Ostade ja bez komentara, sad se moram izivit u klasi 50, jedino su mi tu neke sanse
Odmah sam dobio volju da stavim primar. Dobio sam 4kmh
Bez primara sam isao 104kmh gpsa, na 9900rpm. S primarom 7% 108kmh gpsa na 9600rpm.
Morao bih pojacati smjesu posto trazi jos snage, ili probat pravu rezu stavit da ga izvrti.
Uglavnom, bio sam jako zadovoljan i sa serijskom getribom. Start odlican, medjuubrzanje super drzi okretaje skroz do skoro 90kmh gpsa,kad krene u prevrtavanje (90gpsa na 9000rpm). I izvrti do 9900 max. sa mnom.
Kad sam stavio getribu, imao sam potrebu olaksati 7.5gr piaggio roze rolice. Na vagi su bacale 7.36gr, pa sam ih skinuo za 0.1gr s 4.5mm borerom. I dobio 100rpm kroz ubrzanje. Start je odlican, medjuubrzanje je dobro i dolazi mi vise do izrazaja prevrtavanje u startu koje je bilo skoro neosjetno na serijskoj getribi, i imam problema sto sada na 90 gpsa prijenos jos ne pocinje prevrtavati, a 8500rpm je malo malo da to gura i odrzava. Tako da sam olaskao rolice jos jednom s 5mm borerom i ubo 7.1gr po vagici.
Dobio sam 200rpm vise, i sad vrti na 8700rpk, i ti okretaji se najvise osjete oko 90kmh gpsa, jer mi je 8500 malo slabasno, dok kroz ubrzanje mi nije bitn toliko da striktno vrti, bitno je da imam izmedju 8300 i 8800rpm
Getriba od 7% se dosta osjeti, najvise to sto su okretaji za 90kmh gpsa smanjeni za 500rpm, a ne mogu razvrtiti masinu kao sa serijskom, sto znaci da se SNAGA NE OSECA Agregat je puno mirniji, i cujem samo vjetar u voznji, spuh je tisi od vjetra na 90kmh....
Morao bih se poigrati s jacom smjesom, i jacim auspuhom. A posto mi se neda glasniji auspuh voziti, mislim da nece nista biti od toga. Eventualno za probu.
Evo jedna snimka testiranja potencijala, kasnije sam olaksao rolice za 0.2gr da ga bolje pripremim za 90kmh gpsa.
Bilo je govora da se vjecni skuter raspada, nesto je rostalo kao iglicasti lezaji radilice
To ce se desiti tek nakon mnoooogo tripovanja
Ovo mi je vec peti opcenito ubijeni selen Leolonceta. I sad sam dosao do zida, moram izreparirati sve te nosace s novim selenima. Uvijek ih prvo popustim i onda stegnem, ali kilometraza cini svoje na 70ccm.
Da ubacim i LOGčinu, getriba extremno spusta potrosnju goriva,trenutno imam 88gpsa na 8300rpm, za tripcuge aman taman
I imam Eco pro mod, to je nekih 7200rpm na 70gpsa, tad 2.4l trosi.