Evo nakon gledanja čime zamjenit dotrajali XT600e, došlo Visočanstvo
Troumio sam se između novog Kymca Downtown 300i, odnosno Kawasakia J300, nove Yamahe Xmax 300i iron max koju sam umalo i uzeo... i Majestya.
Kako se nikako nisam mogao riješiti XT-a, našao sam jednog lokalca koji je bio pristao na zamjenu ključ za ključ... no taj Majesty je bio 2006g, imao oko 35000km, udaran, dio šasije što drži prednju masku puknut... no ipak sam probao đir i oduševio se zaštitom od vjetra i položajem sjedenja koji je nekako "u skuteru"
No zamjena se nije dogodila jer mi se neda puno cackat po skuteru, pa sam otišao malo po njuškalu i našao ovog mog ljepotana u Splitu. 2009g, 9600km sa cijenom od 4000€. Da su kilometri originalni dokazuje servisna knjižica, kao i gume koje su godišta ko i skuter... izgledale mi kao nove kako je garažiran...
Brže bolje sam otišao po njega... i evo ga :
Nakon XT-a prvo što sam primjetio je to da se skroz drugačije "ruši" u zavojima. Doveo sam ga autocestom... držao sam ga na 130-150km/h i jedino što sam želio nakon 15min vožnje su čepići za uši jer sam oglušio od udara vjetra u kacigu
Potrošnja mu je skroz ok, taj prvi dan sam ga baš ganjao... i potrošnja nije prelazila 5.5L
Super su mu pretinci naprijed, lijevi je ogroman i može se zaključati... a desni je manji, dovoljan za mobitel i novčanik... bez zaključavanja.
Sic se otvara okretanjem brave paljenja u lijevo, ispod vozačevog dijela stane jedna kaciga, a ispod suvozačevog druga. S tim da je prostor ispod suvozača dizajniran da iza kacige ima još mjesta za jaknu ili tako nešto... te oko kacige mjesta za bubrežnjak, rukavice itd... mala zamjerka jer se taj prostor dijeli na prednji i stražnji dio kad se sic preklopi, te uvijek treba paziti da nešto ne ostane na sredini.
Sa skuterom mi je došao nosač i kufer Givi V46... u poklopcu ima plastika za dokumente, dolje u kuferu lastika za držati kacigu ili drugi teret na mjestu. Imam plan i gore na njega staviti nosač za dodatni teret kad već ne može prikolicu vuć...
Od radova na skuteru imam očistiti filtere, zamjeniti ulje u mašini i getribi... i posložiti prijenos, jer mi nakon kretanja okretaji do 50tak km/h stoje oko 3000rpm i pojavljuju se vibracije... možda koji gram lakše rolice ili tvrđi centralni i to je to