Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: baotian ili silverstone?  (Posjeta: 43984 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • COITO ERGO SVM
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
Odg: baotian ili silverstone?
« Odgovori #20 : 27 Lipanj, 2006, 11:19:43 »
pretpostavljam da i baotian ima signalnu lampicu za ulje koja se pali kod uključivanja motora... cim žmirne u vožnji, provjeri i to po mogućnosti nakon stajanja, kada se ulje slegne!
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline Downtown

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: Matrix 50
« Odgovori #21 : 27 Lipanj, 2006, 11:21:22 »
krivo pretpostavljas  :nono:
pa to je baotian
imas signalnu za zmigavce i dugo svjetlo
i to je to

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #22 : 27 Lipanj, 2006, 11:29:07 »
e hebiga... onda doista treba cesce kontrolirat... pretpostavljam da u karter ide oko litre ulja... svakako bi trebalo provjerit koje ulje je u nutra, što preporuca proizvodjac... radi dolijevanja. načelno, može se dolit i 4t ulje različitih proizvođača, ali istih osobina... vjerojatno 5W40 ili 15W40... ili???
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #23 : 27 Lipanj, 2006, 11:57:40 »
ide 10W40, moze i 15W...
nesto manje od litru, pazi da ne stavis previse  :laughing7: na ne bio ko zip  :toothy3:

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Pula
« Odgovori #24 : 27 Lipanj, 2006, 14:49:12 »
ej ljudi pravi ste, dosta sam tražio po forumima mišljenja, iskustva...

podijeljena su mišljenja od totalnog pljuvanja, do veličanja u nebesa...

al istini za volju, koliko para toliko muzike,tako da je najbitnije da te odveze i doveze sigurno na posao...barem meni...

eto hvala vam još jednom :hello:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #25 : 27 Lipanj, 2006, 14:57:55 »
nas eledio smatra da baotian vrijedi svake kune...
hvali ga i downtown, koji je upravo na prednjim stranicama o svojim iskustvima s Baotianom iz prve ruke napisao veoma lijepi pregled...
skuter je malen, s malim kotačima, prvenstveno za jednu osobu... ali ideeeee!!!!!!!!!!  :drunken_smilie: :glasses9: :laughing9:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline dado

• forumski pješak
  • *
    • www.smk-predatori.com
« Odgovori #26 : 27 Lipanj, 2006, 15:58:32 »
znaš onu dvije poslovice, "koliko para ,toliko muzike" i onu " nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"!!!!

mislim da sam ti sve rekao!! :headbang:
potpredsjednik SMK " Predatori"

Offline Downtown

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: Matrix 50
« Odgovori #27 : 27 Lipanj, 2006, 16:25:30 »
znaš onu dvije poslovice, "koliko para ,toliko muzike" i onu " nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"!!!!

mislim da sam ti sve rekao!! :headbang:

prvo cu reci da su kinezi ako nista drugo jako dobra konkurencija
to primjecujete po recimo zipu koji sad kosta 10tkn zahvaljujuci malim zutim
misljenja sam da niti jedna 50ica ne vrijedi preko 15kkn i za te novce novce
moze se dobiti jako dobar skut od 150-200ccm, a razlika je nebo i zemlja

mozete sad pricat o nabrijanim 50icama ali svi znamo da je to rupa bez dna i da
je bolje odmah u startu ici na jaci skuter

isto tako moje misljenje je da baotian vrijedi tih 4-5tkn i to mu je realna cijena
a da recimo runner ne vrijedi 20tkn

ako si vec toliko protiv kineza zanima me tvoje misljenje o recimo tajvancima (kymco, sym...)

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #28 : 27 Lipanj, 2006, 16:46:12 »
Hm, enigma, nemoj se ljutit, ali izgleda cini mi se da ne kontas sto 2T i 4T znace...
2T znaci dvotaktni motor, koji mijesa u gorivu smjesu i ulje za podmazivanje i zbog toga na ispuhu smrde i dime(siti se Wartburga, ako si ga ikad vidija...) ali su zato manje osjetljivi na pregrijavanje i mogu se low tech tuningom nabrijat na dosta vise snage (ali onda i dosta vise trose...)
4T znaci cetverotaktni i to su motori kao u autima, ulje za podmazivanje je odvojeno od goriva, oni su nesto osjetljiviji na pregrijavanje, ali zato ne smrde i ne prde... :D Daju manje snage na istu kubikazu, teze ih je nabrijat tuning-om (citaj-skuplje) i inace su kao konstrukcija kompliciraniji nego 2T, ali i manje trose, manje smrde, itd...
Eto, Baotian je 4T skuter od 50 kubika koji nikad nece bit jurilica, ali kad ga odblokiras, ukoliko nema krvolocnih uzbrdica, bit ce jednostavno, ugodno i pouzdano prometalo... :D
Pozdrav.

- UPS!!! Nisan vidija da ima i druga strana... Shit, a filip sve vec lipo objasnija... :D
« Zadnja izmjena: 27 Lipanj, 2006, 16:48:22 Doomsday »
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #29 : 28 Lipanj, 2006, 01:30:15 »
lijepo je sto problem sagledavamo iz sličnih uglova, a svako dometne nesto svoje originalno...
poučne su Dadine poslovice, ali nemaju svi dovoljno para da kupuju skupo... uz to, pitanje je i praktične uporabe neke stvari:  ako je alternativa baotian ili cipele, ja sam uvijek za baotian... da pare nisu u pitanju savjetovao bih kupnju najdebljeg harley-davidsona... usprkos tome što je slabe snage i loše ciklistike, zastarjele koncepcije i kaj ti ga ja znam...
 :glasses9:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline Aleksandar

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: C650 Sport, T-Max560
« Odgovori #30 : 30 Lipanj, 2006, 15:39:42 »
moj frend prešo blizu 10.000 kmn s baotianom.još je ko nov.   :glasses2:

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #31 : 30 Lipanj, 2006, 16:02:59 »
eto odlično ,zahvaljujem svima na odgovorima i pomoći. :hello:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #32 : 01 Srpanj, 2006, 04:05:54 »
Citat:
prvo cu reci da su kinezi ako nista drugo jako dobra konkurencija
to primjecujete po recimo zipu koji sad kosta 10tkn zahvaljujuci malim zutim
misljenja sam da niti jedna 50ica ne vrijedi preko 15kkn i za te novce novce
moze se dobiti jako dobar skut od 150-200ccm, a razlika je nebo i zemlja

mozete sad pricat o nabrijanim 50icama ali svi znamo da je to rupa bez dna i da
je bolje odmah u startu ici na jaci skuter

isto tako moje misljenje je da baotian vrijedi tih 4-5tkn i to mu je realna cijena
a da recimo runner ne vrijedi 20tkn

Potpisujem svaku riječ!  :binkybaby:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #33 : 13 Srpanj, 2006, 15:47:31 »
ljudi pozdrav...napokon kupio taj kineski skuter...zove se zhyngyu..ili tak nesto.. uglavnom baš sam ugodno iznenađen..

zahvaljujem se svima na savjetima i kao što su napisali na testu sve je upravo tako,prvi servis na 300,pa 1000 pa svake 3000 km...nadam se da će vozit i da se neće kvarit...

eto samo da se svima zahvalim još jednom... :happy3:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
« Odgovori #34 : 14 Srpanj, 2006, 04:46:13 »
puno ovisi o tome kako ćeš poštivat naputke proizvođača o uhodabanju motora.... pokažeš či dovoljno poštovanja prema njegovim prvim koraka, sigurno će ti uzvratiti vjernošću i pouzdanošću... bude li ti ista sumnjivo, odmah u sercis... uostalom, za to i služi garancija!

Mnogo ti sretnih i veselih kilometara!  :icon_thumright:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 14 Srpanj, 2006, 09:23:38 »
eto hvala...ma reci mi kako ga treba vozit u tom razdoblju razrade?

jer,pokušavam pomalo s gasom itd...al jedno pitanje, jučer nas bilo 2 na skuteru i sve ok...međutim na otvorenoj cesti nemoš vozit 40 pa ga stisnuo ali on na 45-50 jednostavno prestao vuć i nakon nekoliko trenutaka opet počeo...

jel to zbog blokade ili nešto nije u redu? inače kad sam sam na motoru bez problema vuče i pod punim gasom, al eto izbjegavam puni gas, barem do prvih 500 km...

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 14 Srpanj, 2006, 10:08:42 »
ma vozi, zato i sluzi blokada da ti ogranici brzinu. mozes ti i bez blokade ako neces preko 50.  :icon_biggrin:
ja sam svome skinuo blokadu vec prvi dan  :toothy3:
ipak je 4t pa mu to nije takva muka. najvaznije ti je da se dobro brines za ulje i redovito ga mjenjas.
nakon 1000km namjesti ventile, trebao bi dosta bolje ic.
http://taishanowners.proboards41.com/index.cgi?board=mechanics&action=display&thread=1146478558
« Zadnja izmjena: 14 Srpanj, 2006, 10:11:44 roby44 »

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #37 : 14 Srpanj, 2006, 11:35:19 »
šta to znači da ti ta blokada jednostavno smanji ubrzanje, kao kod auta na nekih 6000-7000 okretaja?

i mogu li znači odmah punim gasom ili da neidem preko 40?

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 14 Srpanj, 2006, 12:04:03 »
pretpostavljam da imas samo elektronsku blokadu, jednostavno ti blokira okretaje tako da ne moze preko 50.
mozes normalno puni gas jer ionako ne mozes preko kad imas blokadu, zato ti se dogodi da prestane vuc, to je normalno i bezopasno.

Offline enigma

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #39 : 14 Srpanj, 2006, 12:36:46 »
e hvala ti puno, već sam mislio da nešto nevalja... :hello:

jel istina da su servisi po 200 kn? jer bliži mi se prvi na 300 km..pa da se mogu pripremit...idući mjesec registracija za auto... :confused5: