprejem al je odlicno za sitne popravke... :icon_thumright:

Ajmo ovako : Boja kada se priprema za lakiranje u lakirnici, mijesa se sa ucvrscivacem i jos necime cega se nemogu tocno sada sjetiti... Ucvrscivac ima funkciju da se boja stvrdne i ostane kompaktna... (termo komore imaju samo funkciju brzeg stvrdnjivanja boje)... Lak u spreju da ima ucvrscivac onda bi se stvrdnuo u samoj posudi.
Plastika prespricana sa lakom iz spreja je uvelike razlicita od one koja je prespricana sa "normalno pripremljenom" bojom (ono sto sam gore spomenuo).

Vise puta dokazano i opce poznato da je to tako...

Sto se tice rasprsivanja laka, nikakav sprej se nemoze usporedjivati sa spricom od 1000kn pa na vise... (nemoze ni sa jeftinijima)

Od bezbojnog laka cemu boja izgubiti sjaj...
« Zadnja izmjena: 05 Travanj, 2009, 23:40:45 Mr J »
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #23 : 06 Travanj, 2009, 00:02:20 »
Ajmo ovako : Boja kada se priprema za lakiranje u lakirnici, mijesa se sa ucvrscivacem i jos necime cega se nemogu tocno sada sjetiti... Ucvrscivac ima funkciju da se boja stvrdne i ostane kompaktna... (termo komore imaju samo funkciju brzeg stvrdnjivanja boje)... Lak u spreju da ima ucvrscivac onda bi se stvrdnuo u samoj posudi.
Plastika prespricana sa lakom iz spreja je uvelike razlicita od one koja je prespricana sa "normalno pripremljenom" bojom (ono sto sam gore spomenuo).

Vise puta dokazano i opce poznato da je to tako...

Sto se tice rasprsivanja laka, nikakav sprej se nemoze usporedjivati sa spricom od 1000kn pa na vise... (nemoze ni sa jeftinijima)

Od bezbojnog laka cemu boja izgubiti sjaj...

omjer ti je 1:2 utvrdjivac i boja,i malo se razrijedi s razrijedjivacem,u termo komori kad se boja,govorim iz iskustva,kad se boja temp je oko 35 stupnjeva i vec se sama magla koju baca kvallitetna sprica + 1500 kn je,ne curi i nema prasine jer se ventilira,i svaki sloj boje se moze nanositi nakon 5 min

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #24 : 06 Travanj, 2009, 00:14:07 »
omjer ti je 1:2 utvrdjivac i boja,i malo se razrijedi s razrijedjivacem,u termo komori kad se boja,govorim iz iskustva,kad se boja temp je oko 35 stupnjeva i vec se sama magla koju baca kvallitetna sprica + 1500 kn je,ne curi i nema prasine jer se ventilira,i svaki sloj boje se moze nanositi nakon 5 min

eto... speed zna...  :icon_thumright:

btw mozes imati komoru koja ce biti ventilirana ali nemora biti grijana kako bi farbao ali onda treba duze cekati da se boja stvrdne...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline Luka 0101

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: na stolcu
  • Moj Skuter: nema ga... gone.. wushhh.... just like that
  • Moja Kaciga: prisutna
« Odgovori #25 : 06 Travanj, 2009, 00:15:45 »
ma radi se o malom djelu na motoru...

ošpricao sam u 3 sloja i još bezbojni dodan i bar lici sad na nekaj
taj sam

Offline b_l_a_c_k

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Nexus 500
« Odgovori #26 : 06 Travanj, 2009, 11:46:52 »
ma radi se o malom djelu na motoru...

ošpricao sam u 3 sloja i još bezbojni dodan i bar lici sad na nekaj

eh to to...ja samo govorim da je to dobro samo za male popravke a ne za farbanje cijelog skuta...