Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Polaganje - 125 ccm  (Posjeta: 22164 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Biker(ss)

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Live to ride, ride to live.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
Odg: Polaganje - 125 ccm
« Odgovori #60 : 31 Siječanj, 2009, 19:31:16 »
A1 - 50-125 ccm         sa 16 godina

A  - 250-600ccm (mislim)   sa 18 godina...  sa 18 godina moraš produžit vozaćki...jer nema, nesmješ više vozit ni 50ccm ako nisi produžio A1, ili položio za veću kubikažu A

1000ccm - smiješ voziti s 24....ali ako imaš više od 4 godine iskustva s motorima od 22
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline RideRR4EveRR

• maxi forumaš
  • Stunt Яide
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #61 : 01 Veljača, 2009, 13:51:17 »
e sad više ništa ne kužim  :toothy3:
Potpis

Offline MONDO BOBO

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Beverly 200
  • MojSetup: a u billa
« Odgovori #62 : 12 Veljača, 2009, 22:56:59 »
E ovako dragi moji...
Polozio sam B kategoriju 21.09.2006, a ja sam rođen 01.03.1988. Sada bi zelio poloziti za A kategoriju...
Koliko para bi me izišao vozački, i jeli moram cekat do 24 za tu kategoriju.
Hvala unaprijed :confused5: :confused5: :confused5: :confused5: :confused5:
DON'T JUST GET DRUNK
GET UGLY

Offline apriliatuner

• forumski biciklist
« Odgovori #63 : 12 Veljača, 2009, 23:12:11 »
za cijene ne znam,kolko ja znam za Akat ne možeš do 24god ništa,možeš za A2...

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #64 : 12 Veljača, 2009, 23:15:02 »
ma nema od toga nista  :happy3: ja sam polozio maloljetan B kategoriju 2004 i sve super dignem vozacku znaci 2005 punoljetan i 2008 na ljeto ocu polagat A i odjebu me :toothy3: polozio sam a1 jel a2 kao nije u funkciji i tako te brije e bas su budaletine neznam ko tu kog jebe :sex1:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #65 : 13 Veljača, 2009, 00:50:27 »
Evo opet da napomenem za one koji neznaju, posto imamo dosta novih clanova...

Svi iz ZG i okolice kojima odgovara doci u istocni dio grada, autoskola zarkovic nudi usluge polaganja clanovima MS portala i foruma i kluba, A1 A2 A i B kategorije po povoljnijim cijenama...

Ukoliko imate B kategoriju A kategoriju dobijete najprije u roku 7 dana a ako bas tada nema ispita onda u roku 2 tjedna (aravno ukoliko polozite poligon i voznju iz prve)

Relativno je lagan test za A kategoriju pa vi koji jos nemate a imate vecu kubikazu odite to rijesiti...  :icon_thumright:
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #66 : 13 Veljača, 2009, 10:20:33 »
znaci oces rec da mogu polagat A kategoriju a nemam 24g?daj mi molimte na pm posalji broj od covjeka jel jos nisam iso u policiju ni ubiljezit pedersku a1 kategoriju nit cu ic polozio sam u 8 mjesecu :icon_biggrin:
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • zdravka
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #67 : 13 Veljača, 2009, 10:48:07 »
znaci oces rec da mogu polagat A kategoriju a nemam 24g?daj mi molimte na pm posalji broj od covjeka jel jos nisam iso u policiju ni ubiljezit pedersku a1 kategoriju nit cu ic polozio sam u 8 mjesecu :icon_biggrin:

nemozes,ako si sa 16 polozio a1,sa 20 dobijas A,ako nemas nikakvu A kat onda ju mozes dobit tek sa 24
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Offline ivan007

• maxi forumaš
« Odgovori #68 : 13 Veljača, 2009, 10:53:06 »
e pa tako su mi i rekli......a da sam doso u 5 mjesecu mogo sam polagat za A ali jbg nema veze :sad1:

Offline veka84sb

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #69 : 13 Veljača, 2009, 12:14:57 »
Otisao jucer do autoskole za pogledati kakve su to gluposti sa kategorijama jer hocu polagati kategoriju A.... zena me ispilila cim sam usao jer ono kao nemam dovoljno godina...ajd svatih to kao kompliment....pa objasnih da imam dosta i potvrdih dokumentima a onda ona ovaj zakon onaj ,ovo ono ....od muke bio prisljen sjest na stolicu jer vidio sam da ce objasnjenje pravilnika potrajati....

Ukratko ,..evo po novom sta sam zapamtio.. A2 ce biti kategorija do 500ccm ,A kategorija se vozi na 650ccm polaze 15 sati ,kosta cca 3300kn. (imama B).. sve katzegorije se voze po novome 15 sati sto dize cijenu polaganja...
Pravilnik ili tako nesta za A2 Jos nema ...a za A ce biti moguce polaganje kroz par dana zbog nekih papira iz policije ili tako nesta jer imaju novi motor za polaganje Suzuki 650 Storm vljada :icon_scratch:
Vozi se samo danima kada je skroz suho bez lokvica i slicno i pocinje se na poligonu sa nekim kineskim motorom na kojem se vjezbas saltat prije nego ti daju Suzu u ruke .... (pametni ljudi ko da znaju..haha)

Offline juric_16

• forumski biciklist
  • Mjesto: Žabjak
  • Moj Skuter: Zippetollini 4t
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: top secret
  • MojSpuh: top secret
« Odgovori #70 : 13 Veljača, 2009, 12:34:42 »
ma to sve sta su napravili sa tim kategorijama je jedno veliko sranje
ja imam A1 i polozio sam u 7.mj.2008.
i sad po starom zakonu:sa navrsenih 18 godina bi trebo otic na policiju i uzet novu vozacku s kojom bi sve mogo vozit,dakle A kategorija
ili bi trebo platit samo satove voznje i onda polozit A kategoriju(to bi me izaslo oko 1500 kn)
po novom zakonu:sa 18 bi trebo polozit A2 kategoriju(koja jos uopce nije definirana) i smio bi vozit motor do 50 ks ili prigusenu verziju koja nije vise od pola snage prigusena(dakle da pojasnim:motor moze ima max. 100 ks. i prigusis ga i vozis se dalje bez problema,a ne smijes prigusit motore koji imaju prek 100 ks),a onda bi sa 20 godina trebo polozit A kategoriju i smio bi sve vozit

I gdje je sad tu logika???
Kad Zip naraste bit će Tuono ;)

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #71 : 13 Veljača, 2009, 15:19:49 »
ovako dok ne uvedu A2 kategoriju tj. dok ne počnu sa izradom plastičnih vozačkih dozvola koje če biti u skladu sa EU normama A2 se ne polaže več se to preskače na način da se A1 produžuje kao da si položio A2 ali ne i sa ovlastima vožnje u A2 kategoriji.

ako si položio A1 tek za 4 godine možeš polagati A bez obzira što nemaš upisanu A2 kategoriju.
A2 kategorija se nemože polagati još tako da ne nasjedate pričama jer če vam upisati samo A1 kategoriju.

E da """A2 ce biti kategorija do 500ccm "" od kuda ste to izvukli jer to nije točno.
pravilnik o polaganju nemože biti u sukobu sa zakonom koji je ovdje najviša instanta pa stoga pogledajte temu o novom zakonu i ne pametujte.

Članak 208.

1) Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godineili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.

Članak 216.

(2) Minimalna dob za upravljanje vozilom pojedine kategorije je:
– navršenih 16 godina za upravljanje vozilima M, A1, F i G kategorije,
– navršenih 18 godina za upravljanje vozilima A2, B i C1 kategorije,
– navršenih 19 godina za upravljanje vozilima B+E, C1+E i C kategorije,
– navršenih 20 godina za upravljanje vozilima A i C+E kategorije,
– navršenih 21 godinu za upravljanje vozilima D, D+E i H kategorije,
– navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.

Članak 217.

Vozačka dozvola izdaje se za upravljanje vozilima koja su svrstana u A1, A2, A, B, B+E, C1, C1+E, C, C+E, D, D+E, F, G, H i M kategorije gdje u:
– A1, spadaju motocikli radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora do 11 kW,
– A2, spadaju motocikli čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više,
– A, spadaju motocikli sa ili bez bočne prikolice,

dobro pročitajte ovaj post jer se neisplati ponovno ga pisati.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline Keky.sb

• forumski skuteraš
  • vx u garaži, kawa u srcu...
  • Mjesto: Slav. Brod
  • Moj Skuter: vx 200
  • Moja Kaciga: Nolan N-Com 103
  • MojSpuh: Deak
« Odgovori #72 : 13 Veljača, 2009, 15:26:02 »
ja sam 8.8.2003. dobio vozačku A kategoriju. znači imam staru vozačku, ali nemam još 24 godine. šta je samnom? ja čekam sada 24 godine i smijem voziti šta želim ili mogu odmah voziti šta želim i treći puta ili moram ići i ja opet na polaganje A kategorije iako sam ju već položio???  :icon_scratch:  ???  :help:
Slavite Boga
jer znate da je imao viziju.
Stavio je Arthura Asha na glinu,
Jackiea Robinsona na dijamant, Muhameda Alija u ring, a mog čovjeka, igor.sb, na dva kotača! Stoga nemojte mucati i vrtiti se okolo. Kleknite i poklonite se!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #73 : 13 Veljača, 2009, 15:29:29 »
ti si popušio uzet če ti nevinost.
nema retroaktivnosti.
što imaš imaš.
kači samo one kojima iz A1 bi sad trebalo priječi u A ali neče iči zbog zakona.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline juric_16

• forumski biciklist
  • Mjesto: Žabjak
  • Moj Skuter: Zippetollini 4t
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: top secret
  • MojSpuh: top secret
« Odgovori #74 : 13 Veljača, 2009, 23:05:00 »
ja sam 8.8.2003. dobio vozačku A kategoriju. znači imam staru vozačku, ali nemam još 24 godine. šta je samnom? ja čekam sada 24 godine i smijem voziti šta želim ili mogu odmah voziti šta želim i treći puta ili moram ići i ja opet na polaganje A kategorije iako sam ju već položio???  :icon_scratch:  ???  :help:

ti sve smijes vozit
Kad Zip naraste bit će Tuono ;)

Offline Keky.sb

• forumski skuteraš
  • vx u garaži, kawa u srcu...
  • Mjesto: Slav. Brod
  • Moj Skuter: vx 200
  • Moja Kaciga: Nolan N-Com 103
  • MojSpuh: Deak
« Odgovori #75 : 14 Veljača, 2009, 01:06:50 »
hvala ljudi.  :icon_thumright:
Slavite Boga
jer znate da je imao viziju.
Stavio je Arthura Asha na glinu,
Jackiea Robinsona na dijamant, Muhameda Alija u ring, a mog čovjeka, igor.sb, na dva kotača! Stoga nemojte mucati i vrtiti se okolo. Kleknite i poklonite se!

Offline rs50e9

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: zelja
« Odgovori #76 : 02 Listopad, 2012, 18:23:28 »
sta je sada s polaganjem za 125?
imam b kategoriju polozenu prije 6 godina
zato i gledam sam rs 50, al kad vidim koje su cijene 125tica rado bi i to furao legalno
je li istina da bi morao dati 500e za vozacki?