Eto jedan mini projekt sa
slikicama i
filmićima kako smo to moj prijatelj 2TDottore i ja slagali danas moju mašinu na aeroxu...
Dakle krenuli smo sa raskapanjem malo po malo, plastike, zic, kotač... i skinuli blok dole s motora. Napominjem da je Trophy napravio preko 18 tisuća kilometara sa istim karikama i ovo je prvo otvaranje nakon promjene radilice. Nakon kaj smo skinuli glavu cilindra imali smo kaj za videt:
Cilindar nema niti jednog jedinog risa!! Čak se vide i "risevi" tvorničkog bušenja cilindra, oni u koso!
A sad klip:
Niti jednog jedinog risa. Jedino je karika s jedne strane "propišala" pa je malo crn s jedne strane i to je sve! Inače od silnog ulja po njemu klip je izgledal ko iz dučana. Ja i Dottore smo ostali debelo iznenađeni!
Nakon toga Dottore je obrisao cilindar dok sam ja polako pripremal sve za sklapanje i još smo jednom cilindar poslikali:
Nakon ozbiljnije konzumacije soka od narandže bacili smo se na posao i prvo kaj sam napravil je bilo to da sam Dottorea zaposlil sa ozbiljnim poslom --> stavljanje dihtmase:
I nakon sklapanja, stavili gore kotač i poslikali da se vidi još jednom mrcina od mašine prije nego kaj ju sakrijem ispod šasije
:
U drugom postu slijede filmići prvog paljenja i prvih 100 metara vožnje