Krajem rujna je slozen setup 70, u medjuvremenu sam postelao prijenos na malossi 8gr rolice i zeleni centralni, sve ostalo je zadrzano. Presao sam oko 3400km.
Svijecica me pocela upozoravati, dok je hladan imao sam grub rad, i znao se ponekad ugasiti u prvih par stotina metara voznje ako pustim gas. Problem rijesen za 12kn.
Spuzva filtera zraka je usisana, jos je masna, a izuzetno sam zadovoljan njenim filtriranjem tako da ce mi karike biti zahvalne.
Izmjerio sam i sirinu remena, jebiga, onih 19mm istokari bendix odmah, tako da realno nemam neke koristi od te dimenzije. Sada sam stavio i 0.7mm podlosku na kvacilo i osjetim duzi prijenosni omjer. Planiram testirati Mitsuboshi remen, jer otkako imam +20% getribu, 17.9mm mi ne predstavlja nikakav problem za visoku krajnju brzinu, a priie je drasticno padala. Mjera od nekih 18mm mi se cini jako dobrom, masina je elasticna, start olaksan, dobra putna i krajnja brzina 100gps na 8700rpm sto postizem stalno, a najvise sam ga zavrtio na 9400rpm s ovom sirinom remena.
Sad sam tek svjestan price o pezi, i hvaljenju peze s dugom getribom. Jer dok sam bio pacenik sa serijskom getribom, i kad mi je roknula krajnja brzina kad bi se remen malo potrosio, peza bi se uzdizala u nebesa, kako s krajnjom kako s pptrosenim remenom. E bome sad sad i ja na konju, ali za barem stepenicu iznad peze, jer produzena getriba je predobra stvar.
Radilica hrdjava, opet. Ovaj put sam je prespricao lancolom i obrisao krpom, lako se skida hrdja, kao prah je. Staviti cu komad spuzve u usisno crijevo dekla jer misl da mi vuce kapljice vode od prednjeg kotaca...
Prijenos je neobicno prljav, ima tu dosta prasine od remena, ali ima i mascobe. Evo dokaz da se ne odvrcu matice radilice.
Trag remena je opao, isao bi vise da nema glupog bendixa.
Vario prljav, ali bitno da bolcna ne cvika. Malossi 8gr rolice se ne trose, ali vrag mi nije dao mira pa sam spricnuo malo keramickog spreja po satazama i vodilicama slidera, usput sam stavio i nove klizace.
I sad problem. Na Nrgu sam vec 2x stavlhao nove brisace Corteco na ditech polutku i momentalno propisaju mast. Na pezi mi je takodjer na novorepariranoj polutki izasla sva mast, u zadnji cas sam skuzio.
Ne razumijem zasto se ovo desava, kuzi se da brisaci slabo dihtaju, moram naci od drugog proizvodjaca ili da probam dati da se napravi. Mast se oobadja na obje strane. Kvacilo je podmazano bilo pa je e sasusilo.moram priznati da sam jako zadovoljan s podmazanim kvacilom, nema cukanja, nema cviljenja, nema gusenja masine u startu. Bas uvijek ima turazicu, a start nije preslab. Nemam niti problema s prevrtsvanjem u krajnjoj brzini.
Bit ce to sve dobro, samo moram te sugave brisace srediti za svagda, najgore mi je to sto se posusi polutka iznutra.