Evo hvata me dosada u ovo Božićno vrijeme a sam sebi sam se zakunuo da u neradne dane vise ne idem u radionu zbog svog mentalnog zdravlja
.
Pa da malo predstavim projekt od moga prijatelja koji smo onako više iz dosade složili...
Runner je došao ko iz topa, jednu subotu na marendi se zaželio vozati runnera 180.. u 15.00 je več bio u gospiču po njega... Uglavnom blago rečeno stanje groblje... ali nije puno plačen tako da....
Odmah su usljedile nove gume Bridgestone molas... pa su propišale vilice jer majmun ne zna voziti po dva kotača a šta češ kad mokar ima 60 kila pa ide lako na zadnje... uglavnom izbio semering
i stavljen novi zadnji YSS amortizer...
Tako da su rastavljene prednje vilice na novo ulje semerinzi čistači.. itd i napravljene podloške od teflona da nemože više izbiti semeringe...
Usput su rastavljene komplet kočnice i stavljene nove Carbon Loriane pakne...Pa je malo uživao cirka 200 km ležaj na radilici dobio lufta... i pa pa
Nabavljeni dijelovi i počelo se slagati..
Engine setup
Blockovi ported by mala tvornica zla
Original klip
Cilindar orginal 176ccm ported by Gumy
Glava KB Racing squish 1.00 mm
Radilica Bgm evolution 55mm
Ležajevi NTN i semerinzi original
Karburator Dell Orto 25
Usisne lamelice Stage6
Usis Stage6 Nbr
Malossi filter zraka
PM X-tech 59
Malossi multivar
Original remen
Bijela centralna malossi
Opruge kvačila malossi bijele
CIF Italia vodena pumpa sa dvostranim semeringom
Uglavnom mašina složena, eliminirana pumpa ulja, novi mikroremen, Yamalube antifriz (barem nesto da je od Yamahe u tom paštarskom-žabarskom poluproizvodu)
Ali kad fušaš i radiš nešto samo da ti ispadne iz ruku, u brzini uprešaš stari ležaj nazad unutra isti onaj koji je prije protukao
skužiš tek na kraju kad je mašina več montirana na skuteru... ali ipak odlučite upaliti motor da probate kako radi, uglavnom tuče muški..., sa pola gasa na zadnje,.,. 2 km napravljena i sve u dijelove i na čekanje da mene dođe volja sve opet slagat...
I onda došao i taj dan
image postMašina je složena čeka se opet malo volje od mene treba promijeniti centralni selen... staviti homade suport arm, i da uštelat karb...
Pregledati cijelu instalaciju jer je na nekim mjestima brikana (po partizanski) a i gorila je, spojiti termoprekidač... i napraviti plastike ali ja to neću to neka i drugi nesto rade... imam pametnija posla ja da radim a on da se voza.. moš mislit
Slobodno komentirajte...