Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: deklo getribe  (Posjeta: 12996 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: deklo getribe
« Odgovori #60 : 17 Siječanj, 2009, 02:21:50 »
Sto se gubitka na ubrzanju tice...

Crveno je originalna getriba, a crno dulja.
Vidi se jasno da na kracoj getribi kuplung prije prestane proklizavat i od tog trena skuter ubrzava maksimalno do trena kad varioamt ode do vrha sa remenom. Od tada na dalje moze brze samo povecanjem okretaja sto skuter i radi, ali onda dolazi do pada snage i kraja ubrzavanja.
Skut sa duljom getribom gubi nesto na startu iskljucivo iz razloga sto kuplung dulje proklizava, a kad mu kuplungodradi, onda ubrzava kao i sa orig. getribom.

Razlika je sto je skuter sa kracom getribom zapravo par metara ispred njega jer je raniej kuplung obavio svoje, ali sve sjeda na svoje mjesto kad skuter sa duljom getribom postigne brzinu gdje skut sa kracom vise ne moze brze jer ovaj sa duljom i dalje ubrzava i prestise skut sa kracom.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #61 : 17 Siječanj, 2009, 02:23:12 »
Znaci skratiti getribu..koju da kombinaciju odgiram..na kolko skratiti 10 - 15% kaj trebam mjenjat..

To jako ovisi do kud zapravo remen dodje i koliko mu fali.
Ali ako si dobio 10 km/h, a trebao si nekih 20 km/h, onda pretpostavljam da ti treba oko 5-7% kraca getriba.
Ne 10% kraca jer otpor zraka i kotrljanje raste na kvadrat pa je zato mozda dovoljno i 5% smanjit getribu.

Sve pod pretpostavkom da sa serijskom getribom dodje remen do vrha

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
« Odgovori #62 : 17 Siječanj, 2009, 02:24:12 »
to mi je jasno..to sam i uzivo isprobao..znam o cemu pricas...ista stvar s autima i duzim i kraicm getribama...klasika..
Under construction...

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #63 : 17 Siječanj, 2009, 02:25:34 »
Znaci skratiti getribu..koju da kombinaciju odgiram..na kolko skratiti 10 - 15% kaj trebam mjenjat..

Ali ako si dobio 10 km/h, a trebao si nekih 20 km/h, onda pretpostavljam da ti treba oko 5-7% kraca getriba.
Ne 10% kraca jer otpor zraka i kotrljanje raste na kvadrat pa je zato mozda dovoljno i 5% smanjit getribu.

Dobro to sami mislio..ja bi ju skratio na nekih 15% ...koji zupcanik bi trebao zamjeniti..koje solucije imam na izboru...ak sam dobro skuzio..trebao bi onaj mali zupcanik nac s 14 zubiju..onda i reko da je 15% produljenje..ili tak nes...
Under construction...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #64 : 17 Siječanj, 2009, 02:25:56 »
to mi je jasno..to sam i uzivo isprobao..znam o cemu pricas...ista stvar s autima i duzim i kraicm getribama...klasika..

S tim da je kod skuta varioamtski prijenos koji izjednaci ubrznje jer variomat jednostavno drzi remen u kracem omjeru pri istim okretajim i brzini na skuteru sa duljom getribom. On kompenzira razliku koja postane vidljiva tek kad varioamt odradi do kraja i prijenos postane fiksan. Tada sku sa duljom getribom ide brze od onog sa kracom

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #65 : 17 Siječanj, 2009, 02:29:02 »

Dobro to sami mislio..ja bi ju skratio na nekih 15% ...koji zupcanik bi trebao zamjeniti..koje solucije imam na izboru...ak sam dobro skuzio..trebao bi onaj mali zupcanik nac s 14 zubiju..onda i reko da je 15% produljenje..ili tak nes...

Ne, krivo sam rekao jer sam krivo vidio u tablici - takav ne postoji za Stalker.

Jedino sto mozes je staviti kompletni kraci primar. Na primjer, Stage 6 i BGM radi 15% dulji, a Polini 13%
Ironija je sto ja imam oba kod kuce nova novcata, ali nisam ih isprobao i ne znam kojeg cu zadrzati za sebe.
Ako ces htjeti, mozemo se zamijeniti - ja tebi jedan od ta 2, a ti meni Malossi, ali tek na proljece kad zatopli i ja isprobam ove moje

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #66 : 17 Siječanj, 2009, 02:29:32 »
ok slusam onda idem na kombinaciju da bude 15%...

kaj da promjenim.kak da poslozim..da kupim prodam kaj..slusam alfa..nisam pametan kaj se tog tice..a do sad si vec ne jednu neg dvije cuge od mene zaradio..
Under construction...

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #67 : 17 Siječanj, 2009, 02:32:40 »
Super..mozemo se dogovriti..ja se ionako sad ne vozim..jedino malo po ulici istestiram..ove sitnice...

mozemo se dogovriti kako god hoces...da ti sebi namjestis a ja sebi..meni svejedno taman da tebi pase i 15% pa da ti ostane 13 meni i to pase..jel cu onda opet dobiti na snazi odozdola..kaj mi pase kod stunta...ti trazis idealan set up.moje nemora bit idealan..ali da bude tu negjde oko idealnog.. :P

Tak da mozemo kombinirati kak god hoces...ja imam kutiju i sve papire..getriba je ispravna i sve..kod mene ima nekih 1000km mozda...i do sada odlicno radila posao..

ubiti nema niti 100 ima 700km..a kod frenda prije imala nekih 500km max..znaci nije puno vozena..makar to nije neki potrosni dio tak da je svejedno
« Zadnja izmjena: 17 Siječanj, 2009, 02:35:22 Benjamin »
Under construction...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #68 : 17 Siječanj, 2009, 02:34:27 »
A gle, ja imam u skutu trenutno ugradjen (ali nisam jos vozio) 15% dulji primar. 13% dulji mi je jos u sobi zapakiran.
Ja bi svakako htio provozati barem ovaj sto sam neki dan ugradio da vidim gdje sam po tom pitanju. Onda ti mogu reci koji od ova 2 sto imam mogu dati u zamjenu za ovaj tvoj Malossi ako si za.

Ako mislis prije nabavljat, za zelis 15% produljenje, onda nabavi ili Stage6 ili BGM primar jer oni ti imaju vec upresani onaj mali zupcanik kojeg si ti morao nosit upresavati, a i jedini su koji nude 15% produljenje. Dakle, kod njih sve sam obavis u garazi i ne trebas presu.
Moj u skutu je bas takav BGM.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #69 : 17 Siječanj, 2009, 02:36:39 »
getriba je ispravna i sve..kod mene ima nekih 1000km mozda...i do sada odlicno radila posao..

ubiti nema niti 100 ima 700km..a kod frenda prije imala nekih 500km max..znaci nije puno vozena..

Nije sapun da se potrosi  ;D.
Ako je vadjena i stavljana na skut kako treba, onda je ko nova.
OK, budemo se oko toga dogovorili kad malo zatopli.

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #70 : 17 Siječanj, 2009, 02:39:10 »
Ma ne meni se ne zuri..glupo mi narucivat i cekat..ak ti imas doma jedan viska...meni pasu obadva i 15 i 13..nije ot sad neka velika razlika..bitno da je duza od orginala..koja ti bude ostala za tu cemo se dogovriti..

Ne gorii mi ..sad se ionako s autom vozim..odnosno stlano auto zbog posla i tak..skut je postao samo zanimacija i gust..nije ko prije vise da sam ovisan o njemu...

Necu nista narucivat uglanvom..ak si ti za mozemo se dorati..mozda ti bude taman i malossi pasao...

Hvala na infu kaj se tice zupcanika..znaci ja ti izvadim prakticki kompletan primar s onim malim zupcanikom i mogu ti dat jel na tvom primaru ima vec taj zupcanik..

A i da treba presati nije problem..imam na poslu presu...

Uglanvom racunaj na to da cmeo se dogovoriti..kad ti saznas kaj ti bolje pase javi..pa cemo u daljnje pregovore..i dogovore..
Under construction...

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #71 : 17 Siječanj, 2009, 02:42:08 »
getriba je ispravna i sve..kod mene ima nekih 1000km mozda...i do sada odlicno radila posao..

ubiti nema niti 100 ima 700km..a kod frenda prije imala nekih 500km max..znaci nije puno vozena..

Nije sapun da se potrosi  ;D.
Ako je vadjena i stavljana na skut kako treba, onda je ko nova.
OK, budemo se oko toga dogovorili kad malo zatopli.

A znam..ali neki ljudi to ne kuze..budes pogledao i sve vidio..ja kad sma stavljao getriba je bez greske bila..ja nisam mogo pronacn ikakve nepravilnosti..da je negdje udubljena da je zubac puko..da je strugala i takve stvari...i kad sma sastalvjao sve je sjelo ko podmazano bez nekakvih komplikacija...tak da ja mislim da nema nikakvih problema...
Under construction...

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #72 : 17 Siječanj, 2009, 02:43:54 »
..znaci ja ti izvadim prakticki kompletan primar s onim malim zupcanikom i mogu ti dat jel na tvom primaru ima vec taj zupcanik..

Ovo samo povadimo iz skutera i zamijenimo (presa ne treba):

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #73 : 17 Siječanj, 2009, 02:48:21 »
Super..pricekat cmeo dok malo prestanu ove hlandoce i snjeg...samo da se posusi i tem dode oko 5 stupnjeva..za isprobavat mi je to dovoljno..pa ak oces onda se zamjenimo..das mi ovu kaj imas viska da ja isprobam...a ti kad isprobas isprobas..neznam do kad mislis cekat..kolko tebi toplo mora bit :D

ma nebitno ubiti..dogovorrit cemo se..ne gori niti meni a niti tebi..

jedno kaj mi je sad dosando preko zime pa zato slazem te sitnice i tak..ocu se sto vise sad preko zime rijesiti da onda nemoram ko prijasnja ljeta stlano nekaj serafiti oko skuta..nego da sjednem i vozim..
Under construction...

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #74 : 17 Siječanj, 2009, 09:11:24 »
Iglicasti lezaj u malossi poklopcu sluzi da se smanji trenje i time gubitak snage, a i osovina je u njemu vise "na knap" pa su i moguce vibracije iskljucene. Vjerojatno je i ojacano iako za to nema potrebe jer je sekundar, a i primar ulezisten u 2 tocke, a ne samo u deklu.
Ni u ludilu nebi davao tolike novce za to.
pa nebi ni ja, osim ako ga ne nađem na ebayu za sitne novce. imam sada dva serijska dekla i potrajat će dok oni daju svoje :drunken_smilie:

Offline Nyzvo

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Pia Sym LC
  • Moja Kaciga: N85
« Odgovori #75 : 02 Kolovoz, 2011, 15:47:03 »
budem otvorio novu temu, mod nek obrise ovaj post

:hello:
« Zadnja izmjena: 02 Kolovoz, 2011, 16:40:55 Nyzvo »