Pozdrav svima, i unaprijed hvala svakome tko odgovori.
Kao što piše u naslovu ja sam amater i generalno nisam upoznat sa motorima, skuterima autima i slično, manje više sve što sam naučio o njima je bilo u zadnjih mjesec dana kroz pokušaje da riješim problem sa skuterom koji imam.
Skuter je Sanli Silverstone Devil 50, kinez..... kupljen je 2009. godine i malo vožen, nema ni 1000km. Problem se počeo javljati u to vrijeme, nakon što je jednom moj stari stao i zakoračio u prazno, u odvodni kanal za vodu na selu, i skupa sa skuterom upao u njega.
Skuter se počeo gušiti, gubiti snagu i gasiti. Spremili smo ga u garažu i nismo se više zamarali sa njime.
Sada nakon 10+ godina ja sam ga odlučio izvući i složiti.
Skuter pali normalno, ne treba ni kurblom, dobio i novi akumulator, zamjenjeno mu ulje, i izbacio sam staro gorivo iz sistema i ulio novo, stavio novu svječicu, kupio novi rasplinjač (nakon tone čitanja i savijeta činilo se kao rješenje mog problema)
Znači upali normalno, radi, i kroz par sekundi motor počinje gubiti snagu, kao da se guši, i ubrzo nakon toga se ugasi. Nakon čega ne želi upaliti cca 30-60 sekundi.
Ima novi rasplinjač, vakum pumpa za gorivo normalno radi, nema začepljenja u cjevima, skinuo sam auspuh da vidim da nije odvod zraka, skinuo sam filter zraka da nije u dovodu problem, probao sam i regulirati dovod sa ventilom(šarafom) na rasplinjaču, ali bez obzira kako ga namjestio(okretao 1/4 kruga po paljenju) nebi se stabilizirao.
Problem je isti na ler i na punom gasu
Bio mi je i frend koji slaže svoje skutere cijeli život i isto nije mogao locirati problem.
Molim vas za pomoć, jer sam na kraju pameti sa njime. Hvala, i isprike ako sam išta krivo napisao