Ajde da se javim prije negoli sve zaboravim i dok je sve frisko.
Znaci purejet je otkazao poslusnost, nakon cini mi se tocno tridesete ovako extremne voznje, prvi put da sam bas ostao u kvaru, jer mi je prosle godine potrosila svijecica ispred Tirane posto sam je vozio dokle ide, al to necemo ni racunati za minutu posla.
Jucer ujutro, krenuli smo za Balaton. Vrijeme je bilo zajebano, nakon toplinskog vala, eto kontre... I tako smo krenuli preko Dugog Sela, Vrbovca, Bjelovara, Virja, i stali smo u Koprivnici jer smo poceli izbjegavati jebenioblak uzduz granice. Ikako je vrijeme nepredvidivo, poceo je pljusak, tako da smo u Koprivni.i odlezali skoro 2h. Spustila se extremna pljuscina, a Rain Alarm kaze da je iskocio iz grmlja novi oblak koji nosi potope. A non stop su oblaci bili uzduz granice, kao da ih je Orban namjerno postavio da mi ne udjemo s ovim zamkrcetia, a ona zica mu nije dovoljna j****u sve.
Cim je malo stala kisa,reko IDEMOOOO u oluju ako treba, i zacas smo usli u polje vedrine, i eto nas na granici.
Ulazimo po prvi put u Madjarsku sa skuterima, slijedi slikanje i gasiranje kroz nepregledne i jebeno dosadne ravnice,a ceste su imgrbave iiritantne. Mogli bismo opisati Madju kao zemlju kukuruza, suncokreta i nepreglednih ravnica gdje ga ipak ne smijes stisnuti preko 80gpsa jer ti mozak skakuce ko veverica....
Vidjeli smo onu kafanu staru 400god, reko ajmo nutra, ali ova dvojica su imali jos samo 240ml be zina,da mililitara jer su im tankovi bili suhi, a Radetu se vidjelo na prozirnom crijevu da je glavni tank prazan hahaha Dakle bila je vec lagana panika na levelu 10 iako ih ima samo 5, alii nema veze, ja sam htio da slikamo kako purejet gura 2 skutera istovremeno!!!!
Dario je poceo korostiti scercerske metode ustede goriva, a to je da se lik zaleti, zakoci naglo zadnjom i ugasi skuter, pogotovo nizbrdo hahaha
Dosli do benge, Dario na nuli, a Suhi je mudro sutio sa 100ml benzina hahahhahah jebala ga sreca s tom pezom, da nije stedio gascinu, bilo bi mu veselo, a ja samo pun gas...
Natocili u gradu Keszthely na obali Balatona, i tamo smo obisli plazu, mislio sam se kupat, ali brate mili navikao sam na nase rijeke i more, i ne bi ti uskocio u tu baru nema sanse, za utjehu sam umocio, prst, i to je toplo kao pisalina.
Madjari su lijepo uredili oko jezera i opcenito je to na dobrom nivou, samo malo ceste bi mogle biti bolje, al jbg poljoprivreda je jaka, ima tu masa teskih kamiona...
I sad krece NAJJACI DIO ZA PAMCENJE. Dakle palim najmutaviji google koji me je dosta pzta izjebao. Znaci taj google mapsje je g#vn% kakvog nema, j#bo njemu pas mater. On ce te izvozati po njivama i najgorim mogucim cestama umjesto po magistrali,ne bi li ustedio 30 metara Ma j#bo ti ja mater, zbog njega sam se najeo govana ko nikad, i naravno, ubijek u kriticnom trenjtku je prazna baterija nobitela. Kako je mob bio na punjenju ispod sica,morao sam svako krizanje stati i dobro pogledati. Uagnom, bacio nas je na onu sjevernu cestu 76 cini mi se, i tako ti ja po vec TISUCITI PUT stanem, ugasim smuter, otvorim sic da pogledam, i palim skuter, i shvacam da smo otisli kontra. E, ali PUREJET VISENE PALI!!!!!!
Cujes samo KLIK, iz releja anlasera, i sta sad??? E pa popusi si k**ra*. U sred mrklog najmrklijeg nraka na nekoj sumskoj ravnici, auti odjednom prolazeko blesavi,alinitko da stane da pita jel sve ok.....
I sad krece akcija paljenja purejeta koja je trajala barem 2h.
Ispod sica imam kablove, prvo sumnjam na relej anlasera, ako je on prdnuo, LAKO CEMO premkstiti glavni plus s kablom, i to direktno s plus kleme na plus anlasera. Medjjtim kurcina. Anlaser je.
Pokusavam izkupati anlaser srafcigerom, i djubre se javilo na sekundu i vise niti jednom, iako sam kasnije tukao s kljucem 19. Ufffmajku ti. Sta sad??? Zapekli srafi od ce tralne nogare sve blatnjavo od tripova prije, nenres to odsersfit lako... Reko AJMO UPALIT NA GURANJE.
Prvo sam skinuo poklopac na deklu kod ukjne da vidimo jel bendix zacvimkao jer je Suhi rekao da moze on, ali culo bi se skljocanje anlasera, al reko idemo pogledat. Kad ono bebdix u kur*u, kako sam isao dr#at% po onoj oprugi u bendoxu, stavio sam podloskicu 0.6mm da pojaca otpor federa i to je se sabilo, opruga je zacvikala i bendix je lamatao bez opruge... ali to uopce nije problem jer sam ga istuckao i feder se oslobodio i be dix je bio ok. Ali zabri javajuce je to sto bendix ima tragove ve tilvara na sebi, wtf j#bote.....
Odlucujemo skinuti glavni dekl, i blatovran, s 3 glasa ZA 0 susdrzabih i 0 protiv. Otvaramo dekl, cupak anlaser koji sam istuckao da dodje k sebi, ipokusavam srafcigerom pokrenuti anlaser, koji nema otpora, ali kad se ukljjci struja nema sanse da okrene osim ponekad onako jedvaaaa da vidis da je se pokrenuo za 1/4 kruga.
Tu je zapoceo MARATON, znaci, zabijes seraf dekla izmedju zvona i kvacila i GURAJ STARI MOJ, remen samo u samom pocetku malo kao da ce pokrenuti klip, ali KURCINA. Presli smo 1km gurajuci skuter j#bo mu pas mater u picku, a remen samo klizi i kliz.Isprobali dva milijuna metoda nacina kako ga zanebati i nema sanse. 50ccm semoze, ali 70ccm zbog kompresije zaboravi stari moj. Evo izdvajam neke specijalne metode da jebeni remen gurajuci zagrize:
1. Stavili smo zip vezicu u kanal remena ne bi li vezica u naletu na variomat okinula radilici, ma kakvo samo kliziiii
2. Gurali svakako, njeznije grublje, brze sporije, progresivno ma nkstaaaaaaaa
3. Isprobali Srpske tajne, RIJESIO SAM DA NAMAZEM REMEN FANTOM!!!!! Ali nismo imali fantu j#bote zivot, u sred nicega smo, iza jebenih nizbrdica.... I sjetim se da imamo RED BULL, ako to slatko g#vn% nije sladje od Fante, onda ne znam. I tako sam olako prolio limenku Red Bulla po remenu, i ajmo guranje, a ja mokar ko 12 isusa kristova, Suhi se o esvijestio kad je vidio kako se caklim od mokrine, izgubio sam sesto litara tekucine jebajuci mu majku. I sad dolazi na red Srpska metoda mazanja remea za trke, da se pobokjsa grip. Stari moj, nemojte vise davati takve savjete jer je to ZESTOKA SMIJURIJA, sunce ti j**** remen je jos vise proklizavao!!!!!! I o da sam poludio i odlucio sam nek remen zapali variomat, nek ga sasjece..... uzeo od Daria Nrg SP180 sa 24 konja, i krenuo gurati Runnera. Sihi je pomogao da ispalimo u startu, i u pocetku mi je bilo teze gurat, al kad je se remen spusio i zasnrdio, bilo je tako lako gurat,kao da zvono nije zablokirano. O j****ti zivot i sve u picku milu materinu jaoooooooooooo
A treba mi samo deklo s kurblom, da upalim purejeta i gas dalje. Ali ne trrba meni to
Na ovom bloku od prije 3 god. anlaser nikad nije mijenjan, presao je pun k, a na starom bloku imamnovo reparirani s novim cetkicama jaooooo,pa skroz sam zaboravio na anlaser, i smetnuo . Uma da ovaj ima brdoooo radnih sati. A pazi,pedercina je jucer vrtio KAO NIKADA, ko formula 1, nikad nije zastucao niti oslabio, i kad sam ga otvorio, unutra je bilo prasine od cetica brutalno i extremno puuuno, odmah sam znao da su cetkice potrosene do zice, i tako je i bilo, sasule se one dlake od cetkice i KRAJ. j#bote zivot, pa kako sam zaboravio na odrzavanje anlasera koji je jebeno opterecen sklop na pzrejetu, pogotovo kad noras stati zbog navigacije milijuun puta.....