Prodan Akrapovic posto je bio za ZX10R te ga nisam mogao atestirat i kupljen LeoVince. Stigao danas.
Imao ga na svom Z750. Kvalitetan auspuh, bio je 10tak tisuca km na prvom Z750 i oko 35000km na drugom i bio je ko nov - i izvana i iznutra (nije vuna pregorila da bi se nesto promijenilo u zvuku). Imao sam i 2 db killera - jedan u originalnom stanju, drugog sam skratio prvo na pola duljine, pa na 1/3 duljine i na kraju maksimalno (da samo smanji promjer na kraju topa). Skracen za 2/3 je bilo dovoljno glasnije i nebi isao preko toga, a ne preglasno da bi bio problem sa propisima, a i vizualno se vidjelo da je montiran. Skroz skracen mi se nije svidio jer je bio puno blize kao da ga nema nego kad je bio skracen za 2/3.
Zapravo, skracen na pola je optimalno i sto se perfornasi tice i sto se tice glasnoce koja je veca, ali ne ilegalna. Ali svakako odradi atest sa nepreradjenim db killerom.
Inace, taj db killer je siri od vecine Leo Vince db killera sto je dobro za protok, na GP Style aupuhu je imao promjer par mm manji sto sam cak osjetio na slabijim performansama jer je motor bolje isao bez njega iako je taj aupuh i sa db killerom bio jako glasan. S ovakvim LV ONE nisam osjetio da bi db killer utjecao na performanse jer je ocito dovoljno siri (mislim 3mm ako se dobro sjecam i u protoku je to radilo razliku koja se osjetila - mislim da je GP Style imao 35mm unutranji promjer db killera, a ovaj 38mm, ali mozda se varam u brojkama, ali ovaj je svakako siri)
Pa ako se odlucis na takvo nesto, eto ti info iz prve ruke.
Puno ti hvala. Plan ga je prvo otic atestirat, vec sam si pripremio papir. I cekam brtvu dolje iz KMS jer se moja raspala pa sad dolje malo prdecka. Cim atestiram budem ga malo skratio.
Sto se brtve tice, ako prducka, da, trebas novu
ako je postojeca vidljivo ostecena Ali, ne nadaj se da ce nova savrseno zadihtati, iz nekog razoga, uvijek na Kawama malo pusta sto se osjeti pod prstom kao propuh, ali se ipak ne cuje, samo ne dihta savrseno. Ne umaraj se s tim, glavno da se ne cuje i da samo lagano pusta plinove. Ista situacija bila i na 2 Z750 kao i sad na Z900. Minimalno, ali ne dihta savrseno. Nemoj samo pretezati, mislim da je nekih 15Nm moment stezanja, neces nisita postici ako pretezes shelnu, a mozes sjebat navoj. Koncentriraj se da je cijev topa u grani u prirodnom polozaju, ako treba, podlozi top sajbicama na nosacu kod fuzera suvozaca da ne napinje ostatak aupuha, a ne da on jako napinje cijev (ja imam preko pola cm sajbica podlozeno pod nosac topa, ali ja imam i nosace kofera montirane koji za toliko udaljuju poziciju gdje se top monitra).
Btw, kod Z750 shelnu mozes i rotirat oko cijevi, mozda pomogne ako ju zakrenes 10-30 stupnjeva. Kod Z900 nije moguce jer ima slic i samo u jednom polozaju ju je moguce imat.