Stvarno svaki dan sam sve vise razocaran ovom drzavom....pored lopova..policije korumpirane i ostalih svih negativni stvari koje se skupljaju i postoje u ovoj zemlji...sa vremena na vrijeme se stvarno razocaram nekim glupim zakonima...npr neki dan su donijeli zakon o djecijem doplatku...da djeca ciji roditelji posjeduju bilo kakvo motorno vozilo nesmiju dobijat djeciji doplatak....ajde glup je zakon ali nekako se predje preko njega...a danas sam po prvi put u svojih 20 godina cuo ovo....uveli su zakon kojima se zabranjuje prodaja i drzanje sljedeceg,tj naveli su opcenito kucne ljubimce a posebno nagalasili egzoticne zivotinje tipa :ptice(svih vrsta),hrcaka,ribica...i time smo postali prva drzava na svijetu da je ovakav zakon uvela.....pa stvarno nije normalno...cak su an tvu rekli da ako neko prekrsi zakon da se se smatra kao krijumcarenje i dobivat se kazne do 5 godian zatvora ili novacene kazne do 5000 eura,a navodni razog je jer se nemoze pruzit adekvatni uslovi za zivot kucni ljubimaca...pa kod koga god sam vidio da ima ribice,hrcka,pticu neku psa,macku....voli to stvorenje stvarno ...cak sam i u par slucejeva vidio npr psu kupi najkvalitteniju hranu koju moze nac...i ako su to zadnji novci iz dzepa i slicno...a oni napravise kao da ljudi nemaju i nece da kupuju hranu pticama ,hrcima ,ribicama neznam...pa jbt za 5 eura hranis bilo koju od ove 3 zivotinje mjesec dana.... ....ovaj put su stvarno pretjerali i ovo stvarno nije normalno.....nije ni cudo sto svi kazu da od BIH nema hljeba...nema kad ovakvi seljaci ,lopovi i divljaci vode ovu drzavu i donose zakone.......evo i link da ne bude da izmisljam ....
http://www.rtvslon.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8210&Itemid=51Jos nesto da ispricam sto sam se zgrozio...kod nas na par semafora ima onih roma ili cigana kako ih ko zove sto peru prozore na autima ...to su inace djeca mala do 12 godina....i kad god stanem pustim da mi opere prozor nije bitno koliko je cisto auto i dam mu koliko imam jbg nekad 1e ,nekad 2,nekad 5 ,10....kako sam raspolozen ali uvijek dam i sve zavisi koliko imam...jer nije mi zao dat kad se trudi i radi nesto da zaradi sebi za hljeb...nekad jbg imam 5 eura u dzepu samo i dam mu sve...ne morma ja imat taj sat vremena ali dacu njemu....i stoji pored mene na semaforu...q7 ..unutra su 2 momka mozda 25 godina i pita mali da opere prozor ..vozac govori moze...i mali opro ...stao pored prozora ovaj mu govori mrsh i pljune ga ,,i mali opsuje mu mater i otrci....upalilo se zeleno u tom trenutnku i krenuli su ...a u mojoj traci autobus i kamion i i sad oni krenuli sa q7 prije mene...ja po gasu tam vam...nemozes ti magistrala puno auti...3 auta ispred mene nemogu nikako...nedo bog da sam ih ufatio tj stigo....svega mi mog ako im nebi onom palicom iz auta polomio noge ...pa nek zaradim zatvora ....ali u onom trenutku sreca njihova sto pistolj bratov nisam nosio...ja bi puco po onoj q7 bez razmisljanja imalo.....eto kad vec pricam sta je zalosno i smijesno da ispricam i ovo.....