Dost je uzbudljivo proci tim tunelom, pogotovo ovi ziherasi, njima bi adrenalin extremno skocio jer ne bi vjerovali da ce izaci vanka. Plus taj mrkli mrak, buka koja se odbija, vlaga, nagli pad temperature, neobradjeni zidovi i svod.
Fora je sto nedaleko iza tog tunela krece extremni makadam. Ako skrenes lijevo, ides na makadamsku cestu staru 5 godina, gdje je prije bila divljina, a i sada je jer tek od nedavno stize struja... A ako se skrene desno prema Svetoj Nedjelji, tamo je makadam s velikim usponima, i liticama s brutalnim pogledom i ima ga dosta. Najgore je kad ides uzbrdo i gasiras, a prednji kotac nema pritiska pod rahlim kamenjem, oa gubis kontrolu, ali samo gas. Oni koji imaju lagan lrednji kraj, imali bi opasnih problema. I na kraju tog makadama dodjes pred onaj drugi tunel na glavnoj cesti, isto oko 1500m duzine ima.
Opcenito na Hvaru ima dosta jakih sepertina s velikim nagibom, pa ako si kratak na velikom i teskom motoru, a krivo procjenis, moglo bi biti mucenja, a i veselja. Ovaj Daily mi se pokazao najjcim, objesis na retrovizore stvari kao na vjesalicu, objesis torbu sa 6 piva na prednji vizir, nekako mi se svidja to opusteno nabacivanje i kacenje stvari koje su ultra lristupacne, i oocenito su sve stvari bile pritupacnije nego da sam isao s vozilom.
Sljedeci otok ce isto biti u blizini, Kor%u010Dula ili Mljet, ili oboje cak. Isto cemo uzeti ovu prekrstenu Gileru, samo cu sjedalo apgrejdati s vise spuzve, i prosiriti za suvozaca jer nije dobro. Od ostalog ne diram nista, jedino cu vjerojatno do tada skroz potrositi ove gume posto je prednja vec celava, ali drzi propisno. I gledat cu da stavim ventilator jer taj kiler koji imam, vec ima userafljen termo prekidac u hladnjaku.
Od ponesenih stvari, mogu reci da mi nista niie falilo. Eventualno cu si kupiti 12V elektricnu pumpu za pumpanje madraca, jer mi se neda znojit bezveze. I neke bocne torbe onako iz zeznacije nabavit, iako ne znam sta bi u njih stavio, ali pica nikad dovoljno
S autom ne idem nema sanse, radje cu iskoristiti taj vlak i sacuvati energiju od nepotrebnog trosenja kroz Liku koju sam prosao masu puta. Vrijeme je za pametnije tripanje u skladu a urbanim tempom.