Kaj je najžalosnije čajna ksenon nije uopće loš nit nije zabranjen, da je ne bi ga tj. ne bi ga smjeli ni kupovat/uvozit. Taj ksenon ima neke certifikate bla bla...
Problem se nalazi u samom faru, al policajci to vjerojatno ne kuže nego samo gledaju jel kineski ksenon. A da možda vide neki drugačiji taj bi pustili makar je i on po pravilu nedopušten.
Ksenon se može imati samo ako imaš dinamičko podesive farove(automatsko spuštanje kad dolazi auto iz suprotnog smjera), brisaće farova i leće. Znači ne mora to biti serijski u autu ali o mora imati da bi prošel tehnički.... e sad ja nisam 100% siguran da auti iz 2004.g godine imaju dinamičko podesive farove ili leće a znam da imaju serijski ugrađen ksenon, te nemaju perače farova...kak njih puste.
Svi kupite 4300-5000K žarulje i ne bi smjelo biti problema, tak se barem ja nadam, jer na serijska svjetla se ne vračam.
P.S- ja sa ksenon svjetlima ne ugrožavam ama baš nikoga, i na skuteru i na autu nemam rasipanje snopa( ima nešto sitno, ali ne kao kod nekih farova) jer je odličan far, a uz to sam maksimalno spustil snop tak da nikome ne tuče u oći...tak da ne kužim zake bi svima to branili, jer X puta mi se dogodi da me neko ubije sa običniom kratkim svjetlom po noći gore nek bi ja mogo sa ksenonom, al on je onda ok a ja ne.
Jedino mi je drago to kaj se bude smanjila seljačija sa tim bojama, ne bi ste vjerovali ali prekjučer sam videl zeleni Fiat Uno sa ZELENIM svjetlima, ej ZELENIM, pa kaj taj čovek ima u glavi ko je to stavljal...samo mi je radi takvih drago.