Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Novi skuter ali koji?  (Posjeta: 9285 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sivi_Sokol

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • MojSpuh: Leo Vince ZX
Novi skuter ali koji?
« : 15 Studeni, 2008, 19:28:07 »
Pozdrav, novi sam u moto svijetu, još nisam posjedovao motor nikada. Na proljeće idem polagati za 125 ccm (kada položim imati ću 17 godina da ne bi bilo nekih nesuglasica oko godina). Ne znam da li da uzmem 50 ili 125 ccm. Ja bih najradije 125 ccm ali nisam baš siguran da ću imati novaca za 125 ccm. Ne želim ni čuti za polovni skuter. Kupujem samo novo u dućanu. Bio sam gledao Peugeotove skutere ali sam od jako puno ljudi ajmo reći dobio savjet da se držim podalje od tih skutera. Za sada razmišljam o kupnji Yamahe YQ Aerox 50 ili ako bude novaca onda Gilera Runner SP 50. Ako bude novaca za 125 ccm onda bih uzeo Gileru Runner ST 125. 50 ccm ako kupim mislim nadograditi. Samo base nadogradnja, ništa više. Koji je vaš savjet? Da li je bolje uzeti 50 ccm pošto nikada nisam imao motor, pa se malo voziti na njemu i onda ga nadograditi?

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Novi skuter ali koji?
« Odgovori #1 : 15 Studeni, 2008, 19:48:06 »
Koji je ovako skuter najpogodniji za tuning? Razmišljao sam da bi možda uzeo Piaggio NRG Power 50 i njega nadogradio.

Offline stark1

• maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #2 : 15 Studeni, 2008, 19:50:50 »
Koji je ovako skuter najpogodniji za tuning? Razmišljao sam da bi možda uzeo Piaggio NRG Power 50 i njega nadogradio.
nrg i runner 50 imaju iste masine,samo eto drugaciji dizajn...oba su dobra za tunning,djelova za njih imas na svakom cosku...a koji da uzmes 50 ili 125 ti nemogu reci,ja imam 50 i mogu ti reci da sam zadovoljan

Offline seba

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • Mjesto: Vrbovsko
  • Moj Skuter: sr 150
  • Moja Kaciga: ktm
  • MojSpuh: sp 180
« Odgovori #3 : 15 Studeni, 2008, 19:51:07 »
vidim da imas zx-a,za koju je masinu-minarelli,piaggio...?  kupi si neki skuter sta ima piaggio ili minarelli masinu jer je njih naljakse nafrizirat

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #4 : 15 Studeni, 2008, 20:25:30 »
Pozdrav, novi sam u moto svijetu, još nisam posjedovao motor nikada. Na proljeće idem polagati za 125 ccm (kada položim imati ću 17 godina da ne bi bilo nekih nesuglasica oko godina). Ne znam da li da uzmem 50 ili 125 ccm. Ja bih najradije 125 ccm ali nisam baš siguran da ću imati novaca za 125 ccm. Ne želim ni čuti za polovni skuter. Kupujem samo novo u dućanu. Bio sam gledao Peugeotove skutere ali sam od jako puno ljudi ajmo reći dobio savjet da se držim podalje od tih skutera. Za sada razmišljam o kupnji Yamahe YQ Aerox 50 ili ako bude novaca onda Gilera Runner SP 50. Ako bude novaca za 125 ccm onda bih uzeo Gileru Runner ST 125. 50 ccm ako kupim mislim nadograditi. Samo base nadogradnja, ništa više. Koji je vaš savjet? Da li je bolje uzeti 50 ccm pošto nikada nisam imao motor, pa se malo voziti na njemu i onda ga nadograditi?

Aerox Race Replica je jedini udoban Aerox, jer ima ak se ne varam plinski amortizer jer probal sam vozit Aeroxa sa plinskim amortizerom i jako je udoban... Aerox je minarelli mašina i to su jako izdržljive mašine i nisam baš čuo da je netko imao problema s njim! Gilera Runner je veća šminka od Aeroxa i ima također jako kvalitetnu Piaggio mašinu tako da i ona ide u isti rang kvalitete i izdržljivosti...

Uz Gileru tu je i Aprillia SR i Piaggio NRG koji svi imaju istu mašinu ko i Gilera Runner... Na tebi je da odlučiš koji ti je ljepši  :icon_thumright:

Ja vozim Aeroxa koji NEMA plinski amortizer i dosta je neudoban i krut ali to vjerojatno rezultira boljim performansama u zavoju (čak i na lošim cestama)  :glasses2:

EDIT:

BTW. i Minarelli i Piaggio mašine su najbolje za tuning, čak je Piaggio malo jednostavniji za uštelat, a djelova i za jedno i za drugo imaš apsolutno svugdje, naravno ako znaš gdje tražiti, al tu smo da pomognemo  :icon_thumright:

Što se 125-ica tiče, to je jedan poseban rang u kojeg se najbolje uklapa Gilera Runner VX 125 i njega bih osobno kupio da imam A kategoriju... To ili VXR 200  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 15 Studeni, 2008, 20:28:07 dhorvat2 »
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline andre@26

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Tu negdje =)
  • Moj Skuter: Runner VX
  • Moja Kaciga: HJC FG-15 Draco
« Odgovori #5 : 15 Studeni, 2008, 20:45:32 »
Ako govorimo za 50ccm onda definitivno aerox i onda ga nadograditi do kuda stignu novci ili do željenih performansi.

Ako govorimo 125ccm onda bi drfinitivno uzeo sportivu apriliu RS i vozio je onako kako izađe iz tvornice bes sređivanja.

Zašto nebi uzeo rannera 125?
Jednostavno jer ako uzmes rannera bolje uzeti odmah 200 pa si na miru, a ako ides ti 125 sregivati treba ti novca i vremena.
Evo moje mišljenje.

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 15 Studeni, 2008, 20:57:00 »
Imam ZX iz za piaggio i minarelli. Uglavnom po vama je bolje uzeti 50 ccm s piaggio ili minarelli mašinom, to frizirat i onda kada zakonski bude dozvoljeno uzeti nešto jače. Hvala na savjetima. Samo me još zanima koji od navedenih skutera pošto su to sve zatvorene verzije ima najbolje preformanse (Yamaha Aerox, Gilera Runner, Piaggio NRG Power ili Aprilia SR?

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #7 : 15 Studeni, 2008, 21:05:50 »
aerox ili sr novi...

ako ides na vece kubikaze...hmm, ja bi uzeo beverly 200, velike gume a i ide dosta ok....

Offline igor27

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Varaždin
  • Moj Skuter: Hornet 600
  • Moja Kaciga: Shoei xr1000
  • MojSetup: na kaj da ga denem
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #8 : 15 Studeni, 2008, 21:30:21 »
ako nikad nisi imao motor neznam dal si ga vozio vjerojatno nisi :dontknow:pa mislim da bi za tebe bilo da uzmeš 50ccm

da uđeš u đir kako je to na motoru jer nisu serijale prebrze pa da stekneš nešto iskustva.
 polako ga središ pa vidi onda dal ćeš ostat na tome ili hoćeš nekaj jače

to je moj prijedlog a ti kako hočeš i neznam kaj drugi misle o tome pa.................... :icon_thumright:
kupujem zadnji blatobran za hornet 600 2008

Offline stuntjunkie

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Beograd-Surcin
  • Moj Skuter: Rambla 125, sr50, yz 250f
« Odgovori #9 : 15 Studeni, 2008, 21:39:48 »
AEROX nema dileme,ja se uopste na bih razmisljao!!
imao sam aerox 2004god i stvarno je super masina i mno0Ogo je izdrzljiv!!
A sada imam sr 2006god sa karburatorem i drzao sam ga 1,2km pun gas i istopila se ona kutija za euro norme(ja mislim da vi kazete termo grupa)!
Tako da "AERPX RULES"!!!Neces pogresiti!!

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #10 : 15 Studeni, 2008, 22:00:50 »
A sada imam sr 2006god sa karburatorem i drzao sam ga 1,2km pun gas i istopila se ona kutija za euro norme(ja mislim da vi

I sad zbog te sitnice koja ti se desila jednom i nikada vise, taj skut ne valja.  ::)

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #11 : 15 Studeni, 2008, 22:14:34 »
Iako mi se Aerox sviđa dosta je mali. Ja imam 196 cm visine. Mislim da bi mi Aprilia SR 50 R bolje odgovarala.

Offline Brla

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Sveti Ivan Ž
  • Moj Skuter: Runner VX
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSetup: 209, polini, vxr, itd.
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #12 : 15 Studeni, 2008, 22:25:52 »
neznam za ostale motor ali između runnera i sr-a je velika razlika u tome što je sa sr-om puno lakše "baratati" po cesti ono naginjanje u zavoj i to i da ne velite da je to tak jer sam naviknut na motor, frend koji se vozi na baotianu probo je runnera i sr-a i kaže da je moj puno laganiji za zavoje

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #13 : 15 Studeni, 2008, 23:50:44 »
Lako i jednostavno - runner 125 ako budes u mogucnosti.

Razlozi su mnogi, navedem neke:
- manja potrosnja
- potrebno 0% tuninga
- murija ti nece srat kad te zaustavi
- ne ides na valjke na tehnickom

Meni bi ovo bilo dovoljno da uzmem 125-ku. Kasnije si piknes neki spuh da grmi i eto ti veselja... Skuter s kojim mozes i u pm ako oces ;) 50 je uvijek 50. Sta god da promjenis jedno ti vuce drugo.
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline Sivi_Sokol

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 16 Studeni, 2008, 00:26:17 »
Aprilia Sportcity Cube 125. Skut je zakon. Sviđa mi se. Košta oko 2000 do 2500 kn manje nego Runner ST 125. Jedina mana koja bode u oči je ta da nema mjesta za integralnu kacigu ispod sjedala. Vaše mišljenje molim.

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 16 Studeni, 2008, 01:34:56 »
ljepši je raner

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #16 : 16 Studeni, 2008, 01:38:33 »
Za 17-godišnjaka mi nikako ne paše. ;)
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #17 : 16 Studeni, 2008, 01:42:02 »
kupi si novog tomosa alpino i budi sretan... :toothy9: :toothy9: :toothy9:

Offline ryder on the storm

• forumski skuteraš
  • badtothebone
    • click here
  • Mjesto: pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70sp, Audi A6
« Odgovori #18 : 16 Studeni, 2008, 01:54:16 »
Iako mi se Aerox sviđa dosta je mali. Ja imam 196 cm visine. Mislim da bi mi Aprilia SR 50 R bolje odgovarala.
onda bi ti runner ili nrg bili najbolji, imaju najviše mjesta :headbang:
kit:Malossi mhr replica
auspuh:Malossi mhr replica
vario:malossi multivar
red sponge,... radilica i dell 21 comming soon

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #19 : 16 Studeni, 2008, 01:58:15 »
kupi si runnera 125 4t i miran si...