Pimplavo je u pm, ali za prvi put i s obzirom da su se neke greske u hodu pojavljivale i rjesavale jos i dobro izgleda
Mali blok je opet pobjegao, tj tjedan dana kasnije idem probat spojit blokove i nejde, fali pola mm i ne mogu se spojit... naspanao opet, grijao i sad je dobro. Unistio prednju stranu kod grijanja, necistoca u materijalu otvara rupe non stop. Ali kad se uredi nece se ni poznati.
Zavario flandu usisa na veliki blok te se opet bacio na brusenje. S obzirom da sam na dijelu di se blokovi spajaju ostavio malo vise materijala blokovi mi na vrhu zijevaju i ne mogu ih fino izbrusit iznutra dok to ne rijesim i ne budu potpuno spojeni. To ovih dana ide na strojnu obradu i onda nazad na fino brusenje iznutra i izvana, pa onda opet na strojnu obradu da poravna flanđe za usis i cilindar. Procedura jbt kao da ce u svemir ici
Mijenjao se sa Radetom za tuznu i umornu deltu, izrezana je po lamelama i to grdo... ali za staro zvono ce bit oke, bacit cu remont na njoj kad cu i zvono uzimat.
Radi se i na jos jednoj zanimljivoj stvari, alat za centriranje blokova. Nije mi bas bilo cisto ovo kako se mali blok pomaknuo na jednom dijelu, pogotovo sto je pin za centriranje blokova na tom mjestu. Dao sam napraviti alat koji ce simulirati radilicu i lagere te poravnati blokove. Nakon brusenja s tim alatom blokovi su potpuno centrirani i oba dosjeda paralelna. Vrlo jednostavna stvar a ustvari odlicna za provjerit ili iscentrirat blokove. Slike kad cu ga imati kod sebe.