Concorde je povucen jer je PRESKUP.
Isto tako se furas na svoju pezu, ali samo u tome da je preskupa.
Odjednom si se digao na neki normalan nivo, koji ne nadmasuje piaggio i donosis zakljucak da je peza nesto.
Prvo pricekaj par godina pa onda donesi zakljucak, jer otkako ja imam purejeta u 3 godine napravio sam sljedece:
- stavio multivar i auspuh, promjenio mikroremen, klizace, zupcanik vodene, remen, centralni. I stavio sam novi set guma. NIKAD MI NIJE STAO, presao je 23000km. I taj purejet salno ubija pezu.
Ovaj popis sigurno ne bude stao, JER PEZA JE STROJ koji ni ministarstvo nemre odrzavat zato sto je preskupa,neisplativa, i kvarljiva.
A sad cu iznesti sta je sve radjeno na pezi u tom periodu, za to ja sigurno znam,a za presuceno (JER NIKAD NE GOVORI MANE, tako da moze ispast pametan kad je netko kao ja iskren u prikazivanju kvarova) ne znam,ali ima sigurno jos dosta toga.
OVO JE U 2 GODINE, a ogroman je popis i u samo godinu dana jer je grcevito isprobavao milijun kombinacija samo da peza ne zaostaje kao sto zaostaje kilometrima iza
- slagana generalka
- preturpijan cilindar pa je peza isla jos losije, stavljen drugi cilindar
- spustana glava
- druga radilica, nije originalna i lezaji radilice
- doppler variomat
- drugi doppler variomat
- stage 6 variomat
- malossi piaggio variomat
- hrpa klizaca za te variomstr, to se kupuje na veliko
- stage 6 remenica variomata
- 10 matica za variomat jer se odserafljuju pa kocis naglo zadnjom odjednom u nadi da se sve ne potrga kad se raserafi u voznji
- REMENJE, kupis novi malossi kevlar i kad ti se odserafi radilica ljutito ga bacas u potok na sred ceste, kupis si novi Bando remen, kupis si novi TOPov remen i skuzis da je isti Bando pa i njega novog bacas, kupis si malossi special jer ti je tsj kao najbolji, kupis si aprilia ditech remen i nemas ga dugo pa se opet vracas na specialu, i pitaj boga koji js remen si kupio na tjednoj bazi... dao vise za remenje negojasto sam potrosio u 100 000km s purejetima
- raspalo ti se stage 6 kvacilo,BITNO DA SI NAJPAMETNIJI pa imas stage z dijelove i svi su ti se poraspadali,variomat je zavrsio na pruzi,kvacilo puklo, a kmh sat si nekako spasio, jer si bio mudar i izimao stage6 dijelove nabrijavajuci se jer te dijelove puse samo klinci. Ne zelim ni pomisliti kaj si si zabrijavao dok si vozio stage6.
- brijem da si i zvono mjenjao jer je jedno bilo krivo
- getribu otvaras ko ja ladicu kad uzimam zlicu i vilicu u kuhinji, stalno je krestala i vristala, preslagivai ju komplet, mijenjao osovine i zupcanike i opet nista. Zakljucujes da lezaji su krivac jer nisu francuski. Zabrijavas si i a francuski lezaj dati preko 200kn, apeza ima tvornicku gresku s getribom. Opet otvaras getribu i planoras ugraditi sve lezaje... odustajes...kupujes malossi primar koji je talijanski i konacno ti donosi malo mira.
- imao si 13 cola kotace, kupio nove gume, i poceo zabrijavati kako imas tesku glavcinu iza pa je start los i peza ne ide. Nabavljas polovne stare gume i felge 12" i prelazis na 12 ostavljajuci one gume koje su kao nove.
Zabrijavas si da je Michelin kojeg imas Francuski, ali ode ti ponos u Srbiju jer tako pise na gumama.
Nakonpar dana vozanja TVRDIS DA IE MICHELIN NAJBOLJA GUMA, nedugo zatim PADAS SA SKUTERA. Pao si vise puta s peze jer je to jednostavno nesiguran skuter, mali vrcav, nema to stabilnost...
- strunuli seleni na nosacu motorq, ja to nisam vidio kod talijana
- nemas uljnu pumpu jer cesto propisaju pa peza zacvika
- busis glavu motora jer imas neke skriene baloncice unutra koje ne znas istjerati van
- kupujes si novi giannelli auspuh iako imas TT, jer on nije dovoljan da peza ide
- kupujes si pezinu vodenu pumpu od soma kuna jer elektricna kao ne valja na tom bolidu, zabrijavas da ce jako dugo trajati a danas je sve kinesko
- imao si problem s pregrijavanjem peze
- mijenjao si komplet instalaciju na pezi, dobio od mene...
- preslagvao svu tu instalaciju i sve izolirao kao da je avion
- karb si stelao na desetine puta, pa ove dizne, pa one, pa troksa...
- strunula posudica vode koja je slinila, op 3 glave
- izbacio francuski ponos single arm jer je to francusko, i stavio talijansku vilicu i felgu.
- izmjenio kabel svijecoce i lulicu u Ngk
I tko zna sto jos, popis je jako jako jako jako dug.
I sva ova skupocijena skarabidzotina staje po cesti i popravlja se uglavnomna licu mjesta. Ali nemres uvijek biti te srece tako da si to zamorce:
- dovozio prikolicom s Paga
- gurao te Matej s tijanskom Srkom jer je peza ndobjasnjivo crkla prije Velebita
- opet te gurso Matej jer je crkla iz drugog pokusaja kad si se pokusao kurcit purejetu, nakon toga si se vozio samp oko Zagreba u strau jer ne znas kaj vozis
- odserafila se maticaradilice na Zagorskoj magistrali,nas 5 svjedoci
- odserafila se maticana Kvatricu, 2 svjedoka
- isao ti po remen kad je pukao kod Lesnine, ali ajde tad siimao turpiju, makar meninikadnije pukao na piaggiu ali zato na serijskoj pezi jest i to obicni remen.
- nekako si se prosvercao na povratku iz Bjelovara kad je peza pocela odjenom trokirati kao najvece sranje pored moje gilere purejet . Bitno da je tebi cudo sto sam na gileri vozio los akumulator da vidim dokle ce, frendic pa ti imas nocne more od problema jer su neobjasnjive i nerijesive.
- peza se vukla ko zadnja Crkotina na tripu prema Crnoj Gori, koliko je ono isla uz brdo, 30? Jer se rastela sve jako brzo
- peza ti je pokazala svu moc kad si stavio vizir, tako je purejetima sa mnom svaki put i normalno da purejet istavlja pezu po 50m iza sebe kad isti vozac vozi
FRENDIC, NE ZABORAVI DA SI PREPACENIK DA BI DOSAO DO 97KMH I nakon svega toga, donosis zakljucak da je nesto. Trenutno jest, ali trebsti ce godine da to imalo bude imalo smisla.
A ove svoje zakljucke preko noci mozes prodavati klinkama,i to samo njima kako bomboncic concordic prestize kamione
Najjace mi je kad spomenes mikroremen na piaggiu, a vozis mjesavinu. Izbacit cu mikroremen, staviti elektricnu vodenu iustedjeti 900kn za razlikj od tebe koji je dao soma kuna za pezinu vodenu. SVAKA TVOJA PROVALA JE ZIVI SMIJEH, ISTO KAO STO USPOREDJUJES SVOJU SKUPOCIJENU PEZU S RAVNOPRAVNIM SLUCAJEVIMA pocevsi od mrtvih serijala
Tko ce ti ista vjerovati kad sve krijes i zataskavas s tom pezom i igras tipicno prljavo kako prilici konstantnom isfrustriranom gubitniku koji si to ne moze priznati