Bok svima, probat ću bit što precizniji pa krenimo:
(skuter je stock)
1. skuter je stajao i zadnji put je upaljen u 11.mj
2. napunio sam akumulator
3. toliko sam puta zveknuo kurblu da imam osjećaj da više ne radi kak spada (jer se čuje kao da se ponekad okreće u prazno)
4. Na SRu postoji ona neka kutija (SAS) koja mi se raspala pred zimu, točnije istalila se plastika pa sad to moram promijenit jer dok je radio se grozno čulo, kao da mi je auspuh probušen, što tehnički gledano i je jer ta kutija spojena s auspuhom (ima li to veze s paljenjem)
5. probao sam ga i trest i micat pa sam u filteru ulja zatekao more benzina (sad, ne znam jel to od moje trešnje ili je curilo cijelo vrijeme)
6. svjecica radi jer me stresla struja
7. skinuo sam svjecicu i probao na prazno kurblat da se izbaci smeće, nakon toga sam direktno ulio benzin u cilindar, stavio svjećicu nazad i kurblao
rezultat ponavljanja točke 7. je taj da bi skuter radio maksimalno minutu (ovisno valjda koliko sam benzina ulio unutra) i onda više ne bi davao nikakve znakove života. mislim da sam s kurblom pokušao sigurno 500injak puta ako ne više u zadnja 2 dana
Moja pitanja:
Skinuo sam deklo i zanima me da li dio s mehanizmom od kurble i ostali ti dijelovi trebaju biti suhi ili namašteni (kod mene su suhi) ?
Ima li kakve veze s paljenjem što mi je SAS kutija aj bok (doslovno stoji rastvorena) ?
Mogu li sam još nešto pokušati prije nego sutra nazovem servis ?
Hvala na vremenu
p.s. u skuter sam uvijek lijevao 100ku te koristio nekakvo Motul 2t ulje