Pozdrav, novi sam u moto svijetu, još nisam posjedovao motor nikada. Na proljeće idem polagati za 125 ccm (kada položim imati ću 17 godina da ne bi bilo nekih nesuglasica oko godina). Ne znam da li da uzmem 50 ili 125 ccm. Ja bih najradije 125 ccm ali nisam baš siguran da ću imati novaca za 125 ccm. Ne želim ni čuti za polovni skuter. Kupujem samo novo u dućanu. Bio sam gledao Peugeotove skutere ali sam od jako puno ljudi ajmo reći dobio savjet da se držim podalje od tih skutera. Za sada razmišljam o kupnji Yamahe YQ Aerox 50 ili ako bude novaca onda Gilera Runner SP 50. Ako bude novaca za 125 ccm onda bih uzeo Gileru Runner ST 125. 50 ccm ako kupim mislim nadograditi. Samo base nadogradnja, ništa više. Koji je vaš savjet? Da li je bolje uzeti 50 ccm pošto nikada nisam imao motor, pa se malo voziti na njemu i onda ga nadograditi?
Aerox Race Replica je jedini udoban Aerox, jer ima ak se ne varam plinski amortizer jer probal sam vozit Aeroxa sa plinskim amortizerom i jako je udoban... Aerox je minarelli mašina i to su jako izdržljive mašine i nisam baš čuo da je netko imao problema s njim! Gilera Runner je veća šminka od Aeroxa i ima također jako kvalitetnu Piaggio mašinu tako da i ona ide u isti rang kvalitete i izdržljivosti...
Uz Gileru tu je i Aprillia SR i Piaggio NRG koji svi imaju istu mašinu ko i Gilera Runner... Na tebi je da odlučiš koji ti je ljepši
Ja vozim Aeroxa koji NEMA plinski amortizer i dosta je neudoban i krut ali to vjerojatno rezultira boljim performansama u zavoju (čak i na lošim cestama)
EDIT:
BTW. i Minarelli i Piaggio mašine su najbolje za tuning, čak je Piaggio malo jednostavniji za uštelat, a djelova i za jedno i za drugo imaš apsolutno svugdje, naravno ako znaš gdje tražiti, al tu smo da pomognemo
Što se 125-ica tiče, to je jedan poseban rang u kojeg se najbolje uklapa Gilera Runner VX 125 i njega bih osobno kupio da imam A kategoriju... To ili VXR 200