Dobro 3alfa3 ako vi kao stariji i iskusniji tako kazete samo sam htio biti kreativan,dario007 bas radi tog vremena razvrtavanja sam dobio tu ideju
Ma to kaj sam "star" znaci samo to - da sam "star". Iskustvo ne mora nuzno bit povezano sa tim, znam starije od mene kaj ne znaju kaj je skuter, znaju eventualno natocit auto na benziskoj, ponekad naliju krivo gorivo
Jedino jos probati kombinaciju sa tvrdim centralnim ili tc-om da ga nateram da malo kasnije krene dizati remen.
Znam da znas kaj time dobivas, a kaj gubis. Procjeni kaj ti vise znaci (ako si iscrpio ostalae mogucnosti da rijesis to kaj zelis)
Podsjetilo me na jedan post na nizozemskom forumu prije 10tak godina..... Lik je "skuzio" odnos izmedju kuplunga i kako se prijenos ponasa i dobio je to da na Delti sa bijelim federima krece na preko 7000 okr - sve sto je trebalo je "nagovorit" variomat i polutke da pricekaju sa radom, a ne da krenu prerano. Jer, kaj ti znaci kaj ce obrtaljka pokazivat 7000okr ako je prijenos poceo radit prije toga..... Efektivno, 6000okr je u nekim situacijama "vise" od 8000okr. Na kraju krajeva, zadnji kotac je onaj kojeg zelimo pocet rotirat, a okretaji motora na variomatskom prijenosu znaju ljude zavarat. Na fiksnom prijenosu je puno jednostavnije (1,N,2,3,4,5,6
)