Pozdrav svima
Imam scooter TGB Bullet i donedavno sam na njemu imao "sportski" auspuh. Pošto se meni nije sviđalo da je scooter puno bučan, ja sam nabavio potpuno nov original auspuh i stavio sam ga na scooter. Nakon što sam zamijenio auspuh, zamijenio sam i diznu i stavio 60#. Mislim da je sa sportskim auspuhom bila dizna 75#. Nakon toga scooter nije htio da upali. Malo sam čačkao po karburatoru, ler gas i smjesa, i uspio sam upaliti scooter. Sada scooter odlično pali na starter ali postoje drugi problemi:
Kada scooter upali, odma je "pod" turom. Bez gasa mogu voziti možda 1 km i poslje se normalizuje ali se na malom gasu izgasi. Ako stanem npr. na semaforima ili u kružnom toku, izgasi se. Na internetu sam nalazio razna uputstva za podešavanje karburatora i po njima sam i ja radio.
Provozao sam motor 15-ak km i dok je vruć pokušavao sam naštelovati karburator. Prvo šaraf za smjesu, zavio sam ga do kraja i onda ga odavio jedan krug, zatim sam štelovao ler-gas. Nikako nisam mogao da mu podignem obrtaje. Prvo obrtaji budu negdje oko 2500 pa onda padnu oko 1000 i motor se izgasi. Onda sam na smjesi šaraf odavio za još pola kruga, znaši sve ukupno krug ipo, ali opet bezuspješno. Nisam ga uspio naštelovati kako bi trebalo. Šaraf za ler-gas, je li on treba da podiže obrtaje kada se uvija ili kada se izvija ?
Zaboravio sam spomenuti, zatvarač igle u karburatoru je na srednjem podioku.
Ovaj auspuh sam imao na scooteru i njega sam zamijenio za standardni, originalni auspuh.
https://en.50factory.com/parts%20news/59598-exhaust-pipe-tecnigas-next-r-for-engine-gy6-50cc-4t.htmlAko može neko da mi kaže gdje sam napravio grešku bio bih mu zahvalan
Hvala svima unaprijed