Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Sto za prvi skuter do 4000kn  (Posjeta: 20527 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline NoName_ZG

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Vivacity
  • Moja Kaciga: Nolan N86
  • MojSetup: serijala
Sto za prvi skuter do 4000kn
« : 25 Siječanj, 2016, 23:23:30 »
Pozdrav svima,

trenutno sam u velikoj nedoumici u vezi kupovine prvog skutera. Jedino dosadasnje iskustvo sa skuterima mi je bila s Baotianom 50 koji nikad nije bio regan i sluzio je samo za zezanciju. Medutim, kako sam polozio B kategoriju odlucio sam se na kupnju malo boljeg skutera prvenstveno zbog cijene parkinga i potrosnje goriva auta koja je rijetko ispod 8.5L. I tako sam odlucio staviti nesto love sa strane i uzeti skuter. Spreman sam dati do 4000kn za skuter, ne zato sto nemam vise vec zato sto ce skuter biti vozen vise manje 10ak km dnevno po raltivno sporim ulicama (do 50km/h ogranicenja) i jednostavno ne vidim potrebu davanja vise od te cifre posto mi je skuter sredstvo za voznju i prakticnost, ne preseravanje okolo. Trenutno su mi u uzem izboru SR50, Runner i NRG (sve oko 2002g.) pa me zanima koji je od tih skutera best buy. Cak mi na pamet pada i uzimanje nekakvog Baotiana posto taj skuter poznam, znam popravljat i meni je bio jako pouzdan i nikad nije bilo problema koji se nisu mogli rijesiti u roku sat vremena, a znam i da su mali potrosaci sto je svakako plus. A i usteda na samom skuteru nije zanemariva (nekakvih 2000kn), a kao sto rekoh skuter mi nije za pokazivanje vec za voznju i prakticnost. Takoder trazim da je skuter registriran jos barem 3-4 mj. da se ne moram odmah i stim zahebavat. Sve preporuke, savjeti i komentari dobrodosli, kao i primjeri oglasa ako je netko vidio kakvu dobru ponudu.

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
Odg: Sto za prvi skuter do 4000kn
« Odgovori #1 : 25 Siječanj, 2016, 23:43:44 »
sve kaj gledas je dosta staro i nakon kupnje bude ulaganja ako nist drugo u servis i potrosne stvari tipa gume,disk polocice i slicno..
nije stvar da za vise para bude ljepsi skuter nego za vise para bude skuter u bolkem stanju..pa da ukupna cifra nebi bila veca na kraju nego da se kupil skuter 5 godina mladji i u bolkem stanju..
imal sam par takvih kaj su se zaletili obmanuti niskom cijenom pa na kraju je ispalo stanje puno gore nego je bilo ocekivano i kad se sredilo da bude kolko tolko ok,cifra je bila veca nego pristojan skuter..
ono kae u startu skuplje,dugorocno je jeftinije
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #2 : 25 Siječanj, 2016, 23:45:27 »
nade se na njuskalu skoro novih baotiana kaj imaju do 4-5000km, to si uzmi.. jeftini dijelovi, jeftino odrzavanje. sve je daleko jeftinije nego za talijane.
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #3 : 25 Siječanj, 2016, 23:47:10 »
U skuter od 4000kn računaj još 4000kn ulaganja,iz iskustva govorim

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 26 Siječanj, 2016, 00:11:16 »
Vidi pezo vivacity ako ti odgovara, zna biti jako jeftin a taj skuter traje i traje. Obicno ga voze normalni korisnici. Prodao ga prije 3 godine s tim da je bio kompletan uredan, i jedina stvar koja je riknula do danas je akumulator  :)
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline NoName_ZG

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 26 Siječanj, 2016, 06:42:21 »
sve kaj gledas je dosta staro i nakon kupnje bude ulaganja ako nist drugo u servis i potrosne stvari tipa gume,disk polocice i slicno..
nije stvar da za vise para bude ljepsi skuter nego za vise para bude skuter u bolkem stanju..pa da ukupna cifra nebi bila veca na kraju nego da se kupil skuter 5 godina mladji i u bolkem stanju..
imal sam par takvih kaj su se zaletili obmanuti niskom cijenom pa na kraju je ispalo stanje puno gore nego je bilo ocekivano i kad se sredilo da bude kolko tolko ok,cifra je bila veca nego pristojan skuter..
ono kae u startu skuplje,dugorocno je jeftinije

Da to znam, zato se trudim da bar po slikama gume izgledaju dobro, te je veliki plus ako u oglasu stoji da su potrosni dijelovi izmjenjeni. Mada i ako treba nesto promijenit, nije tako strasno velik problem, nisu to neki skupi dijelovi, a sve zamijenim za jedno popodne od remena, akumulatora do plocica i onda znam na cemu sam. Inace svida mi se ovaj nrg: http://www.njuskalo.hr/skuteri-do-50/piaggio-nrg-49-cm3-oglas-17254128

-na slikama izgleda bas uredno i kaze da je novi remen, plocice i akumulator

nade se na njuskalu skoro novih baotiana kaj imaju do 4-5000km, to si uzmi.. jeftini dijelovi, jeftino odrzavanje. sve je daleko jeftinije nego za talijane.
Da znam nade se, ali ja za baotian jednostavno nema sanse da dam preko 2000kn, jer znam koliko ti skuteri vrijede i za koliko cu ga moc prodat kad istekne rega. Na njuskalu sam naletio na jednog super stanje, prvi vlasnik, malo km i regan do 10.mj. za 1900kn, al covjek ne zeli ni lipe cijenu spustit sto mi je stvarno glupo i iz principa ne zelim dati punu cijenu. Nije da kupujem u trgovini pa nema bas cijenkanja, to je njuskalo i cijenkanje je po meni normalna stvar.

U skuter od 4000kn računaj još 4000kn ulaganja,iz iskustva govorim

Zasto to mislis? Nije sad da gledam neke nove skutere koji dosta vrijede. Sve je to staro 10ak godina i vise, no cini mi se da su svi navedeni (sr, nrg i runner) dosta pouzdani i ne znam gje bi tu ulupao jos 4000kn.

Vidi pezo vivacity ako ti odgovara, zna biti jako jeftin a taj skuter traje i traje. Obicno ga voze normalni korisnici. Prodao ga prije 3 godine s tim da je bio kompletan uredan, i jedina stvar koja je riknula do danas je akumulator  :)

Vivacity mi se svida no medutim nema ih bas. U ZG sam nasao samo jednog koji nije registriran no bacit cu pogled. Inace za njih znam iz iskustva da su jako pouzdani, ima mi ga jedan poznanik vec godinama i on se uopce ne brine za njega, a skuter je toci i vozi.

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 26 Siječanj, 2016, 07:13:22 »
Ne mislim nego znam,a onaj ko misli da će kupit uredan skuter za 4000kn je naivan ko francuska sobarica,teško se nađe i za 6000kn da valja,to su sve izraubane kršine na kojima treba mjenjat gume,kočnice,kompletan potrošni materijal u prijenosu,često i generalku mašine i začas si na 3-4000kn,možeš mislit kak je to na tak jeftinom skuteru dobro,zato se i prodaje za siću jer su vlasnici škrti uložit.
Uglavnom vidjet ćeš sam najbolje iskusit na vlastitoj koži,ima ih tu po forumu koji su bili nadobudni pa kupili takve skutere pa za mj. dana kuknjava da to niš ne valja jer sami shvate da je to rupa bez dna.

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #7 : 26 Siječanj, 2016, 07:20:18 »
Di bi u rabljenog talijana ulupao jos 4000kn?  Recimo 1500kn ti ode ako radilica pocne lupati,a moguce je radi starosti i ne poznavanja tocne kilometraze vozila. Uglavnom je masina nepoznanica jer neznas sto ce te docekati kad se pocnes voziti sa njim.

Ja sam svog Runnera kupio jeftino ;)

Nrg sa njuskala izgleda uredno

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 26 Siječanj, 2016, 07:39:31 »
Ulupao sam i više u polovnog talijana,isto je bio "uredan"
Gume,pločice,remen,rolice,klizači,federi,generalka mašine,pa nekaj krepa usput,brzo se nabere

Offline skuteri_zg

• Tržnica : (+4)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #9 : 26 Siječanj, 2016, 08:43:22 »
Ulupao sam i više u polovnog talijana,isto je bio "uredan"
Gume,pločice,remen,rolice,klizači,federi,generalka mašine,pa nekaj krepa usput,brzo se nabere

Po tome bi trebao otići u trgovinu i kupiti novi, jer ako već netko neće naći polovni skuter ispod 4000+4000 kn popravaka, bolje da odmah uzme novi...

Postoje jako lijepi primjerci na njuškalu. Bitno je naći prodavača koji će omogućiti detaljan pregled skutera i probnu vožnju. Jer gledanjem i slušanjem kako radi na leru se ništa nemože saznati

Offline marijan.zunac

• forumski pješak
  • *
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 26 Siječanj, 2016, 08:57:17 »
Piaggio Diesis 2004 god. plaćen 2000 kn pred godinu dana sa registracijom koja je važila još 4 mj. U motor uloženo cca 300 kn s time da sam do sad napravio oko 2000 km.
Uglavnom da se nać al treba bit strpljiv.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #11 : 26 Siječanj, 2016, 09:14:50 »
Prodam ti ja Piaggio diesis, bez kune ulaganja za 4500.
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 26 Siječanj, 2016, 09:22:14 »
Po tome bi trebao otići u trgovinu i kupiti novi, jer ako već netko neće naći polovni skuter ispod 4000+4000 kn popravaka, bolje da odmah uzme novi...

Postoje jako lijepi primjerci na njuškalu. Bitno je naći prodavača koji će omogućiti detaljan pregled skutera i probnu vožnju. Jer gledanjem i slušanjem kako radi na leru se ništa nemože saznati
Na njuškalu su većinom hrpa prevaranata koji prodaju smeće,rijetko kad ima kaj dobroga,kad i ima nije jeftino to sigurno

Nije ni novo sreća,imao sam i novo i polovno,dat 4000kn pa još toliko uložit u skuter je bolja opcija nego dat soma eura za neki drugi kao bolji jer ćeš i u njega morat uložit,al kupit skuter za 4000kn i mislit da će trajat bez ulaganja ne denes,možda jedino da ga gledaš u garaži

Piaggio Diesis 2004 god. plaćen 2000 kn pred godinu dana sa registracijom koja je važila još 4 mj. U motor uloženo cca 300 kn s time da sam do sad napravio oko 2000 km.
Ja napravim 2000km u 2mj.,na godišnjoj razini to je ništa,i meni bi tak trajao 10 godina s par sto kuna

Offline skuteri_zg

• Tržnica : (+4)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #13 : 26 Siječanj, 2016, 09:24:36 »
Prodam ti ja Piaggio diesis, bez kune ulaganja za 4500.

Na njuškalu su većinom hrpa prevaranata koji prodaju smeće,rijetko kad ima kaj dobroga,kad i ima nije jeftino to sigurno

Nije ni novo sreća,imao sam i novo i polovno,dat 4000kn pa još toliko uložit u skuter je bolja opcija nego dat soma eura za neki drugi kao bolji jer ćeš i u njega morat uložit,al kupit skuter za 4000kn i mislit da će trajat bez ulaganja ne denes,možda jedino da ga gledaš u garaži

Ja napravim 2000km u 2mj.,na godišnjoj razini to je ništa,i meni bi tak trajao 10 godina s par sto kuna
Zato na njuškalu postoji gumb: ostali oglasi ovog oglašivača

Tom tomislav ima diesisa bez karba, navodno kompletnog za 1200 kn

Poslano sa mog D6603 koristeći Tapatalk

Offline marijan.zunac

• forumski pješak
  • *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #14 : 26 Siječanj, 2016, 09:27:42 »
Ulog je bio u novo remenje i rolice, znači nikakvi kvarovi i slično gdje bi ulupao još tolko kolko sam dao za njega.
Meni je sve u krugu max. 10 km tako da nemam gdje radit više km. a na neka dalja putovanja idem autom.

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #15 : 26 Siječanj, 2016, 09:31:36 »
ma uzmi si reganog baotiana i jos ti ostane 2000kn
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline Corector

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 26 Siječanj, 2016, 10:50:03 »
Pa ti si zapeo za high end skutere, a pocetni zahtjevi nemaju veze s njima  :toothy9:

Onaj nrg mc3 bi mogao biti jako dobar, skuter je jako kompaktan i krut, praktican, okretan, manje popularan sto znaci da se moze naci dobar primjerak za manje novaca. A ima piaggio lc masinu i bolje performanse od runnera jer je laksi.
>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline onil94

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: VXR 200, SP 50
  • Moja Kaciga: LS2
  • MojSetup: multivar, serijala
  • MojSpuh: serijala, sc08
« Odgovori #17 : 26 Siječanj, 2016, 14:30:54 »
Ako hoces nesto pouzdano za te male relacije jos i da nista ne trosi ja bi ti preporucio piaggio zip 4T. Zamjenis ulje jedamput godisnje i deri misko  :icon_thumright:
:biker:  :gilera: :skuter:

Offline efz

• administrator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #18 : 26 Siječanj, 2016, 19:52:52 »
Ekipa dosta je spamanja, ak imate nešto za riješiti sa korisnikom skuteri_zg riješavajte to privatno, nemojte javno spammati na forumu.....nit se netko smije oglašavati nit je OK spammati svako malo :icon_thumright:

Pozz  :hello:
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline NoName_ZG

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 27 Siječanj, 2016, 06:59:57 »
Ne mislim nego znam,a onaj ko misli da će kupit uredan skuter za 4000kn je naivan ko francuska sobarica,teško se nađe i za 6000kn da valja,to su sve izraubane kršine na kojima treba mjenjat gume,kočnice,kompletan potrošni materijal u prijenosu,često i generalku mašine i začas si na 3-4000kn,možeš mislit kak je to na tak jeftinom skuteru dobro,zato se i prodaje za siću jer su vlasnici škrti uložit.
Uglavnom vidjet ćeš sam najbolje iskusit na vlastitoj koži,ima ih tu po forumu koji su bili nadobudni pa kupili takve skutere pa za mj. dana kuknjava da to niš ne valja jer sami shvate da je to rupa bez dna.

Sto bi ti onda napravio na mom mjestu? Stedio jos pa uzeo nesto za vecu lovu, stedio jos pa uzeo novo? Ili uzeo Baotiana?

Nista od Diesisa kad ga nema u ZG ni jedan trenutno. Problem je sto bi mi skuter trebao cim prije da pocnem stedit lovu na benzinu i parkingu, to me ispadne sigurno 150kn tjedno vise nego za skuter, a nije da se puno vozim.

ma uzmi si reganog baotiana i jos ti ostane 2000kn

Sve mi se cini da ce tako i bit, malo me prestrasili s ovim pricama o jeftinim Talijanima i kvarovima.

Pa ti si zapeo za high end skutere, a pocetni zahtjevi nemaju veze s njima  :toothy9:

Onaj nrg mc3 bi mogao biti jako dobar, skuter je jako kompaktan i krut, praktican, okretan, manje popularan sto znaci da se moze naci dobar primjerak za manje novaca. A ima piaggio lc masinu i bolje performanse od runnera jer je laksi.

Zapeo sam za high end kad mi je budzet takav da je na nekoj granici jeftinih high end i skupih low end skutera, a onda cu normalno ciljat na ove high end, ako nista drugo jer cu ih kasnije lakse prodat.
NRG cu ic pogledat ovaj vikend da vidim kakvo je stanje uzivo pa cemo vidjet, ali sad me malo strah kvarova i opcenito cijene dijelova.

Ako hoces nesto pouzdano za te male relacije jos i da nista ne trosi ja bi ti preporucio piaggio zip 4T. Zamjenis ulje jedamput godisnje i deri misko  :icon_thumright:

Budem malo pogledao jer ima kakav u blizini, taj skuter mi se cak i izgledom svida, a ne sumnjam da je pouzdan. Inace sto nije da je 2T bolja masina? Nesto sam davno citao da su opcenito taj skuter malo pogorsali kad su prebacili proizvodnju u kinu i presli na 4T masine, ali ne sjecam se tocno vise.
« Zadnja izmjena: 27 Siječanj, 2016, 07:01:32 NoName_ZG »