E ljudi ovo se zove potrositi remen do ibera.Zanimljivo da na mom setupu sa ditech polutkom taj remen radi sasvim korektno,nisam imao padanje okretaja i velike oscilacije,jedino je ranije otisao u prevrtavanje i putne brzine su bile manje.
Nakon prvog dzira sam primjetio da se remen pojacano trosi i guli od rubove bloka,pa sam se prihvatio biaxa.
E onda se krenulo u stelu,isprobao sam sajbice u rasponu od 1.5mm do skroz bez sajbice,zeleni,zeleni s tcom i ljubicasti feder.
Rolice nisam dirao,ostale su 6.6gr da imam bolji uvid.
Sad u praksi zeleni sam je premekan,kad se dobro zgrije prijenos gubim 500rpm,sa tcom je slicna stvar,start je nesto bolji,ali grijanjem se isto gubi oko 300rpm.
Dosao sam do zakljucka da tc otvrdne feder sabijanjem,ali zica svejedno ostaje premekana i grijanjem popusta.Takodjer je zeleni osjetljiviji na upigavanje pa se trusi boja od kvacilo.
Vracam ljubicasti koji se puno bolje ponasa na grijanje,a tvrdoca i okretaji su u 100rpm razlike.
Sad sajbice,neka zivost se dobije skracivanjem prijenosa,ali drasticno smanjuje putne brzine,tako da je 1mm sajbica na 9trpm 90km/h,0.5mm sajbica je 100km/h,a bez sajbice je 107km/h,ali bez sajbice imam odredenu tromost i osjecaj da se muci pri toj brzini,pa sam se zadrzao na 0.5mm.Zbog mhr multivara i duge getribe krajnja brzina je jednaka,osim sto sa preko 1mm na 115km/h digne 200rpm i rekao bi da blago prevrtava.
Rolice su ostale 6.6gr jer mi one dobro rade u ovoj kombinaciji.Okretaji se krecu od 9600-9900 rpm bilo kad i bilo gdje.
Krajnja je 129km/h,mjereno 3puta sa ovim rekao bih pod konac dovedenim prijenosom.Sa vjetrom u ledja ili na blagoj nizbrdici bi to islo preko,ali taj podatak mi nije bitan.
Mjerio sam potrosnju.Umjerene voznje sa ponekim stiskanjem se krece oko 4.2L,uglavnom su putne brzine oko 90-95gps-a.
Stiskanjem,gotovo stalno u punom gasu sam mjerio 5.3L,sto je isto zadovoljavajuce.
Nateravao sam se sa cliom dci 65ks od susjeda,do 120km/h po mojem satu mi ne moze odmagliti,frajer nije mogao vjerovati da ga brasnari mali skuter!
Do sad sam napravio 1500km od kad sam kupio skuter,toliko je sat izbrojao,a masu puta nije radio,pa tu ima dobrih 2 soma.Sad za neko cudo zadnjih 300-400km radi besprijekorno.
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk