Meni nije dosadan.
Kome smeta zaobidje temu, demokracija brtee.
Ali kaj je je tamo na forumu i nisu bas najbistriji. Po duljinama crta mjeriti brzinu
O čemu pričamo? Kakvih bisera ima na svakom forumu, tak i ovdje, tamo itd? Tamo bar ima nekih projekata i ljudi koji održavaju teme i sudjeluju u drugima, dok su se tu svi razišli upravo zbog ovakvih debilana koje tjerate non stop.
A na onom forumu jedini koji je iznosil neke sf teorije oko stelovanja, tjuninga i izmišljanja tople vode je bil dajtek aka korektor aka kaj sve ne.
Jedno je zajebancija koja drži kratko vrijeme, al konstantno svaka druga rečenica u svakoj temi dopizdi više.
Grale, ja ne znam kako ti to vidis, ali ima nas dosta koji vidimo (neki vide, a ne zele da vide). Znaci na mjestu gdje je sve ozbiljno i uredno, nesvjesno se sire takve smijurije da to nisu istine. I za to nema brisanja, to je sveto pismo koje se namece i mora da se ispostuje.
Isto kao da ja tebi kazem kako je zemlja plava, i ako imas nesto protiv toga, biti ces diskreditiran. Najveci problem je sto nema povlacenja i ispravljanja greski, ostaje se na tome da je zemlja plava i nema tog boga da ce se priznati od tebe argument kako je zemlja ipak neke druge boje jer je to nedopustivo, zato sto si ti broj 2 (u teoriji naravno).
Jel ti uopce pratis trendove oko skuter scene? Kod nas je vrhunac prosao i nema nazad (za 50ccm), to sto neki kaskaju za -10 god. i sto se tek sada razvija skuter scena kakvu prizeljkujes je sasvim normalno.
I o kakvoj toploj vodi pricas, jel ti imas uopce pojma na kakvoj sam ja razini kod tih agregata s direktnim ubrizgavanjem? Oni nece nikada skupiti 50 000km s direktnim ubrizgavanjem da zbroje sve takve skutere, dakle ne mora biti jedan. Ja ti garantiram to, i to je nemoguca misija, znaci nemoguca misija, ponavljam, nemoguca misija, zapamti to!
I s ovim si se ukenjao jer pojma nemas na kojoj sam razini glede tih skutera, dakle na ovakvim stvarima te citam i tu padas, i kakvo misljenje ja mogu imati o tebi glede ove tematike (znaci fokusiran sam na dijalog oko auto-moto svijeta), kao osobu te naravno postujem jer ne generaliziram, a odredjena misljenja ti ne mogu ispostovati jer se jednostavno ne slazem.
Ovdje necu ugasiti dosadu s miniwashem, a za drugo cu imati obzira, makar se to jednostavno moralo.
tolko skidanja karba da nova prirubnica mora u djubre
bila je jos jedna interesantna tema,ide serijala i 110-112 gps
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,101191.0.html
steeef, po saaatu, po saaatu
103kmh gpsa je rekord zalegnut sa serijalom, a ovako svaki dan 95kmh gpsa kad hoces. Onaj tko je pametan, samo ce pogledati broj okretaja motora, i pretpostaviti ce da je remen izbacen do kraja, i kraj. Oni kojima je to nedostizno, idu dalje u rasprave u kojima gube.
Evo da se podsjetimo
Neki bi sada rekli:
- NE to je nemoguce (a nikad nije probao).
- NE to je nemoguce, ja sam imao 70ccm i isao sam 91kmh gpsa, ili isao sam 78kmh, NEMAS TO PRAVO da ides brze od mene, LAZES, baci se u đubre!
- NE to je nemoguce, one crte uopce prolaze brzinom koja je ekvivalentna za 30kmh manje (pazi strucnjaka, bit ce da je neki vjestak za crte)
- NE to je nemoguce, setup karba koji si imao ne podrzava takve brzine, za taj pothvat moras imati 24 karb, klip 48.8mm, high end auspuh
Ja sam se svaki dan ganjao s tim skuterom oko 100kmh gpsa. Jesam zalegao, ali sam isao toliko, dok neki 70ccm ne ide niti iz Velebit toliko. I to nabija mnogima komplekse jer im je nepojmljivo nije i dostizno. Moram priznati da sam se i ja lose osjecao kada je Dino iz Siska iznosio trocifrene brojke sa stage6 replicom. Znaci decko je ubijao brasno po pitanju krajnje, a ja sam imao 70ccm minarelli.
Ali ja ga nisam demantirao dok nisam provjerio, obicno onaj tko suti i radi postize dobre rezultate, a oni koji samo bockaju samo to i znaju. Kada sam uzeo piaggio 50, nabacio multivar i auspuh, te ustimao to kako je bog reko, e onda sam shvatio o cemu je Dino pricao. I nabio drugima to na nos, odnosno sami su ako nisu vjerovali. Jbg tesko pada, ali ako si majstor onda to nije problem.
pa o kojem 4rumu je rijec?
O najboljem na ovom bijelom svijetu, nauciti ces mnogo toga novog, samo 3Put provjeri neka saznanja.
I evo sta je bio problem od one price. Bez zezanja, znaci bolje da nisam vidio te neke teorije jer covjek se toliko optereti da ne vidi ono elementarno. Predvidio sam to da pogledam (bas pogledam jer se tako radi) kroz diznu od ove casice. Ja sam nju ispuhao, ali eto jedino nju nisam pogledao, nego sam mislio da ce prskanja rijesiti sve probleme. Ma poprskam ti teorije s miniwashem, brisem ih i kajem se sto sam cuo za njih jer postajem hendikepiran. Samo old school metode, i poneka nova tamo gdje bas treba (metoda injektora, tocno onoliko koliko treba na pravo mjesto), a ova filozofiranja provjereno nazaduju, uz prividni napredak.
Evo slika dizne, motor je savrsen nakon potpunog procepljivanja: