Ditech je najbrzi i najugladjeniji serijski skuter, ako izuzmemo Yamahu Jog RR, s vodenim hladjenjem, jer taj pinklec ima jebenih 78 kila i to jebe majku od susanja, sve na racun smanjene mase.
Da se preciznije izrazim, taj Aprilia Morini Ditech agregat donosi najbolje perormanse u originalu.
Znaci kad ga kupis iz ducana, i odblokiras ecu i stavis one lakse rolice za gram i pol negdje, (zaboravih koliko su tocno jer postoje 2 OEM seta rolica), od kojih je jedan za odblokiran skuter i drugi onaj s kojim dolazi iz tvornice.
Makar otkako je Rade uzeo Ditecha serijalu, pozabavio sam se sa Purejetima u 100% original stanju i izexperimentirao nesto novo, a to je da se uz samo 1 korak i 3 minute, purejet pretvara u namjmomentniju 50icu. Ono sta se desava do 7000rpm je veoma cukavo, susavo i zabavno, s lakocom se %u010Desne na zadnji. A kad das pun gas, jos je jaci na 8500rpm, pa i to 9000.
Sljedeceg dovozim u Dragonozec na drag race s Apriliom i lako bi se moglo desiti da Piaggio zasjedne na tron uz cinjenicu da se cak niti rolice ne trebaju mijenjati, dakle jos je originalnije stanje, a masina vuce kao blesava. Ako je mene odusevila sa +100kg i lakocom dizanja na zadnji, onda znam sto govorim. Jer druge masine samo kmece, pogotovo super soft vertikala, ko da sam nasjeo na punjeni ustipak koji kipi na sve strane od nemoci, i nikada u zivotu nisam osjetio konrektan sus na ijednoh vertikali.
Nadalje, stvari se mijenjaju sa stavljanjem rezonantnih auspuha, tu karbosi izvlace vise. Medjutim; buka, uzak powerband i odricanje od momenta i finoce te linearnosti, mogli bi pogotovo danas, biti presudni.