ja ne vjerujem...
2TDottore...stoji da 6-ica trazi okretaje, stoji mozda da je i logicno po tome stalno u okretajima vozena pa je samim time hiljadarka dugotrajnija, kazem mozda jer se i o tome da razglabat puno...
ali nikako ne stoji da je 6-ica ko bicikl...to nije spor motor...sporiji je od 1000, ali nije spor...i prije svega treba znat to vozit, a onda pricat uokolo...uostalom, ima masa ljudi koja zeli takav motor, i isplativije im je uzet 6-icu jer je jeftinija npr rega...mislis da se oni nece izgustirat na brzinama vecim od 230 na sat recimo...bez problema se moze poginut na takvom motoru zato je to daleko od bicikla...
mislim da se puno vise paznje posvecuje motorima od 600ccm nego od 1000ccm...tu ne govorim za MV Agustu, Ducati ili Apriliu...nego za Kawasaki, Suzuki i Yamahu...
kawasaki ima ove godine dva nova novcata modela...ZX-10R i ZX-6R...ZX-10R je, bar kazu, jako slab na niskim okretajima, napominjem za potrebe staze, ne za cestu (tu ti odmah pada ono da hiljadarke vuku odmah, ok to je samo jedan primjer, ostali su mozda bolje rasporedjeni po okretajima od novog ZX-10 R-a)...dok je ZX-6R po nekim misljenjima uz R6 najbolji motor ove godine u klasi 600, za razliku od starog modela...zasto sam rekao da se vise paznje posvecuje...pa evo npr novi ZX-6R je dobio potpuno novi tip USD vilice, dok ce na ZX-10R to tek stavit...
sto se tice Yamahe, sjetite se kad je predstavljena R6 (u sadsnjem obliku) i razlike u izgledu izmedju nje i R1...puno vise se pazilo na potrebe staze...a R1 ni danas nije tako nasiljena i agresivna ko R6...
sportive se danas razvijaju prvenstveno za stazu, tek onda za cestu...i 600 i 1000ccm...tako da vjeruj mi, 600ccm nisu jako daleko od 1000ccm...mislim da to dokazuju i vremena na stazi