Konačno lep sunčan dan. Pa si kažem idem, da točim gorivo i da se malo provozam. Več par puta, kad sam ga preko zime upalijo, čujem, da radi malo grubo. Nema veze kažem si, možda če samo prestati ili se nešto desiti. Dogodilo se ono drugo. Inače je išao ljepo i imajo je moč ali na nekom momentu samo mu uzme okretaje i polako mu padaju. Ja to primjetim i stanem i on se ugasi. Pokušam upalt, vrti ali neče. Bilo neki km od garaže. Onda malo guranja i šlepanja
Odtvorim na strani variomata skinem variomat i čujem cviljenje radilice. Nema lufta tvrda ko kamen ali cvili. Skinem magnet, jer nekad bi i to moglo biti. Jos uvjek cvili. Skinem uljnu i mikroremen, da nije vodena. Opet cvili radilica. OK otišla u 3 p***e m*****e. Ali zašto? Skinem dovodnu cjev iz uljne da vidim ima li ulja. Odmah procuri. Skinem onu cjev koja ide kod purejeta na blok pored air kompresora, ništa suha. Evo! Probam na usta duvati u tu cjev, ništa. Zaštopana. Skinem cjev iz onog mesinga koji ide u blok. Cjev nije zaštopana. Skinem air kompresor, jer se tamo vidi ona rupa, preko koje ide ulje u blok i duvam na usta. Ništa. S kučnim kopresorom duvnem u tu rupu i probuši se. Znači tu je bijo problem.
1. pitanje zašto se tu začepilo?
2. pitanje kolko mora da radi uljna. Da nije zbog toga, jer je slabo radila uljna.
Ja sam stavil uljnu na bušilicu i jako malo ulja prodje prek nje. Koliko brzo mora ulje proč preko pumpe ako je na bušilici?
U bistvu još neznam kde sam i šta sve trebam novo. Znam samo, da se vozilo bez ulja. Termogrupa? (imam u šteku
), Radilica i ležaji? Možda samo ležaji? Uljna? BB mašina
evo p*****je....
Zanimivo je, da na drugoj snimki ne izgleda, ko da je sve suho. Onda sam sa prstom stavio malo ulja na radilicu i tog cviljenje nema više.