Da, tko se opece na termostat, drukcije razmislja. Doduse ovdje su prekoraceni svi razumni rokovi za njegovu preventivno sigurnosnu zamjenu pa ko je kriv, zna se.
Da sam imao pokazivac temperature, elegantno bi i odreagirao momentalno.
Nego, dosao sam tu rovariti po temi posto bi bio red da se prodje neki tehnicki pregled, pa da vidim koliko sam presao sa sadasnjim setom guma. I ispada nekih 6500km. Premalo covjece. Ali ovdje je znatno doprinjela voznja u dvoje, a to brutalno satare prednju gumu. Naravno, kod jakog upiranja nogama i rukama.
Desilo mi se to da sam unakazio prednju gumu po drugi ili treci put neovisno o skuteru koji gasiram, jer vjerojatno do gornjih granica s zablokiravanjem prednjeg kotaca kulturno, ali zestoko zaustavljam taj i straznji kotac. Zadnja je jos super, dakle vise je nadrapala prednja.
Razlog tomu jesu prekomjerne i neumjerene sile kocenja. Jbg, navukao sam se na to i mic po mic predje to u tesko zlostavljanje prednje gume, diska i plocica. Kocim poslijednji cini mi se, ali prednosti koje se ostvaruju su veoma zanimljive tako da izj**** sve redom koji su mnogo jaci.
Aktivisti za zastitu prednje gume, diskova i plocica vec su uputili prosvjednu notu.
Moji problemi sa skuterima jesu:
- ljubicasti i hrapavi prednji diskovi
- zakuhavanje DOT tekucine i propadanje kocnice od kulturnog pregrijavanja iste
- ljubicasta zeljezna baza od kocionih plocica
- felge i celjusti crne od kocione prasine
- trajno deformiranje i unakazivanje prednje gume iako bi trebala biti "ko nova"
- savijanje prednjih teleskopa
Sad tek vidim koliko.sam sjeban.
Kad recimo gasiram ABS sisteme, noram sada priznati, kako bih ja to najradje iskljucio i prebrikao na klasiku, pod uvjetom da je naprijed putar guma
Sta je komemtar bez friskih slika, nista. Ova crvena lampa u sredini volana je Ahtung za prpgorjeli dihtung glave, ponovno sam je vratio u funkciju iako nemam termostat vise.
Ovdje se vidi osvjetljeno cijelo polje od nasipa do same obale Save. Dobra rasvjeta garantira vrhunsku nocnu voznju koje su mi dosta puta draze od dnevnih.
Nikako da uglavim neki zvucnik pa da mi brunda V8 dok se vozim lagano na 5000rpm.
Slabo se vidi, ali suprotna polovica gume od diska je na pola potrosena