Kod mene ništa ne ide gladko.
Sklopim sutra i zadnje stvari pred samim startom. Sipam ulje u getribu, antifiz i odzračim. Paljenje
, još jdan put
. Preverim odzračim benzinsku, da nema više zraka u sebi palim
. svaki put samo za par sekundi ali samo nakon, kad ponovno dam kontakt, da benzinska odradi. Vadim svječicu mokra. Idu mi razne stvai po glavi, da se za moment upitam, da možda replika ne traži manje pritiska i količine benzina od sporta. Onda idem po logiki eliminiranja stvari. Injektore i pritisak i sve što je na glavi nisam dirao, samo sam presložijo, benzinska je radila, kompresor je radio ali sam ga ja proveravao i iz dveh sestavijo neku dobru variantu. Pa da vidimo. Priključim ga na kompresor i ne zadržava pritiska samo ide preko njega. Vadim još jedan put prešpricam break cleanerom, tako da sa prstom držim odtvoren kompesor, gde bi trebao dihtovat. Sklopim i...
Odradi malo, da se sagrije. Razrada nije potrebna, jer je Replika to več odradila i to ekstremno dobro, jer je ko nova. Pokušam u vožnji i jako puca tamo negde izmedju 6000 i 6500rpm. OK. Kompresor još ne radi dobro. Odtvorim ga još par puta (da skratim priču). Nije da nije šta sam sve radijo, mjerio, jer je imao samo 2 bara kod verglanja. OK. Sada ide skuter, vozi, ubrzavanje je na 8200, sa setapom prenosa od sporta, koji je ubrzavao na 8800, ali još po neki put oče da popuca. Jos uvjek mislim, da je problem kompresor ali sam mjerio u radu oko 5 bara a na dodavanje gasa ide na 6.
Priča s nastavlja...
Probat ču se neko vrijeme tako vozit, da vidim ponašanje, kasnije poštelat prijenos, jer za sada ne cini mi se nešto jači od sporta. Po logiki bi trebao imati negdje oko 9000 - 9100 na ubrzavanju. Kad budem 100%, da mi kompresor ne pravi te probleme idem na jačanje pritiska.