Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Vozio Runnera - prvi put  (Posjeta: 8694 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline X-Thug

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Osobni Text?
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: BMW E91
Odg: Vozio Runnera - prvi put
« Odgovori #20 : 05 Studeni, 2008, 23:56:01 »
Mozda ti je cudan prag izmedju nogu, jer nisi navikao. Ja to obozavam, predobro mi je!! Svi skuteri sa pragom izmedju su mi najlepsi... Svaki skut je drugaciji po sebi, meni tako kad sam seo na SF2, bzv skroz, ne znam davozim, polozaj nogu previsok, zgrcen
ti se salis?

sf2 je najudobniji motor sto postoji na trzistu,sve i svasta sam probao,al nijedan nije kao pezo
jaooo kako li si sad ostao ziv...?

da stvarno,sf mi je inace nekako malen i cudan,a i ka da mi vibrira puno,a i to sta si reka da je najudobniji skuter na trzistu?otkad?
...........1...........8...........7...........

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Runner SP
« Odgovori #21 : 06 Studeni, 2008, 00:03:07 »
jedina prednost mu je kaj je udoban i nema "cukanja" kod ubrzanja pa ga je gušt vozit...

Ovo prvi put cujem, to nisam cuo niti od vlasnika takvih skutera.

Ja mislim da sam shvatio što je mislio reći. Vozio sam par puta baotian 50ccm i radi se o tome da je start jako spor i linearan dok je na 2T cak bi rekao do nekih 40kmh rastući eksponencijalan pa se lagano počne smanjivati. Dok su gužve u gradu zbog te sporosti i linearnosti skuter jednostavno ne stigne "cukati".

Offline veka84sb

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Slavonski Brod
  • Moj Skuter: - bez skutera
  • Moja Kaciga: HJC Phoenix FG-14
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #22 : 06 Studeni, 2008, 07:28:04 »
Matrix Keeway -Koljenima lupam u upravljac ,problem mi ga malo vise okreniti razlog ,previsoka podnica ,a amortizeri su tako mekani da se nakon rupe na cesti njise jos par puta...

Boatana - linearno ubrzanje ,tj nema cupkanja ,to je istina jako je lijepo ali nebi ni 2t cupkali kada ne bi imali snage  ;D
Inace jako nestabilan skuter,mali tockici i prilikom malo jacih naginjanja svaki puta strugnem nogarom po cesti , ubrzanje jako,jako slabo krajnja brzina solidna.
najveca zamjerka dimenzije, ja na Boatianu ko medo na romobilu, jadan se niti ne vidi!
(182cm 77 kg)

SF2 , Najmanje vozio od ostalih, pa su dojmovi nedefinirani ,ali malo prostora za koljena kod visljih vozaca ,jednostavno neznam kako bi se namjesito ,jako lagan za upravljanje, nesiguran pri vecim przinama kroz zavoje ,teze ga je ozbiljno naginjati u krivinama,(nestabilan osjecaj)

Gilera Runner - Tezak na upravljacu ,dobro rasporedjena masa ,pri vecim brzinama lijepo prati putanju i moze se poprilicno spustiti prilikom skretanja ,ali bzvz mi je pisati o njemu jer sam jako subjektivan i obozavam taj skuter...

Piaggio Nrg- Malo veca masa na zadnjem dijelu ,za stabilnije ulaske u krivine i naginjanje potrebno malo posluziti se kocenjem kako bi prednji kraj otezao i bolje drzao cestu ,isto se moze postici pomicanjem polozaja sjedenja prema naprijed.
Dosta slaba zastita od vjetra.. Lagan za dizanje na zadnji.

City Hopper. Prostora dovoljno ,ovjes solidan ,razmak izmedju tockova stvarno velik ,jako stabilan i moguce je jako brzo prolaziti krivine ,tvornicke gume srednja zalost ,preformanse lose ,kvaliteta -1 (plastike pucale ko lude nakon samo 12mj....)
Nemoguce dici na zadnji zbog jako velikog razmaka tockova i male snage...

...itd...

Offline stipe

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 250
  • Moja Kaciga: Nolan N85
  • MojSpuh: 4road
« Odgovori #23 : 06 Studeni, 2008, 07:41:18 »
ne znam, u zivotu sam vozio dosta skutera, al mi runner najvise pase...

isto tako, previse sam subjektivan pa necu govoriti o drugima...

i da, taj sredisnji greben mi je i najbolji kod njega :D

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #24 : 06 Studeni, 2008, 10:11:55 »
ne znam, u zivotu sam vozio dosta skutera, al mi runner najvise pase...

isto tako, previse sam subjektivan pa necu govoriti o drugima...

i da, taj sredisnji greben mi je i najbolji kod njega :D
meni nekako derbi najbolji za vozit(dosta ljudi mi to reklo)....

a runner je nakon derbija,odličan skuter,fenomenalan za vozit,i meni je greben najbolji kod njega....pričam o starom runneru jer njega vozim,novi malo vozio i isto zadovoljan...

usporđivat runnera i agliitya...mislim stavrno

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 06 Studeni, 2008, 11:37:04 »
Pa namjerno nisam htio hvaliti runnera jer znam da sam subjetkivan kada je on u pitanju ali i drugi koji ga ne voze ga hvale ,a posebno mi je drago sto ima zatovrenu sredinu tj taj greben.

Sto se tice derbia GP1 nisam imao prilike voziti ,ali mislim da je malo jos stabiniji i lakse prolazi krivine jer sam se naganjao sa jednim po SB i uvjerio se u to. Deck je bio dosta neiskusniji i stalno mi bio na repu dok je meni zadnji kraj 1-2 puta malo i pobjegao ,znaci voznja na noz! Ubrzanje i krajnja nam je bila ista. (njegov brzinomjer 93km/h po mome 97)

Offline stark1

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #26 : 06 Studeni, 2008, 13:02:46 »
Mozda ti je cudan prag izmedju nogu, jer nisi navikao. Ja to obozavam, predobro mi je!! Svi skuteri sa pragom izmedju su mi najlepsi... Svaki skut je drugaciji po sebi, meni tako kad sam seo na SF2, bzv skroz, ne znam davozim, polozaj nogu previsok, zgrcen
ti se salis?

sf2 je najudobniji motor sto postoji na trzistu,sve i svasta sam probao,al nijedan nije kao pezo
jaooo kako li si sad ostao ziv...?

da stvarno,sf mi je inace nekako malen i cudan,a i ka da mi vibrira puno,a i to sta si reka da je najudobniji skuter na trzistu?otkad?
ej gle,iznio sam svoje misljenje,a to sto tebi na njemu trne guzica me boli k**ra*

a ocito si vozio neki rasklapani,frend mi ima novi nrg ,isto je prije vozio sf ko i ja, iisto ima misljenje kao i ja

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #27 : 06 Studeni, 2008, 13:07:48 »
istina,sf2 je jedan od najudobnijih....pusti budale pričaju gluposti...

pa većina starijih kupuje sf2 zato jer je udobniji...

pa sam ivanm je rekao da mu je sf2 dobar zbog kičme,udoban je...

nisam mislio sad da je ivanm star i sl....

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #28 : 06 Studeni, 2008, 13:11:51 »
Piaggio Nrg- Malo veca masa na zadnjem dijelu ,za stabilnije ulaske u krivine i naginjanje potrebno malo posluziti se kocenjem kako bi prednji kraj otezao i bolje drzao cestu ,isto se moze postici pomicanjem polozaja sjedenja prema naprijed.

Ovo mozda vrijedi za NRG mc3 i starije, ali nikako za NRG Power koji ima rezervoar ispod podnica pa nije lagan naprijed, a i zastita od vjetra je odlicna.

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #29 : 06 Studeni, 2008, 13:12:41 »
nisam mislio sad da je ivanm star i sl....

Nego kaj da je star.
Deda.  ;D

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #30 : 06 Studeni, 2008, 13:41:39 »

Ovo mozda vrijedi za NRG mc3 i starije, ali nikako za NRG Power koji ima rezervoar ispod podnica pa nije lagan naprijed, a i zastita od vjetra je odlicna.

Da to je za mc3 ,novi jos nisam imao priliku proganjati samo onako vozikati ....

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #31 : 07 Studeni, 2008, 08:07:14 »

jedina prednost mu je kaj je udoban i nema "cukanja" kod ubrzanja pa ga je gušt vozit...

Htel sam reć na živčanost a ne cukanje  :icon_thumright: Firtakti imaju onu šemu, gas pa tek onda šus postepeno, neovisno o modelu... Vozio se i na nexusu 250, ima on trenutno puno jači šus ali tek nakon sekunde uhvati skroz! Kod cvaja je stvar milisekunde  :toothy3:

Dojmovi:
Gilera Runner (stara) - odličan osjećaj u vožnji, stabilan, dosta udoban za sjedenje vjerojatno i za duže relacije

Gilera Runner (nova) - slično kao i stara al ipak nije to to više, nekaj fali a neznam kaj  :dontknow:

Yamaha Aerox - Najkrutiji motor od svih skutera kaj sam vozil, neudoban (osim verzije sa plinskim amortizerom)

Piaggio NRG mc2 - brutala od motora, dobro drži zavoje, al kak je rećeno, malo lakši prvi kraj pa se treba pomaknut napred

Piaggio NRG power - jako udoban, nisam probal držanje jer bi me kolega @efz zadavil da sam opal s motora sa 6 pivi u dupetu  :toothy3:

Gilera Stalker - Jedini motor koji se ne usuđujem vozit po zavojima iz neznam kojih razloga (za sve ostale informacije pitajte dottorea koji se naginje do felge a ne do kraja gume  :drunken_smilie:), također dosta udoban

Peugeot SpeedFight 2 - Uduban, ali nekaj ne štima u zavojima. Kod da vuče motor prema podu kad se nagneš... čudno  :icon_scratch: (i ovo nema veze s alkoholom  :laughing6:)

Honda X8R-S - Užas i katastrofa, jedino udobnost za 10

Aprilia SR (2003.) - Udobna, solidna u zavojima, jedino onaj selen kad otiđe onda u zavojima banana kad sve u koso stoji

Honda SFX - Vjerojatno najudobniji motor koji sam vozio!
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #32 : 07 Studeni, 2008, 08:32:31 »

Htel sam reć na živčanost a ne cukanje  :icon_thumright: Firtakti imaju onu šemu, gas pa tek onda šus postepeno, neovisno o modelu... Vozio se i na nexusu 250, ima on trenutno puno jači šus ali tek nakon sekunde uhvati skroz! Kod cvaja je stvar milisekunde  :toothy3:

Dojmovi:
Gilera Runner (stara) - odličan osjećaj u vožnji, stabilan, dosta udoban za sjedenje vjerojatno i za duže relacije

Gilera Runner (nova) - slično kao i stara al ipak nije to to više, nekaj fali a neznam kaj  :dontknow:

Yamaha Aerox - Najkrutiji motor od svih skutera kaj sam vozil, neudoban (osim verzije sa plinskim amortizerom)

Piaggio NRG mc2 - brutala od motora, dobro drži zavoje, al kak je rećeno, malo lakši prvi kraj pa se treba pomaknut napred

Piaggio NRG power - jako udoban, nisam probal držanje jer bi me kolega @efz zadavil da sam opal s motora sa 6 pivi u dupetu  :toothy3:

Gilera Stalker - Jedini motor koji se ne usuđujem vozit po zavojima iz neznam kojih razloga (za sve ostale informacije pitajte dottorea koji se naginje do felge a ne do kraja gume  :drunken_smilie:), također dosta udoban

Peugeot SpeedFight 2 - Uduban, ali nekaj ne štima u zavojima. Kod da vuče motor prema podu kad se nagneš... čudno  :icon_scratch: (i ovo nema veze s alkoholom  :laughing6:)

Honda X8R-S - Užas i katastrofa, jedino udobnost za 10

Aprilia SR (2003.) - Udobna, solidna u zavojima, jedino onaj selen kad otiđe onda u zavojima banana kad sve u koso stoji

Honda SFX - Vjerojatno najudobniji motor koji sam vozio!

E prijatelju zato kad doktoriras na stalkeru sve ostalo ti je djecja igra.  :toothy9:

Offline veka84sb

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 07 Studeni, 2008, 09:05:41 »

E to je taj osjecaj ,kao da ce prednji kraj propasti u zemlju ,nekako skroz neobicno ,ali sve je stvar navike ,vjerojatno da sam ga duze vozao bi se privikao jer je to poprilicno lazna osjecaj nesigurnosti ,a mislim da su razlog premekani amortizeri (zato je udoban)

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #34 : 07 Studeni, 2008, 10:43:51 »

E to je taj osjecaj ,kao da ce prednji kraj propasti u zemlju ,nekako skroz neobicno ,ali sve je stvar navike ,vjerojatno da sam ga duze vozao bi se privikao jer je to poprilicno lazna osjecaj nesigurnosti ,a mislim da su razlog premekani amortizeri (zato je udoban)

ma razlog ti je ona sugava mono vilica naprijed sa jednim amortizerom.Bas se treba naucit vozit takve skutere sa mono vilicom.ja probo zipa sp i ista muzika.Al opet da to ne valja nebi decki na trkama stavljali mono vilice na zipove stalkere i slicno.Sve je samo stvar navike. :icon_thumright:

Offline S.F. sf2

• forumski biciklist
  • Moj Skuter: sf2 lc
  • MojSetup: ne
« Odgovori #35 : 07 Studeni, 2008, 13:36:08 »
Mislim da stavljaju mono vilice zbog brze promjene gume,a kaj se tice single arm vilice na sf2 nije tak ni losa kak svi pricaju,ja se vozim evo vec 5 godina s njom i nema problema. btw. je probal ko dragstera 180? on ima mono vilicu isto pa me zanima kak to drzi?

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #36 : 07 Studeni, 2008, 16:09:00 »
imam sf i mogu sve o njemu reci da je super, stvarno je udoban, ali je moj stvarno pre pre krut, neznam zasto,a udoban je i to sto vuce prema podu mi je bas fora jer moze se stvarno lagano naginjati i ulaziti u okuke, ja sa njim npr. ulazim u istu okuku oko 15 kmh brze nego sa tgb-om, ali da je kod velikih brzina nestabilniji,meni i nije bas nesto nestabilan ali eto...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #37 : 07 Studeni, 2008, 17:23:11 »
imam sf i mogu sve o njemu reci da je super, stvarno je udoban, ali je moj stvarno pre pre krut, neznam zasto,a udoban je i to sto vuce prema podu mi je bas fora jer moze se stvarno lagano naginjati i ulaziti u okuke, ja sa njim npr. ulazim u istu okuku oko 15 kmh brze nego sa tgb-om, ali da je kod velikih brzina nestabilniji,meni i nije bas nesto nestabilan ali eto...

Više imaju ulogu kod nestabilnosti loša cesta nego brzina... Mono vilica ne odrađuje svoj posao tako dobro kao dvije klasične vilicu u zavoju prelazeći preko grbavog i oštećenog kolnika  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #38 : 07 Studeni, 2008, 21:28:20 »

Jel to mislis na svoj skuter koji je do nedavno bio bez kuglica u lezaju volana i prednjom vilicom pod 45°? Jesi li ikada reparirao prednju vilicu koja se moze prilagoditi potrebi korisnika? Razlika izmedju obicnog i plinskog straznjeg amortizera je neusporediva.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #39 : 07 Studeni, 2008, 21:35:01 »
kad si vec kod kuglica volana, da li posljedica neispravnosti lezaja volana moze biti kada u voznji u dvoje kada predjem preko rupe ili malo drmnem volanom on radi lijevo desno( ne mislim da mice gumu u smijeru lijevo desno nego se on pravocrtno giba tako) jer neki kazu da moze biti los amortizer prednji, ali je amortizer ok
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta