Sigurno je to do instrument table
Izgleda da si u pravu. Jbga, ovlašteni servis pa bi očekiva da će znat nešto. Evo danas se i sa drugom tablom desilo opet.
Upali, krene i zatrokira par puta, naposljetku se ugasi i neće više upalit. Ja ga još nisam vidija, žena ga samo parkirala kraj firme i nazvala da dođem po nju autom.
Uglavnom, jel ima itko ideju šta bi moglo bit? Ja sam prije nego je iša na servis na njemu ispitiva nekoliko stvari, zaključio sam ništa.
Idemo redom. Kad neće da upali, ne baca iskru.
1) prominjena je svićica na njemu, (RN1C) ista stvar.
2) Stavija sam bobinu sa NRG-a (radi probe), ista stvar se događala, kad radi - radi odlično, onda opet neće da pali.
3) Mjereni su otpori i naponi na konektoru koji ide na bobinu, prema uputama sa ove stranice
http://www.pedparts.co.uk/blog/piaggio-ignition-fault-findingSituacija kad oće upalit i radit normalno je bilo sve kako tamo piše.
Kad ne bi tio upalit (nema iskre) otpor između zelene žice i mase ne bi bio cca 1 kOhm, već bi otiša u nebesa tipa 10 MOhm. Napon pri verglanju bi bio nešto ispod 25V.
Dal ovo sve upućuje na neispravan "magnet" ili kako već se zove? Kontakt na konektoru do "magneta" je čist, bez korozije. Zapravo ovaj motor kiše i vlage u svom vijeku gotovo da nije ni vidio.
Prijatelj mi je spomenija mogućnost lošeg spoja na kontakt bravi, ima li to smisla?
Hvala svima na pomoći.