Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Oduzimanje prednosti/ odsteta  (Posjeta: 12657 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline MarinM

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • #NADOBUDNO
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri,Okolica
  • Moj Skuter: Aerox, Runner
  • Moja Kaciga: HJC FG-14
  • MojSetup: 2 mid :)
Oduzimanje prednosti/ odsteta
« : 31 Listopad, 2015, 16:31:24 »
Znaci pobrao me auto bla bla long story short, on je kriv. Bilo je negdje price koliko mi se cini,da mi mora platiti motor,odjecu,kacigu? Mobitel ako mi je razbio? Zna li itko ista o tome?

Totalka rs-a 2007 god 125 koliko otprilike iznosi ako zna netko? ili gdje se to moze pogledati,saznati?
Jednostavno tablu dole i gass...ak su brzi nisu luđi  :toothy12:

Offline Fast Nrg

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Aprilia Sr180
  • Moja Kaciga: Hjc Is-17
  • MojSetup: Kb glava,multivar,s6 28 pwk
  • MojSpuh: Kucelj pm59
Odg: Oduzimanje prednosti/ odsteta
« Odgovori #1 : 31 Listopad, 2015, 16:41:52 »
Ak nrmas vozacku ti si kriv nazalost jel nemas kaj radit na cesti zakoni nase ljepe hrvatske
Tetrapak cjuning

Offline Jole.ri

• forumski biciklist
  • krepalina
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: pod suncem??
« Odgovori #2 : 31 Listopad, 2015, 16:51:22 »
ja kad sam imao prometnu,treba mi se s cliom okrenula preko pune linije.
platila je svu stetu jer je skrivila nezgodu,a ja kaznu jer sam bio pijan i 3 mj bez vozacke.

frend je uredno naplatio hlace,kacigu i jaknu,ali trazili su da prilozi racun.
sva sreca imao je,jedino za hlace je bila neka zavrzlama oko racuna

ali posto nemas vozacke,ne znam.
vani u eu (neke zemlje) ako auto nije regan, automatski si kriv. kao sto fast rece,nemas sta radit na cesti.
sad dal i mi to prakticiramo  :dontknow:
11ica se raspala nitko nije vjerovo...

Offline MarinM

• maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
« Odgovori #3 : 31 Listopad, 2015, 16:54:52 »
Kriv je on i on placa stetu raspitao sam se... pa sta ako ja nemam vozacku on mene smije ubit? Ja cu platit kaznu za vozacku i registraciju ali on snosi posljedice stete to sam 100% siguran. Znaci treba mi racun kacige,jakne itd?

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #4 : 31 Listopad, 2015, 16:56:27 »
Ako je totalka i ako je kriv onda ce ti ponuditi 70% cijene trenutne odokativne vrijednosti dvokotaca i dati ti da zadrzis ostatke. Duzni su ti isplatiti i materijalnu stetu na opremi/odjeci + odsteta za tjelesne ozljede kod kojih se gleda kolko % trajnog invaliditeta ti donose i eventualno dusevne boli...
Odi na razgovor kod advokata koji se bavi time i pogodi se s njime na postotak al mu nemoj potpisat punomoc da on preuzme pare...
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline MarinM

• maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
« Odgovori #5 : 31 Listopad, 2015, 17:12:13 »
Hvala balki tako sam i mislio. 70% cega? Ne razumijem ja odokativnu vrijednost, na njuskalu ih ima npr od 1300 do 2000i nes eura. za dusevne boli se kao mogu zaliti da imam nocne more bla bla?

Offline miha12357

• Tržnica : (+5)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Luna black edition
  • Moja Kaciga: ARC
  • MojSpuh: leovince zx
« Odgovori #6 : 31 Listopad, 2015, 19:00:56 »
Sve to stoji ali kolko ja znam kazna prije stjecanja prava upravljanja vozilom iznosi od 5000-15000 kn tj oko 8 hiljada i kazna za upravljanje s tehnickim neispravnim vozilom isto od 5-15 hiljada...
Kolko ja znam imas pravo trazit odstetu i dobit ces ali dal ce ti to pokrit kaznu od ovog dvoje cist sumnjam...ako nije bilo hitne i policije i ako nije napisano u izvjescu od navedenih da ti nisi kriv onda ces dobit pare...ali ako nije ni jedna os tih sluzbi izasla...onda ides na sud i tvoja rijec protiv njegove...a to je jako tesko...

Ili jednostavnije nazovi covjeka reci mu da ces ga tuzit nek ti popravi motor i amen...
Cvajo power..

Offline MarinM

• maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
« Odgovori #7 : 31 Listopad, 2015, 19:28:02 »
Stvar je u tome sta smo rekli svako na svoju stranu i okej.. ali lik me sad zove svaki dan 3 puta da mu popravim auto e pa jbg... Ic cemo na policiju ali se raspitujem posto za kazne znam da cu dobiti,da izvucem sto vise. E i jos jedno pitanje. Imam vozacku za 50cc se to gleda kao da nemam kategoriju ( 2000kn kazne) ili kao da nemam nista tj 5-15k?

Offline miha12357

• forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 31 Listopad, 2015, 19:35:59 »
Kao da nemas nista...najbolje nađi nekog ko ima a1 i dog se s njime...msm ko je pacjent na svoj nacin...koji zna muljat...da ga je strah da nemoze spavat da mu je to stalno u glavi...a vjerujem da mozes...i onda ga oderi ko majmuna...pa makar i pol odstete dao za kaznu...njega ce njegovo osiguranje teretit a tebe tj toga s a1 kategorijom isplatit...kazes da si krenuo na tehnicki i da se to dogodilo..
Cvajo power..

Offline SF2 Freak

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • Dr. Peugeot triper^2
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Peugeot Vivacity 50
  • Moja Kaciga: Xlite , Shark
  • MojSetup: Serijala komplet
  • MojSpuh: Serijski
« Odgovori #9 : 31 Listopad, 2015, 19:46:32 »
Iz isjustva kažem ja nisam bio bez vozaćke ali bio sam bez rege i ostaloga.
Žena mi oduzela prednost ja sam završio u bolnici , došla murija do mojeg kreveta i rekla da pušem da vide jasam li bio nacugan. I to je sve pitao sam iz kreveta tko je kriv rekli su ona + ja još bedast pitam a rega jer išao sam na tehnički i rekli su da nema veze ona je kriva i gotovo.
Dobio 3000 za pežu i 10000 za sebe i to je to.
Peza kao zgewindani Lamborgini
Peugeot Scooters 092-306-3817
Samo Francuz :rock_:

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #10 : 31 Listopad, 2015, 21:32:15 »
70% trenutne vrijednosti skutera po tablici po kojoj se izracunava i vrijednost kad radis prijenos npr. Mislim ca CVH radi tu tablicu. Moze i 100% al onda je vozilo njihovo sto je tebi manje isplativo.
...ah da--> polozi tu kategoriju u medjuvremenu!
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline firkefica

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zg, Stupnik
  • Moj Skuter: runner vxr 180
  • Moja Kaciga: ixs hx 1000
  • MojSetup: malossi 218, polini speedcontrol, polini bregasta
  • MojSpuh: leo vince sbk evoll
« Odgovori #11 : 31 Listopad, 2015, 22:21:26 »
bio, ne bio kriv... bez vozacke si uvjek kriv... u slucaju ak zoves murju... ako je napisano europsko izvjesce i on je na njemu priznao krivnju na konju si... europsko ti niko nemre srusit... primjer... kolega s kamionom izletio na trokut i pobrao auto... auto totalka kamion nista... neki klinjo vozio auto... oni napisali izvjesce mali priznao da je kriv, makar nije, pa poslje zvali riju i nije bilo pomoci... sj#bo se kj je na izvjescu priznao krivicu a kriv nije bio

Offline anabellas

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Derbi rambla 300i
  • Moja Kaciga: HJC FG 17
  • MojSetup: Sve serijala
« Odgovori #12 : 01 Studeni, 2015, 00:46:27 »
U cemu je fora da lik tebe zove da mu auto popravis ako kazes da je on 100% kriv, kakve su to gluposti..

Sent from my D6603 using Tapatalk

Mjenjam Speedfight za kuku od golfa.

ŠIFRA OGLASA: kuku meni kuku tebi!

Offline neos 123

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • nije bitno kako vozis vec sta vozis!
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: neo s
  • Moja Kaciga: givi runer 50.1
« Odgovori #13 : 01 Studeni, 2015, 00:46:53 »
Miha kakve ti gluposti pise to nie nimal uredu na forumu radit jer su bedsstoce....a marine tebi ide 2000kn jet nemas kategoriju i 5 jer je vozilo neregano...osigurann je bio?

Sve racune od opreme moras prilozit za odstetu i naravno trebali bi i nalazi sa hitne...idi na hitnu reci da te piso boli fs nemos pisat zali se na psihivkoj bazi da te sad strah vozit sjde kod psihijatra da te stran da sad neces moci djecu imat jer si jsjima zveknuo i tsko to

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #14 : 01 Studeni, 2015, 01:27:37 »
ne dijele se danas pare baš samo tak..
pogotovo jer nemate ni policijski zapisnik ni ispunjena europska izvješća,sad se sve svodi na tvoju riječ protiv njegove..
a i ovo za povrede,bez papira sa hitne o povredama nemreš ništ ni tražit..a nakon tjedan dana ić na hitnu baš i nije uvjerljivo..hitna obavještava murju,pa oni tebi dolaze..
sam da nebi na kraju završil s kaznama i bez odštete ikakve..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline firkefica

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zg, Stupnik
  • Moj Skuter: runner vxr 180
  • Moja Kaciga: ixs hx 1000
  • MojSetup: malossi 218, polini speedcontrol, polini bregasta
  • MojSpuh: leo vince sbk evoll
« Odgovori #15 : 01 Studeni, 2015, 02:19:22 »
poanta price... suti i trpitrpi ak ne zelis naje#at... a ovog s cliom ko je#e... svako svoje placa
« Zadnja izmjena: 01 Studeni, 2015, 09:17:36 firkefica »

Offline miha12357

• forumski skuteraš
« Odgovori #16 : 01 Studeni, 2015, 07:02:02 »
Miha kakve ti gluposti pise to nie nimal uredu na forumu radit jer su bedsstoce....a marine tebi ide 2000kn jet nemas kategoriju i 5 jer je vozilo neregano...osigurann je bio?

Sve racune od opreme moras prilozit za odstetu i naravno trebali bi i nalazi sa hitne...idi na hitnu reci da te piso boli fs nemos pisat zali se na psihivkoj bazi da te sad strah vozit sjde kod psihijatra da te stran da sad neces moci djecu imat jer si jsjima zveknuo i tsko to

O cemu ti covjece bozji...pa ak neas kategoriju nemas kaj radit na cesti...isto da ja tak sjednem za kamion nikom nist jel?

Ajde kad si pametan kak ces dokazat da je on kriv kak...
Cvajo power..

Offline Corector

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 01 Studeni, 2015, 10:49:20 »
Sjećam se one teme gdje je dečko isto vozio bez vozačke i zaustavila ga policija:

Ne nije istina,maloljetan je nema boga isusa da ce dobir novcanu kaznu. I sta sad ako je vozio bez vozacke? Oce svijet propast? Okomili s ena njega kao da je ubio 20oricu ljudi.Kakvo pijano stanje? Pa 1 piva 0.1 ima u krvi o kakvom vi pijanstvu pricate? Shegy ti si mozes priustit on vjerovatno ne moze. Koliko gluposti ima svugdje u drzavi i ko zna sta se sve ne radi na crno a vi propadanje drzave nasli u decku koji je sjeo na motor bez vozacke. Milim stvarno ej

Bez ikakve uvrede, samo surova realnost, vidjelo se da ti nema pomoći, imao si čvrst stav i moš ga jebat dok ti se ne odbije od glavu.
Sad u ovoj situaciji, imaš razbijen motor, natučenog samog sebe, a para nigdje, i još ti ovaj hoće sjesti za vrat. Ajme kako se stvari začas okrenu.

Ne budi naivan, ako nisi odmah riješio nagodbu ili zvao policiju nećeš nikad, pogotovo jer te sad ovaj još fino jebe, a to ti se desi skoro uvijek ako ideš na dogovor "drugi dan".

>Od kolijevke do groba, najljepse je vjecno tripersko doba!<

Offline MarinM

• maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
« Odgovori #18 : 01 Studeni, 2015, 16:16:51 »
Iz isjustva kažem ja nisam bio bez vozaćke ali bio sam bez rege i ostaloga.
Žena mi oduzela prednost ja sam završio u bolnici , došla murija do mojeg kreveta i rekla da pušem da vide jasam li bio nacugan. I to je sve pitao sam iz kreveta tko je kriv rekli su ona + ja još bedast pitam a rega jer išao sam na tehnički i rekli su da nema veze ona je kriva i gotovo.
Dobio 3000 za pežu i 10000 za sebe i to je to.

pa to ti kazem,iako nemam vozacke on je kriv nema tu price  :toothy11:

bio, ne bio kriv... bez vozacke si uvjek kriv... u slucaju ak zoves murju... ako je napisano europsko izvjesce i on je na njemu priznao krivnju na konju si... europsko ti niko nemre srusit... primjer... kolega s kamionom izletio na trokut i pobrao auto... auto totalka kamion nista... neki klinjo vozio auto... oni napisali izvjesce mali priznao da je kriv, makar nije, pa poslje zvali riju i nije bilo pomoci... sj#bo se kj je na izvjescu priznao krivicu a kriv nije bio

Nitko nista nije pisao. Ovako ide prica. Pokupio me taj lik 20+- godina. Izasao iz auta dok sam se ja kupio po cesti on je rekao kriv sam kriv sam,medutim on je nazvao tatu i tata njegov i ja smo se dogovorili kao necemo zvat policiju jer on je kriv i tjt da ne bude problema,medutim njegov sin je nekako negdje saznao(pronaci ce se taj,hvala puno ;) ) da ja nemam vozacku i sad njegov stari ide na to da ja platim jer bi me kao trebalo biti strah policije i valjda brije da sam ja kriv ako nemam vozacke. Znaci mi nismo nista pisali ni zvali policiju ni nista ali eto kakvi su ljudi.

U cemu je fora da lik tebe zove da mu auto popravis ako kazes da je on 100% kriv, kakve su to gluposti..

Pa eto saznao je da nemam vozacke i sad misli bit frajer i da cu mu ja platit.

ne dijele se danas pare baš samo tak..
pogotovo jer nemate ni policijski zapisnik ni ispunjena europska izvješća,sad se sve svodi na tvoju riječ protiv njegove..
a i ovo za povrede,bez papira sa hitne o povredama nemreš ništ ni tražit..a nakon tjedan dana ić na hitnu baš i nije uvjerljivo..hitna obavještava murju,pa oni tebi dolaze..
sam da nebi na kraju završil s kaznama i bez odštete ikakve..

A za ozljede nisam ni mislio traziti jer teoretski sve me boli ali nikakva invalidnina,samo sam plav po cijelom tijelu hvala bogu.

Sjećam se one teme gdje je dečko isto vozio bez vozačke i zaustavila ga policija:

Ne nije istina,maloljetan je nema boga isusa da ce dobir novcanu kaznu. I sta sad ako je vozio bez vozacke? Oce svijet propast? Okomili s ena njega kao da je ubio 20oricu ljudi.Kakvo pijano stanje? Pa 1 piva 0.1 ima u krvi o kakvom vi pijanstvu pricate? Shegy ti si mozes priustit on vjerovatno ne moze. Koliko gluposti ima svugdje u drzavi i ko zna sta se sve ne radi na crno a vi propadanje drzave nasli u decku koji je sjeo na motor bez vozacke. Milim stvarno ej

Bez ikakve uvrede, samo surova realnost, vidjelo se da ti nema pomoći, imao si čvrst stav i moš ga jebat dok ti se ne odbije od glavu.
Sad u ovoj situaciji, imaš razbijen motor, natučenog samog sebe, a para nigdje, i još ti ovaj hoće sjesti za vrat. Ajme kako se stvari začas okrenu.

Ne budi naivan, ako nisi odmah riješio nagodbu ili zvao policiju nećeš nikad, pogotovo jer te sad ovaj još fino jebe, a to ti se desi skoro uvijek ako ideš na dogovor "drugi dan".

To sta ti spominjes nema uopce veze sa ovim ovdje. Stav je takav kakav je ovdje uopce ne pricam o kazni,znam da cu je dobit jer se to desilo na 18ti rodendan znaci dan kad sam postao punoljetan. Zaustavili su me dok sam bio maloljetan i to necu dobiti o tome uopce nema price. pa ja sam isao na to svako svoje ali on zeli na policiju a ne ja. Još sam mu ponudio da mu kupim branik a on da si kupi haubu ali ne on zeli sve da ja iskesiram i rekao sam nemoze pa je poceo pizdit da ide na policiju,ja reko odi. Pa sad ovdje pitam da znam okvirno ako se to desi.

Uglavnom hvala svima  :icon_thumright:

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #19 : 01 Studeni, 2015, 16:30:59 »
corector prica o tome da dok si legalan vozis bezbrizno,regan i sa vozackom sad bi bil bez brige,naplatil si stetu na motoru i svemu..kaznu koju dobijes mogla ti je platit i regu i vozacki..
kolko god ti znal voziti,dok se desii ovak nest to ti nist ne znaci..
bar da si regal motor,da si ti bil kriv i pozval ti ovaj policiju,em bi placal kazne,svoju stetu i stetu na njegovom autu..pa kad te to ispadne 2 iljade+ evra i nije bas fora..

nek ide na policiju,ako se ustanovi da je kriv,dobil bude kaznu za izazivanje prometne,auto bu si sam moral popravit,miskim da za ne stajanje na znak stop ode i vozacka,osiguranje tebi islati steru s njegove police a on gubi 3 stupnja bonusa na polici
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)