:laughing9:Od ove brojke krecem sa 70ccm,, nakon swapa na 50 purejet vrijeme je da se to nabudzi jer 50 masinu nisam uspio priklati. Sto se tice kvarova i pi*darija, izuzetno sam i extremno zadovoljan, mehanika vrhunska, izmjenjeno poneko srot crijevo, reparirana pumpa goriva i to je to, kombiniralo se s prijenosom i malo sa smjesom. Anlaser je nesto ponekad zezao, ali to nisam dirao.
Elystar se stalno vozi, i danas sam konacno odradio swap, slozio sam na stolu drugu masinu na kojoj je malo nabudzeni DRevo 70 s malossi glavom, remen je pao na 17.3mm tako da je to bio motiv ove igre.
Izvadio iz steka neke polovne blokove (navodbo 12tkm ima, a tako i izgleda) s prvom radilicom i getribom te vodenom pumpom. Nabacio DReva, kojeg smo prije jos nesto karabidzili, tu sam angazirao Radeta jer nisam bio u stanju ista radit osim potuc se s nekim u kafani.
Stavio sam i neke nove stvari da budem dugo miran:
- novi semerinzi radilice
- novi seleni u usicama bloka i za zadnji amortizer
- novi zupcanik vodene i novi zupcanik mikroremena na radilici
- novi oem mikroremen i pogonski remen
- novi klizaci variomata
- nova spuzva filtera zraka
Od ostalog, tu je drugi termostat na 60*, serijska lulica na glavi umjesto Malossijeve koja je pod neobicnim kutem, zaljepio sam magnet posto se njegov plasticni kavez zna rasklimati malo, airbox je razbusen na 20mm ulaz i pregrada je izresetana iznutra, tps je razbusen na 20mm,rasirio sam grabicnike od lamelica usisa do bloka.
Ubacen je crveni i injektor onako iz dosade, novi tefkonje gore, zeleni i injektor sam testirao i malo je curkao pa sam stavio polovan ali ko nov nakon testiranja, smjesa goriva se ubrizgava za 1bar vise od tvornicke postavke i to je za sada dobro, dakle 3.5bar goriva, tako imam na Runneru. Kompletna crijeva od goriva su silikonska nova HQ provjereno i testirano godinama, stavio sam i HQ kompresorsko novo crijevo da sam miran.
Imao sam peh da mi je probila svijecica tokom prve probe, previse sam ulja napacao u termo grupu, prvi dojmovi su odlicni, nikad bolji odaziv na gas i moc koja se osjeca.
Moram jos ustelati prijenos (planiram samo staviti 7.5gr umjesto 5.3gr rolice, a bijeli centralbi i serijske federe kvacila bi ostavio.
Narucene sinter plocice za prednju i zadnju osovinu zadnje plocice sam potrosio do ibera.
Staviti cu i 10W umjesto 20W ulja u prednju vilicu, makar mi sada mozda i treba 20W....
E da, ugradio sam i onaj boa lock.