U meduvremenu sam dosao do saznanja da bi netvornicki celer trebalo testirati na stazi, koja je u Zagrebu, jer to ne bi radili u Sibeniku, pa sam nabavio i tvornicki celer. Stajao je na polici dosta dugo vremena dok sam razmisljao kako da ja to pobogu montiram na svoj rogati volan, a da to na nesto lici i pogotovo, da se moze montorat sajla brzinomjera, a to me je i najvise ogranicavalo. Bas je bio kompliciran problem za rjesit i zakljucim da to nema sanse. I opet mozgam se s time onako u pozadini dobrih par tjedana dok sam radio druge stvari, i padne mi na pamet da ia njega razdvojim u djelove i prepakujem. Naravno, i to se pokaze kao retardirano komplicirana operacija, a kad ga i prepakujem, upitan mu je status tvornickog celera. O celeru mi dosta ovisi slaganje ostatka instalacije jer dosta toga ide na tablu, pa nisam ni nista drugo radio po motoru.
I onda dodem do rjesenja koje zbilja nisam htio, al jebiga sta sad. A to je: montirat na volan sve po tvornicki. Ako, nista bar ce mi svi instrumenti propisno radit. Posto sam tablu vec raskomadao, nabavim jos jednu, i nabavim i volan od Runnera, a plastike volana sam imao u šteku otprije.
Nemam nikakve posebne slike od toga, svi smo vidjeli Runner tablu.
Ova klijesta za stopice su genijalan alat. Poceo sam slagati instalaciju, cak opustajuci rad nakon svega cime sam razbijao glavu na ovom motoru. Bravu paljenja sam montirao u plastiku kade ispod sica.
Na stupu volana sam otpilao dio gdje nekad bjese brava i kljucanje volana, i rupu zakrpio sa komadom druge rame. Sad nemam nikakvo kljucanje volana, sta mi nije previse drago, al o tome cu se mozda pobrinut nekad ubuduce.
Nosac stranjeg blatobrana je bio prilicno mlitav pa sam na njemu radio neke varove da ga ukrutim. Naravno, potkrala mi se nekakva greskica, nosac se iskrivio i sad vise blatobran ne stoji dobro. Sam blatobran mi izgleda super, al je njegova montaza jako traljavo rjesenje, oko njega cu jos malo razmislit. Sa desne strane nema bas tocaka gdje ga mogu ovjesit, pa je nosac dosta kompliciran za izmislit.
Al mozganje oko table mi je nabilo prilican stres pa eto nek sam i to rjesio, pa makar na najlaksi nacin
.
Inace, Runner ima tvornicki jedno dosta inteligentno rjesenje u instalaciji: stop prekidaci dobijaju napajanje preko plovka ulja, i kad je na njemu kontakt ukljucen, i lampica ulja svijetli, stopovi ne dobijaju napajanje i ne moze se zaverglat, jer tipka alansera dobija napajanje sa stop prekidaca.