Što se zapravo dešava...
Kako sam nagovorio kuma da kupi prvi motor sad nakon polaganja za A kategoriju, desilo se nezamislivo i kupio je 2 ista skutera. Manijak. Naravno i očekivano, jedan je završio kod mene na slaganju. Drugog je kupio u perfeknom stanju za male pare, dok je ovaj čak i preplaćen i kupljen doslovno na neviđeno, te je zahtijevao brdo ulaganja kao što se i vidi na budućim fotografijama. Svakako je plan da skuter bude kod mene, da se uredi, sredi i oglasi za prodaju, naravno da se osvježi, i doslovno pretvori u odličan primjerak koliko se to može odraditi.
Skuter sam okrenuo od glave do pete, i u principu, došao je do mene istrošen, zahtijevajući friške dijelove da se sve lagano promjeni. Pričajući sa kumom, čak je došlo do dogovora ovih dana da skuter se ne proda, nego ostane do daljnjeg u mene, da se moremo provozati istim skuterima negdje (maštali smo to kao klinci).
Nego, da se mi skoncentriramo malo na skuter. Kako je skuter došao do mene, imao je zadnju čeljust razvaljenu (ušica za ozračivanje je provtila) i dovezao ga je autocestom do Paga, na samo prednjoj kočnici. To je zapravo prva stvar koja se na njemu napravila, dok je stigao iz ZG, ja sam već naručio od Bukve zadnju čeljust, i uzeo sam nove pločice, te sam ih montirao na skuter, i naravno ozračio sa prednjom desnom čeljusti (jedva). Poslije toga, osposobio sam senzor km/h, tj puž, stavio sam svoj iz šteka i produžio žice da paše na X9. Dok se to radilo, promijenio sam i prednje pločice, jer su se istrošile do kraja!