Od clana Corectora sam kupio selene nosaca masine koje je on dao po narudzbi raditi tvrdje.Selene u bloku mi je poklonio,takodjer po narudzbi tvrdji.
Ove u nosacu sam odlucio odmah zamijeniti jer su ti bas jako mekani,stari i ispucali.Svoje sam izvadio serafcigerom.
Nove podmazao carlijem i preko navojne sipke i gedore upresao unutra
Evo u usporedbi sa orginalom
Jedna dok se upresavalo
I upresani
Na piganje metodom "seraf unutra i napinjes" su ovi puno puno tvrdji i to mi se svidja.Ove od bloka ne planiram odmah ugradjivati jer me zanima stavka po stavka kako ce biti.
Ovaj covjek sto je radio selene se zajebao pa je napravio rupu za fi12 seraf umjesto za f10,tako da je nosac kod tokara da mi pikse napravi.Odnio sam i zadnji disk da ga lizne mali i prednji da napravi prsten kojim ce se centrirati disk,posto je na njemu centralna fi60,a na felgi fi58.
Raskopan je i prednji kraj jer se vruca plastika pocela topiti i kapnulo je na lecu sa unutarnje strane,tako da sam uzeo ljepilo za sajbe od dacerovsa i to sve raskopao,pocistio i poljepio na novo.Slika nemam jer sam si sve ruke poljepio sa time.
Sad dok je raskopano sam vidio i da se crijevo na kileru prezmikalo i ispao jedan seraf od ventilatora,tako da ce se odmah u hodu i te djecje bolesti rijesiti.
Skinuo sam i protuoklop da ga razbusim za bolje odvodjenje topline,jer sam imao dosta visoku radnu temp radi premalog protoka zraka.
Razmisljao sam i o ubacivanju jos jednog kilera u ralicu,ali je to dosta posla i rezanja plastika,izmjestanje pumpe,provodenja novih crijeva,izrade nosaca itd.Tako da cu razbusit protuoklop,iako sam to pokusavao izbjeci.